انواع سازمانهای مدیریت جمعی
سیستم مدیریت جمعی و سازمانهای مدیریت جمعی بهترین ابزار برای حمایت از منافع پدیدآورندگان آثار و ذینفعان حقوق هستند که به عنوان واسطه میان ایشان و مصرفکنندگان عمل میکنند.
سیستم مدیریت جمعی و سازمانهای مدیریت جمعی بهترین ابزار برای حمایت از منافع پدیدآورندگان آثار و ذینفعان حقوق هستند که به عنوان واسطه میان ایشان و مصرفکنندگان عمل میکنند.
به اعتبار کیفیت رقابت، قرارداد مجوز بهره برداری از حقوق مالکیت صنعتی به انحصاری، غیرانحصاری و منفرد تقسیم میشود
مقاله ارزیابی مسئولیت مدنی و مقررات ایمنی در پیشگیری از فعالیت های خطرآفرین
در حقوق ایران مفهوم نقض اساسی وجود ندارد و ضمانت اجرای نقض قرارداد بستگی به موضوع قرارداد دارد. اگر موضوع قرارداد عین معین باشد، حسب مورد یکی از خیارات قانون مدنی اعمال می شود.
نحوه برخورد و تعامل نظام های حقوقی مختلف با داوری و رأی داور (بی اعتباری رای داوری داخلی) در گذر زمان متفاوت بوده است
منتفعشدن واقف از عین موقوفه با مفهوم تسبیل و صرف منافع برای دیگران چندان تضادی ندارد و حتی میتوان در برخی موارد حکم به جواز آن داد.
وفق ماده 21 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری (1386) یکی از شروط ماهوی حمایت طرح صنعتی، «اصیل بودن» است که تعریفی از آن در قانون دیده نمیشود.
قرارداد اجاره به شرط تملیک میتواند قراردادی برای تهیه و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول توسط فروشنده به خریدار تلقی گردد
مسئولیت مدنی ناشی از نقض حق اختراع بطور غیرمستقیم، مبتنی بر تقصیر نوعی است که در صورت وجود نقض مستقیم و فعل یا ترک فعل ناشی از فعل، ایجاد میشود.
در شناسایی و تمیز میزان و نوع تقصیر بین تقصیر زیاندیده و تقصیر خوانده تفاوتی وجود دارد.
نظریۀ «عمل به ظاهر» به عنوان راهکاری در راستای جبران این وضعیت و حمایت از حسن نیت افراد و استحکام معاملات در حقوق برخی کشورها، پا به عرصۀ وجود نهاد.
قاعدۀ تحذیر یکی از قواعد بسیار مهم و تأثیرگذار در رابطه با مسئولیت مدنی اشخاص میباشد و در رابطه با مسئولیت مدنی دولت نیز میتواند منشأ اثر باشد
قاعده مسئولیت محض تنها در حوادث یک جانبه کارایی دارد؛ علاوه بر این، در حقوق ایران به علت بی توجهی مقنن، قاعده مزبور به کارایی منجر نمیشود.
مقاله تأثیر ابطال گواهینامه ثبت اختراع در اثر فقدان تازگی و گام ابتکاری بر وجوه پرداختی در قرارداد لیسانس
فقیهان مفهوم واقعی رابطه سببیت را بهروشنی و از حیث نظری تبیین نکردهاند و فقط گاه در ضمن مثالها و احکام صادره از جانب آنان، دیدگاهشان قابل دریافت است
خیار شرط در مواردی است که برای هرکدام از بایع یا مشتری یا هر دو یا شخص ثالث اختیار فسخ معامله در مدت مشخص داده می شود و چنانچه این شرط بدون مدت (خیار شرط نامحدود)باشد، بر اساس ماده401 قانون مدنی ضمانت اجرای آن بطلان شرط و عقد است.
نوشتار حاضر به بررسی موضوع انتقال قرار داد می پردازد و پس از ارائه تعریف از انتقال قرار داد، این امر را بر مبنای موقعیت قراردادی امکان پذیر دانسته و برای آن ماهیت حقوقی مستقلی در نظرگرفته است.
در اجتماع سبب و مباشر، مباشر ضامن است؛ مگر آنکه سبب اقوی از مباشر باشد.
اگر شخص تحت مراقبت، خسارتی به خود یا دیگری وارد نماید، قاعدتاً شخص مراقب باید مسئول جبران خسارت باشد.
برخی قائل به عدم امکان توقیف و مزایدة سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت بطور کلی شدهاند. برخی دیگر، طرفدار امکان توقیف و مزایدة آن هستند
با توجه به مصادیق مختلف و رایج عقد اجاره به شرط تملیک و تعاریف مختلفی که ارائه شده است،ماهیت یکسانی برای این عقد قائل نیستند.
در آیینه اندیشه های حقوقی حقوقدانان، رویه قضایی و اداره ثبت اختراعات می توان تصویر روشنی از نظام حقوق اختراعات را مشاهده نمود
مقاله مقایسه مزایا و معایب قرارداد استصناع و قرارداد BOT در اجرای پروژه های دولتی
آیا اشخاص می توانند پیش از مرگ خویش، ازطریق وصیت، درباره وضعیت حساب هایی که در فضای مجازی برای ایجاد، دریافت، ارسال، انتقال، ذخیره و یا نمایش اطلاعات استفاده می کرده (وصیت حساب)، تصمیم بگیرند
هدف این مقاله بررسی مسئولیتی است که از تخلف قوانین و مقررات خاص مربوط به تبلیغات بازرگانی یا قوانین و مقررات عام مسئولیت با مبنای قراردادی یا خارج از قرارداد در حوزۀ عرضۀ کالا و خدمات بهوجود میآید.
در صورت حجر و ورشکستگی کفیل، عقد کفالت پابرجاست و مکفول له برای وصول وجهالکفاله باید وارد در غرما شود.
رخی حقوق دانان معتقدند عقد صلح مفهومی معادل با ماده 10 ق. م. دارد و با وجود صلح که تمامی عقود معین را در پوشش خود می گیرد (عقود غیر معین و صلح به ماده 10 نیازی نیست.
در حقوق قراردادها عقود وثیقه ای غالباً مبتنی بر یک عقد پایه هستند و پس از انعقاد عقود مذکور ممکن است عقد پایه بنا به دلایلی منحل شود
. در خصوص امکان تعلیق در ایقاع، بین فقیهان عامه اختلاف نظر کمتری دیده می شود و حتی بعضی از فقهای اهل سنت، دربارۀ تعلیق در ایقاع، نظریۀ افراطی داشته و از امکان تعلیق در طلاق بحث می کنند.
تحقیق حاضر به بررسی ماهیت اسناد تجاری, ماهیت مال, مفهوم رهن و وثیقه در رابطه با رهن اسناد تجاری می پردازد.
در این مقاله تلاش شده است تا تأثیر شرط عوض عقد هبه به عنوان یکی از مهمترین مصادیق قراردادهای غیر معوض مورد بررسی قرار گیرد.
این مقاله به نقد رای صادره از شعبه 112 دادگاه حقوقی عمومی تهران و شعبه 37 دادگاه تجدید نظر تهران راجع ارتباط بین تغییر تعهد و تبدیل تعهد می پردازد.
مقاله انحلال قرارداد به واسطه ناممکن شدن اجرای تعهدات به نحو غیر قابل انتساب به متعهد
در حقوق کشورها یا حقی کلی با عنوان «حق بر شخصیت» به رسمیت شناخته شده یا قوانینی خاص در خصوص برخی از مصادیق این حق به تصویب رسیده است و یا قواعد مرسوم مسئولیت مدنی اجرا می شود.
اصل رجوع از هبه در حقوق موضوعه پذیرفته شده، از طرفی مالکیت متزلزل هرچند مجانی هم باشد مطلوب نیست، در این راستا بحث اسقاط حق رجوع واهب حائز اهمیت است.
میان دعوای اعتراض شخص ثالث نسبت به رأی و شکایت ثالث نسبت به عملیات اجرایی رأی، هم از جهت مفهوم و گستره و هم از منظر حقوق مورد ادعا، تفاوت مبنایی وجود دارد
برخی گمان کرده اند که دعوای متقابل تابع دعوای اصلی بوده و زوال دعوای اصلی موجب زوال دعاوی متقابل در دادرسی می گردد.
کار حاضر در زمینه کشف شیوه ای علمی – کاربردی در جهت تشخیص و تعیین انواع بطلان قرارداد (مطلق ، نسبی و عدم وجود) قرارداد در حقوق دو کشور ایران و فرانسه به کنکاش پرداخته است.
تقسیم مسئولیت مدنی وقتی مطرح میگردد که دو یا چند شخص ذر قالب اجتماع دو سبب یا دو مباشر در حادثه زیانبار دخیل باشند.
تعهد به نجات در برخی فروض قراردادی بر اساس ارتکاز عرفی از مفهوم تقصیر و سببیت در حقوق ایران قابل اعمال است.
در این مقاله آراء صادره از محکمه حقوقی در خصوص ادعای نقض حقوق مالکیت ادبی و هنری یک کتاب مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
دعوای تصرف عدوانی دارای احکام و شرایطی خاص (آیین دادرسی تصرف عدوانی) از لحاظ نحوه رسیدگی، صدور حکم و اجرای آن می باشد که این دعوا را از سایر دعاوی متمایز می کند.
قوانین داوری داخلی اشاره اختصاری به ادله اثباتت داوری و شیوه های ارزیابی آن و ابتنای آن بر تراضی طرفین، وضعیت ادله اثبات دعوا را از حیث نظارت دادگاه مبهم ساخته است
در سیستمهای حقوقی قاعده این است که مسئولیت کیفری شخصی و فردی است و مسئولیت ناشی از عمل دیگری منتفی است.
تعیین قلمرو حمایت از دارنده علامت تجاری هدف برقراری موازنه بین منافع سرمایهگذار و کارآفرین از یک طرف و منافع رقبا و عموم در بازار از طرف دیگر از مباحث چالش برانگیز حقوق علامت تجاری است.
اعمال حاکمیت از نظر هدف وغایت، به عمل سیاسی و عمل اداری و از نظر محتوا و ماهیت، به اعمال قانونگذاری، قضایی و اجرایی تقسیم می شود.
یکی از مسائل حل نشده در حوزه حقوق داوری آن است که با انتقال عقد اصلی، شرط داوری ضمن آن یا قرارداد داوری مرتبط با آن نیز منتقل می گردد (انتقال قرارداد داوری) یا خیر؟
تهاتر در اصطلاح فقه به معنی سقوط تعهد به دلیل بدهکار بودن طرفین معامله با یکدیگر است؛ که برخی از صاحبان اندیشه آن را با دو اصطلاح مقاصه و تقاص مترادف قلمداد کردهاند
اصل 139 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که ارجاع دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی به داوری را محدود و مقید می نماید به اخذ مصوبه هیات دولت و مجلس، باعث نظریات و آرای حقوقی متفاوت شده است.
در فرض اینکه زیاندیده بههمراه عامل زیان در ایجاد خسارت دخالت داشته باشد، مسلماً باید تقسیم مسئولیت صورت گیرد.
در این مقاله مبانی تجزیه قرارداد بررسی شده است.در شرایطی که اجرای کامل قرارداد به بهر دلیل امکان پذیر نیست ضرورت تجزیه قرارداد پا به عرصه وجود می گذارد
در این تحقیق به بررسی برخی از قوانین موجود در خصوص حقوق و تکالیف متعاملین در بیع الکترونیک با شرایط خاص خود پرداخته شده است.
یکی از مسائل مربوط به فسخ قرارداد(از طریق اعمال خیار) این است که آیا باید خیار را فوراً اعمال کرد یا تأخیر در آن تا زمانی که یکی از اسباب سقوط، محقق نشده، جایز است؟
هرچند بر خلاف عقد ضمان، در اثر انعقاد حواله میان فقها اختلاف چندانی نیست و حواله را نقل ذمه میدانند، لیکن در ارکان این عقد و چگونگی انعقاد آن اختلافات زیادی وجود دارد.
موضوع قرارداد استصناع، ساخت کالایی است که بوسیله سفارش دهنده به سازنده با بیان اوصاف و مشخصات آن سفارش داده می شود
هر کدام از سرپرستان، اعم از قانونی مانند پدر و مادر یا قراردادی مانند بیمارستان یا مهد کودک، در صورتی که در نگهداری صغیر یا مجنون کوتاهی کنند، مسئول جبران خسارات وارده از طرف آنها است..
متون فقهی و قانونی را چنان که هست باید تفسیر کرد و نباید واقعیت تقصیر و استقلال آن از رابطهء سببیت را به بهانه همگامی با وضع موجود انکار کرد.
در قوانین نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1351، 1377 و 1394 پیرامون وضعیت حکم معامله به قصد فرار از دین، اظهارنظری صریح از سوی مقنن صورت نگرفته است
در موارد بسیاری اعمال این قاعده با موفقیت روبرو نبوده است. پیشنهاد میشود در این موارد، ازجمله تولید کالاهای خطرناک، «مسئولیت محض» حاکم باشد.
جهت رفع ابهام های موجود بدواً باید عدم النفع را در فقه بازخوانی کرد و با نگرشی نو به مفهوم مال، نفع و سود، این مسئله را بررسی نمود که خسارت وارده بر عدم النفع (سود) مضمونه می باشد؟
بیشتر حقوقدانان مدنی ایران با استناد به برخی از مواد قانون مدنی، تقصیر را رکن چهارم تحقق مسئولیت مدنی ناشی از تسبیت میشناسند.
اختلاف نظر راجع به معامله به قصد فرار از دین ناشی از اصلاح ماده 218 قانون مدنی و جایگزینی آن با ماده 65 این قانون است.
در پرتو قاعده فقهی لا ضرر، ضمان برای دولت در جامعه پذیرفته شده است، البته نه به دلالت اولیة آن، بلکه به دلالت ثانویه و تقیید لا ضرر به خود لا ضرر.
در مورد برخی از مصادیق بطلان نسبی میان حقوقدانان و رویه قضایی فرانسه مناقشاتی به چشم می خورد که ریشه در مبنای وجودی بطلان نسبی دارد.
موافقت نامۀ داوری (قرارداد داوری) به عنوان بنیان حقوقی رسیدگی داوری، تنها موجد رابطۀ حقوقی بین طرفین اختلاف است.
این معاهده به علت پیشرفتهای صورتگرفته در زمینۀ فناوری اطلاعات، حمایتهای لازم را برای حق مؤلف نسبت به معاهدات قبلی پیشبینی کرده است.
شرط ضمان عامل از جنجالی ترین مباحث علمی شرط ضمن عقد در حوزۀ قراردادهای مشارکت بانکی و پروژه های سرمایه گذاری عصر حاضر است.
مقاله بررسی میزان انطباق مسئولیت کارفرما در ماده 12 قانون مسئولیت مدنی با قواعد عام مسئولیت مدنی
تحلیل اجتماع مسئولیت مباشر و مسبب در قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 از دیدگاه حقوق خصوصی
مقاله جایگاه دفاع استفادۀ آزمایشی از اختراع در دعوای نقض حق اختراع: استثنایی مطلق یا مقید؟
بیتردید تعیین نوع کشت و زراعت(شرط زرع معین)، از شروط صحت عقد مزارعه نبوده و در فرض اطلاق لفظی و مقامی، عامل میتواند هر محصولی را که اراده کند
با جهانی شدن و پیشرفت فناوری، استفاده از حق اختراع، قراردادهای انتقال فناوری و روابط بین مخترعان گستردهتر شده است. این عوامل، سبب مطرح شدن نوع جدیدی از قراردادها شده است که «توافق ائتلافی اختراع» یا «قرارداد مدیریت جمعی اختراع» نام دارند.
در قرارداد ضمان چنانچه در ضمن آن بر ضامن شرط گردد که دین خود را از محل مال معینی بر پرداخت نماید ، علاوه بر وثیقه شخصی ، نوعی وثیقه عینی به نفع مضمون له ایجاد می کند.
مقاله نگرش تحلیلی به امکان فسخ قرارداد با وجود ممکن بودن اجرای عین تعهد در حقوق آلمان و ایران
دکترین سوء استفاده از حق در حقوق مالکیت ادبی و هنری بر قاعده عدل و انصاف و دکترین دستهای آلوده بنا شده است.
بر اساس مقررات آیین دادرسی مدنی، داوران در رسیدگی در داوری و صدور حکم تابع مقررات آیین دادرسی نیستند، لیکن باید مقررات داوری را رعایت کنند.
طبق ماده 62 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور برای اثبات مالکیت نسبت به ملک ثبتی، سند رسمی را لازم نمی دانند. این ماده امکان تعارض سند رسمی و عادی را پذیرفته است.
حقوق ایران عموماً بر مبنای تقصیر مسلّم و حقوق مصر بر اساس تقصیر مفروض سبب ضامن را تعیین ومحکوم به پرداخت خسارت می نماید .
مسئول دانستن اشخاصی که نسبت به مال غیر مرتکب تعدی یا تفریط میشوند جز با احراز رابطه سببیت، امکان پذیر نیست
در انتقال طلب، طلب باید وجود داشته باشد. بر همین مبنا، این سؤال مطرح است که آیا طلب متنازعفیه که موجودیت آن مردّد است، قابل انتقال است یا نه.
در این تحقیق با تأکید بر نوآوریهای قانون بیمه اجباری 1395 به سیر تحولات مسئولیت دارندگان وسایل نقلیه و تحلیل دیدگاههای مختلف پرداخته میشود.
مسئله انتخاب قانون حاکم بر دعوای مسئولیت مدنی مربوط به جایی است که یکی از عوامل ارتباط دعوا خارجی باشد.
در این پژوهش ماهیت افعال و اعمالی که ممکن است در قالب تعهد به نفع ثالث در اشکال مختلف آن متجلی شوند، به صورت نظام مند بررسی و اثر رد تعهد یا عدم قبول ثالث بر هر یک آن ها واکاوی شده است.
قانون گذار داخلی در سال 1379 با تصویب قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم افزارهای رایانه ای با نظم جهانی همراه شده است. با این حال همچنان برسر اختراع شمردن برنامه های رایانه ای اختلاف وجود دارد.
آثار تجزیه قرارداد موجب می شود هر میزان از قرارداد که تا آن زمان اجرا شده است، صحیح و واجد آثار و تبعات حقوقی در روابط میان طرفین قرارداد باشد.
اصل مسئولیت و اصل جبران خسارت (مسئولیت اداره)، دولت در صورت ورود خسارت ناشی از اعمال حاکمیت و تصدی در برابر اشخاص مسئولیت مدنی دارد.
وضعیت حقوقی تصرفات حقوقی معارض با این حق چیست؟ برخی از حقوقدانان به ایجاد گونهای از حق ابتدائی مسلّم برای مشتری نسبت به مبیع عین معین اعتقاد دارند.
از سال 1395، شیوه جدیدی از ابلاغ اوراق قضایی در نظام قضایی ایران به نام ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی شکل گرفت.
از جمله اعمال حقوقی «عقد حواله» است. مشهورِ فقیهان امامیه اثرِ عقد حواله را مانند عقد ضمان، «انتقال دین» دانسته و بر همین مبنا ساختمان و احکام عقد حواله را سامان داده اند.
با توجه به آرای صادره که در متن مقاله آمده است، به نظر میرسد که باید میان مفهوم تسلیم مورد اجاره با سایر عقود قائل به تمایز بود
مسئولیت مدنی قهری به نقض تعهّدات قانونی یا عرفی شخص در عرصة اجتماع اختصاص دارد، اما مسئولیت مدنی قراردادی به جبران خسارتهای ناشی از نقض تعهّد قراردادی ناظر است.
مقاله حاضر با هدف ایجاد اصل آزادی انتقال قرارداد نگارش یافته و به بیان قلمرو قراردادهای قابل انتقال به نسبت نوع قرارداد و سبب انتقال پرداخته شده است.
نهاد داوری اساساً یک توافق در ایجاد عدالت خصوصی از طریق یک مرجع غیردولتی است. باید دید ماهیت حقوقی چیست؟ر است.
نقد نهاد «تخفیف بر اساس وضعیت مالی عامل زیان» در دعوای مسئولیت مدنی
مقاله بررسی تطبیقی قابلیت جبران «ضرر اقتصادی» در مسئولیت مدنی
در حقوق مالکیت فکری قلب تپنده اظهارنامه ثبت اختراع را ادعا یا ادعاهای مندرج در آن اظهارنامه است ولی قانون ثبت اختراعات تعریفی از ادعا ارائه ننموده است
قانون آیین دادرسی مدنی، در خصوص مرجع صالح برای تفسیر رأی داور ساکت بوده و نویسندگان حقوقی به صراحت موضوع مرجع صالح برای تفسیر رأی داور ر بررسی نکرده اند.
«مخالفت با موازین شرعی» در قوانین مربوط به دادرسی به عنوان «جهت» (عامل) نقض آراء محاکم، اعلام شده است.
در کنار حمایت هایی که در قوانین داخلی و بین اللمللی از اسرار تجاری وجود دارد. تجار با تمسک به قواعد کلی حقوقی و تعهدات قراردادی برای حفاظت اطلاعات تجاری و اقتصادی تلاش می نماید.
با تصویب قانون مسئولیت مدنی در نظام حقوقی ایران، جایگاه موجبات ضمان قهری در قانون مدنی که بر بنیاد فقه امامیه به رشته تحریر درآمده است.
ایراد عدم احراز سمت در زمان تقدیم دادخواست، یکی از ایراداتی است که طبق قانون آیین دادرسی مدنی موجب صدور قرار رد دعوا می شود.
این مقاله به نقد رای صادره شعبه 3 حقوقی اسلام شهر و شعبه 1 دادگاه تجدید نظر استان تهران راجع به بررسی اعمال حق حبس در اقاله می پردازد.
در نظام حقوقی دعوی طاری هر دعوایی که در اثنای رسیدگی به دعوای دیگر از طرف خواهان یا خوانده یا شخص اصلی اقامه شود، دعوای طاری نام دارد.
گاهی عقود به دلایل متعدد منحل میشوند. یکی از دلایل انحلال عقود، شرط فاسخ است. بر این اساس طرفین شرط می کنند اگر حادثه، فعل یا ترک فعلی رخ دهد عقد از بین برود.
نقض قرارداد زمانی از نظر اقتصادی نقض کارآمد کارآمد محسوب می شود که هزینۀ اجراي قرارداد براي متعهد بيش از سود آن باشد و متعهد با پرداخت خسارات از ورود خسارات بیش تر به خود جلوگیری می کند.
ضرورتهای اجتماعی و اقتصادی در جوامع پیچیده امروزی باعث گردیده تا قواعد حقوق قراردادها دچار تغییراتی گردد. از جمله آن، از بین رفتن تعادل قراردادی است.
آیا تفاوت قیمت ثمن معامله با قیمت واقعی ملک (غرامت مستحق للغیر)در زمان رد ثمن که بر اثر افزایش قیمت ملک به وجود آمده است، به عنوان غرامات قرار می گیرد یا خیر؟
عقد وکالت ازجمله عقود معینی است که در جامعه و روابط بین اشخاص نقش اساسی دارد. وکالت در دعاوی نیز به عنوان یکی از مصادیق عقد وکالت از حیث اثبات حق زیان دیده و مجنی علیه دارای اهمیت فراوانی است.
قانون مدنی ایران در مواد 660 و 661 به اختصار بیان داشته چنانچه موضوع وکالت شامل تمام امور موکل باشد، «وکالت مطلق» بوده و مربوط به «اداره کردن اموال» او خواهد بود.
برابر ماده 22 قانون حمایت از حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان در صورتی که اثر برای اولین بار در ایران چاپ یا نشر یا اجرا شده باشد از حمایت این قانون برخوردار است.
متأثر از رویکردهای میانرشتگی میتوان از همگرایی میان این دو مفهوم بنیادی سخن به میان آورد. نقطه آغازین همگرایی میان مسوولیت مدنی و کیفری در عناصر سازنده آنها تبیینپذیر است.
مهمترین سندی که در دعاوی نقض حق اختراع از سوی طرفین دعوا به دادگاه ارائه میشود گواهی ثبت اختراع است که از وجود حقی در محدودهای مشخص برای دارنده آن حکایت میکند.
شرط ضمان مستاجر امروز در قراردادهای اجاره امری متداول است که در متون فقهی نیز مورد بحث و بررسی عمیق و استدلالی واقع شده است.
تعهدات غیرقراردادی، در کنار تعهدات قراردادی، قسمت اعظم تعهدات حقوقی را تشکیل می دهند و از نظر تعارض قوانین، قاعده حل تعارض خاصی را دارند.
معاهده برن برای حمایت از پدید آورندگان آثار ادبی و هنری در سال 1886 متولد و در 5 دسامبر 1887 لازم الاجرا گردید و تا به حال چندین مرتبه مورد اصلاح قرار گرفته است
#مالکیت فکری#مالکیت صنعتی#علامت تجاری#مقالات
خسارت درد و رنج یکی از متداول ترین انواع زیان هایی است که در روابط متقابل افراد با یکدیگر به بار می آید که در این مقاله به بحث گذاشته شده است.
حقوق مالکیت فکری یا معنوی به دو شاخه کلی حقوق مالکیت صنعتی و حقوق مالکیت ادبی و هنری تقسیم میشود که امروزه بخش مهمی از مباحث تجاری را به خود اختصاص داده است.
سبب متناسب با معیار قابلیت پیشبینی ضرر سبب مسؤول را به نحوی تبیین مینماید که بین عامل خسارت و نوع خسارت، تناسب وجود داشته باشد.
یکی از عقودی که رویه قضایی در سالهای اخیر به طور فزاینده ای با آن رو به رو شده، استفاده از پوشش وکالت به منظور انتقال مالکیت (وکالت در مقام بیع) است. که به دلایل مختلف واقع میشود.
در فرضی که چند عامل باعث تحقق خسارت می شوند؛ بحث از نحوه توزیع خسارت و سهم هر یک در پرداخت بخشی از آن، یکی از مباحث مهم در حقوق مسئولیت مدنی است
، اجرای قانون خارجی یادشده ممکن است با موانعی مواجه شود، از جمله عدم قابلیت اثبات قانون خارجی، نبود فرایند یا مقام تعیین شده و ...
در حل و فصل اختلاف ناشی از قرارداد، بینالمللی بودن یک قرارداد، ایجاد صلاحیت موازی، وقوع پدیده تعارض دادگاهها و در نهایت، صدور احکام متعارض و دشواری اجرای احکام خارجی را در پی دارد.
ابلاغ سنتی با چالش هایی مواجه است. رویکرد نظام های حقوقی ایران و فرانسه با وجود همسانی، در ابلاغ الکترونیک متفاوت است.
حقوق علائم تجاری از جمله حقوق مالکیت فکری است که نسبت به سایر شاخههای آن با بازار و تجارت ارتباط بیشتری دارد.
جمع و اختیار در مسئولیت مدنی ناشی از فعل شخصی، فعل غیر، فعل شیء و مسئولیت قراردادی در حقوق فرانسه و طرح آن در حقوق ایران
تحلیل دکترین رقیق سازی (دکترین نقض نوع دوم) در نظام حقوقی حاکم بر علائم تجاری
. در مقاله حاضر، هدف آن است که به تأسی از استاد، حقوق و تکالیف خواهان دعوا در اولین جلسه دادرسی بیان شود
دادگاه ها مهم ترین نقش را در تحقق اهداف قوه قضائیه دارند و باید برخی روند اصول عادلانه را رعایت کنند که سلامت رسیدگی و عدالت تصمیمات را بیش از پیش تضمین می کند
در خصوص زمان انعقاد و تشکیل عقود مکاتبهای یا عقودی که بدون حضور طرفین در مجلس عقد منعقد می گردد، اتفاق نظر وجود ندارد،
حق کسب و پیشه و تجارت در فرض تخریب واحد تجاری (تحلیل و نقد رویه قضائی)
. این که چه آرایی قابل اعتراض ثالث هستند اتفاق نظر وجود ندارد. اطلاق لفظ مقنن، کلیه آرا اعم از احکام و قرارهای صادره توسط دادگاه ها و آرای غیرقطعی را نیز شامل می شود
قواعد حاکم بر حقوق مالکیت فکری از قواعد حاکم بر موضوعهای قراردادی متمایزند، لذا مسئله توصیف در قراردادهای یادشده اهمیتی خاص دارد
مهلت ارفاقی افشا، مدتزمانی است که متقاضی ثبت میتواند بعد از افشای عمومی اختراع، بدون اینکه موجب زوال شرط تازگی شود، تقاضای ثبت آن را بنماید.
یکی از موضوعات در حقوق قراردادها ابهام در جواز انتقال طلب ناشی از قرارداد از سوی متعهد له به اشخاص ثالث بدون رضایت متعهد بعنوان طرف قرارداد است.
اصالت یک مفهوم بنیادی در پیدایش اثر و حقوق مؤلف شناخته میشود. با وجود اهمیت فوقالعاده اصالت در تحقق و شکلگیری یک اثر شناخت ابعاد آن ضرورتی غیر قابل انکار است.
تاثیرات متقابل آرای حقوقی و کیفری بر هم یکی از موضوعات مهم پرونده های حقوقی و کیفری است.
تعارض دو اصل سرزمینی بودن حقوق مالکیت فکری و لامکان بودن اینترنت در مرحلۀ اجرا، تعیین قانون حاکم بر فعلی را که ادعای ناقض حق بودن آن شده تحت تأثیر خود قرار داده است
کاوش های این تحقیق، تفاوت داوری با مفاهیم مشابه آن (قضاوت، میانجیگری، کارشناسی و قاضی تحکیم) را به طور فشرده در بر دارد.
طرح دعاوی طاری در مرحله تجدیدنظر نیز ممکن است. دعاوی طاری از سوی هر یک از طرفین دعوا یا اشخاص ثالث مطرح شود.
«تردید در مورد معامله» هنگامی روی میدهد که انشای منجز طرفین معامله بر بعض مردد از دو یا چند چیز تعلق گیرد.
در این نوشتار پس از بررسی مفهوم های بنیادی و سرشت حقوق فکری ، به کوتاهی از پیشینه آن در تمدنهای گذشته سخن به میان آمده است اما در باره حقوق اسلام و حقوق مالکیت فکری دراز دامن تر گفت و گو شده است.
مقاله حاضر درصدد تحلیل ماهیت ایرادهای ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی بر مبنای تقسیم بندی دفاعیات به دفاع شکلی و دفاع ماهوی است.
یکی از مواردی که مداخله دادگاه ها در داوری موضوعیت می یابد، تعیین داور است.
در پژوهش حاضر، جریان خیارات در اقاله بررسی شده است. مطابق مادۀ 283 قانون مدنی، بعد از معامله، طرفین میتوانند به تراضی آن را اقاله یا تفاسخ نمایند.
تاخیر غیر موجه در برگزاری آن و نظایر اینها ممکن است در جریان داوری واقع و باعث خاتمه ماموریت داوران شود
در حقوق ایران، اصل بر غیر قابل جبران بودن ضرر غیر مستقیم است، لیکن در حقوق انگلیس، ضرر غیر مستقیم در غالب موارد قابل جبران است
التزام به قراردادها و وفای به عهد در قالب اصل لزوم، اصل لزوم وفای به عقد، اصل وفای به عهد، الزامی بودن قراردادها، نیروی الزامآور قراردادها و... بیان گردیده است.
گاه عدم اجرای تعهد به واسطه قوه قاهره است. بنابراین آیا این موضوع، بر مسئولیت متعهد به پرداخت وجه التزام قراردادی تأثیرگذار است یا خیر؟
چنانچه شخصی به دیگری با اسباب مختلف و متعدد، دیون متعدد داشته باشد و مبلغی را جهت ایفای دین بپردازد، نص مادۀ 282 قانون مدنی به وی اختیار انتخاب یکی از دیون و تعلق پرداخت به آن را داده است.
در مباحث بین الملل خصوصی مانند تعارض دادگاهها، تعارض قوانین و شناسایی و اجرای احکام خارجی، تعارض دادگاه ها و توافق بر دادگاه صالح بسیار بیشتر مهجور افتاده است.
هر سببی فارغ از داشتن تقصیر، به میزان تأثیر خود در بروز و ورود زیان، مسئول است.
فقه امامیه و قانون مدنی اقسام شرط را به سه قسم تقسیم کردهاند. شرط صفت، نتیجه و فعل. نقض و تخلف شرط نتیجه ممکن نیست
کپیبرداری غیر مجاز همواره در نظم عمومی جوامع بشری، ایجاد اختلال کرده و افزون بر این امنیت مالی و سیاسی انسانها و دولتها را در معرض خطر قرار داده است.
یکی از موضوعات قابل توجه در حوزه حقوق خسارت، تعیین استانداردهای اثبات خسارات و میزان آن ها است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.
درجهبندی تقصیر بر مبنای شدت و ضعف آن از قدیم مورد توجه قانونگذار خارجی بوده است.
اما در خصوص ارجاع امر به داوری در دعاوی مربوط به دولت تفاوتی که با دعاوی عادی به چشم می خورد بسیار زیاد است.
قانون گذار آن چه را که موجب بی اعتباری حکم می شود، «اشتباه» نامیده اما به نظر می رسد اعمال عمدی موجب لطمه به اساس حکم نیز مشمول این ضمانت اجرا است
شرط مبادلهی پیشرفتهای انجام شده نسبت به اختراعی که مجوز بهرهبرداری از آن اعطا شده، امروزه به یکی از مهمترین شروط قراردادهای مجوز بهره برداری از حق اختراع تبدیل شده است.
قانون مدنی در تعریف شرکت، اشاعه را تعریف میکند. تمایز بین اشاعه و شرکت میتواند به صورت تضاد و رقابت مطرح شود.
هرچند ابزارهای الکترونیکی امکانات بینظیر و بیسابقهای را برای تولید و تکثیر آثار در اختیار بشریت قرار داده، در عین حال ظرفیتهایی را نیز برای نقض حقوق پدیدآورندگان آثار فکری ایجاد کرده است.
از اوائل قرن نوزدهم به منشا مسئولیت توجه بسیار شد و تحت تاثیر دیدگاه اخیر مسئولیت مدنی به دو شعبه قهری و قراردادی انشعاب پیدا کرد و به تدریج هر کدام شرایط و مفهوم خاص خود را پیدا کردند.
در حق الوکاله مشروط و احتمالی پرداخت حق الوکاله مشروط به نتیجه دعواست؛ به نحوی که در صورت شکست در دعوا حق الوکاله ای به وکیل تعلق نخواهد گرفت
تهاتر، یکی از اسباب سقوط تعهد است که دارای سه قسم قهری، قراردادی و قضایی است. برخی نیز نوع چهارمی تحت عنوان تهاتر ایقاعی به آن افزودهاند
پس از پایان مزارعه آنچه در زمین ایجاد شده متعلّق به زارع میباشد. این مالکیت، حق تقدم در استفاده از زمین را برای او به وجود میآورد (حقوق زارع) که در قوانین به صراحت بیان نشده است.
توجیه قرارداد واگذاری اختراع در قالب هیچیک از عقود معین ممکن نیست. انتقال مالکیت بهصورت دائم و نامشروط نیز وجه تمایز اصلی آن با سایر قراردادهای نوظهور در حیطۀ فناوری قلمداد میشود.
ایران در آستانه عضویت در سازمان تجارت جهانی قرار دارد، از این رو در فرصتی که تا پیوستن قطعی وجود دارد باید تامین و تضمین حقوق مالکیت فکری، شرایط تجارت آزاد را فراهم کرد.
عقد صلح در فقه امامیه و حقوق ایران، قلمرو و جایگاه منحصربه فردی دارد که برای تحقق حاکمیت اراده فراهم آمده و جولانگاه آزادی اراده است
اجرای دادرسی الکترونیکی با همه مزایای آن، بدون سازگاری با برخی اصول قانون آیین دادرسی مدنی صورت گرفته است.
به موجب ماده 526 قانون مجازات اسلامی سال 1392 در حالت اجتماع سبب و مباشر اصولاً هر دو مسئول بوده، با تفاوت تأثیر میزان مداخله، مسئولیت نیز به طور نسبی خواهد بود
برابر قانون حمایت از حقوق مؤلفان حمایت از اثر ادبی و هنری و شناسایی حق مالکیت پدیدآورنده بر آن، مشروط به انتشار اثر است و ارث مالکیت معنوی شکل میگیرد.
رشد و گسترش مبادلات اقتصادی و بازرگانی، قراردادها را با موقعیت های خاصی رو به رو نموده است. از این رو مقاله حاضر درصدد «بررسی تعدیل وجه التزام در فقه و حقوق موضوعه» است.
در رابطه با بررسی ماهیت داوری تجاریِ بین المللی، نظریه های متعددی مطرح شده که یکی از مهم ترین و البته چالش برانگیز ترینِ آنها، نظریه استقلال در داوری است.
اصل علنی بودن دادرسی از جمله اصول بنیادین حاکم بر انواع دادرسی هاست که در زمره حقوق بشر قلمداد شده و یکی از مؤلفه های مهم در تحقق دادرسی منصفانه به شمار می رود.
حسب ماده یک قانون مسئولیت مدنی، مسئولیت برمبنای تقصیر استوار شده است. اما قانون مدنی الزاما تقصیر خوانده را شرط تحقق مسئولیت ندانسته است .
در قواعد حقوقی موضوعه آن چنان که باید اصول اسناد بین الملل مورد اهمیت در تقنین قوانین و قواعد جبران خسارت بر قراردادها از حیث پیش بینی نقض و اعمال فسخ و نهایتاً جبران خسارت قرار نگرفته است
حق شفعۀ موقوف علیهم یکی از مسائل اختلافی در فقه و حقوق می باشد و نظرات متفاوتی در مورد آن بیان گشته و قانون مدنی نیز در این زمینه از نظر مشهور پیروی کرده است.
عنوان «صلح بر خسارت تاخیر تادیه» (توافق بر خسارت تاخیر تادیه) برگرفته از قسمت اخیر ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی است.
مقاله رویکردی نو برای اثبات جریان قاعده لاضرر در احکام عدمی در زمینۀ مسئولیت مدنی
معیارهای حقوقیِ توصیف و تشخیص جلسه اول دادرسی مدنی (در اوقات عادی و تجدید جلسه)
در نظام حقوقی ایران به موجب ماده 1238 قانون مدنی و ماده 7 قانون مسئولیت مدنی چنان چه سرپرست در نگهداری صغیر تقصیر کند و طفل خسارتی به دیگران وارد کند سرپرست وی عهده دار جبران زیان او میباشد
با ابتناء بر فقه امامیه و توجه به تمایز مفاهیم «مسئولیت» و «ضمان» میتوان از نظریههای مسئولیت مدنی در حقوق که معادل وجوب جبران ضرر است و همچنین اجباری نمودن تهیه پوشش بیمهای و شناسایی ماهیت عقلایی برای ضمان بهره برد.
در حقوق اسلام (و به تبع آن قانون مدنی) به فرموده پیامبر (ص) لاضرر یا مبنای نفی ضرر به عنوان یک اصل پذیرفته شده و مسئولیت مدنی بر نفی ضرر بنیان گرفته است.
مطب حاضر محتوی جلسه نقد رأی در سالن ولایت مجتمع امام خمینی با موضوع «عدم توافق طرفین در انتخاب داور مرضی الطرفین» است.
عنوان «ضرر» به دلیل گستردگی مفهومش، به جای عنوان «تلف» یا «جنایت» به کار گرفته شود تا تمامی ضررهای نفسی، مالی و حتی عِرضی را شامل شود.
در یک نگاه سطحی چنین به نظر میرسد که داشتن حق انحصاری با رقابتی بودن بازار در تضاد بوده، اعمال این حق امکان رقابت و تجارت آزاد را از بین خواهد برد.
ماده 159 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392،مسئولیت مأموری که دستور غیرقانونی مقامات صالح را به تصور اینکه قانونی است، اجرا کرده، در دیه و ضمان تابع قواعد عمومی مسئولیت مدنی میداند.
گسترش شهرنشینی، افزایش بیرویه ساختوساز، تراکم جمعیت و کمبود فضای سکونت، میتواند موجبات ورود زیانهای همسایگی را فراهم آورد.
#جبران خسارت#خسارت عدم النفع
همواره این سؤال مطرح بوده که چه تفاوتی میان دادخواست و دعوا وجود دارد؟ آیا اولی ناظر به فرم و دومی مربوط به ماهیت ادعا است؟ این اختلاف در عنوان، به استرداد دادخواست و استرداد دعوا نیز تسری یافته
این مقاله درصدد تبیین نقش و جایگاه قواعد انتظامی در نظام مسئولیت مدنی است و به این نتیجه رهنمون میشود که نظام مسئولیت انتظامی نقشی اساسی در تکمیل کارکرد کلی نظام مسئولیت مدنی دارد.
یکی از تقسیمات مسئولیت مدنی در نظام کامن لا مسئولیت ناشی از بی احتیاطی است. بی احتیاطی در صورت توأم شدن با شرایطی، موجب مسئولیت مدنی است.
دی کامپایل (مهندسی معکوس) نرمافزار به دلیل این که مستلزم تکثیر، اقتباس یا ترجمه اثر اصلی است، طبق قواعد کلی نظام کپی رایت نقض حقوق پدیدآورنده اثر اصلی است.
در نوشته های حقوقی جایگاه و مبانی انفساخ کمتر مورد بحث قرار گرفته و این نهاد حقوقی از عناوین و نهادهای مشابه و مرتبط با آن به دقت متمایز نشده است.
مقاله با بررسی اعتبار قراردادهای الکترونیک، میان قراردادهای رضایی و تشریفاتی تمایز نهاده و در نفوذ و اعتبار قراردادهای رضایی، به اعتبار شیوه الکترونیک بیان قصد، تردیدی وجود ندارد
ابزارهایی چون فسخ به استناد خیار تعذر تسلیم، اعطای مهلت عادله، تعدیل قرارداد، دریافت خسارت یا بهای روز در تعهدات پولی تأخیریافته، به برقراری موازنه حقوق طرفین عقد کمک میکند؛
از جمله شروط رایج در قراردادها، شروط محدودکننده مسئولیت هستند. این شروط کارکردی دفاعی دارند. هدف این شروط فراهم کردن ابزاری دفاعی برای خوانده است و دادگاه در صورت مؤثر دانستن شرط، مسئولیت خوانده را کاهش میدهد.
از سازوکارهای به چالش کشیدن اظهارنامه و اعتبار گواهینامه ثبت طرح صنعتی، در قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری حربه ابطال پیشبینی شده است
بکارگیری شرط حل اختلاف چندمرحله ای در قراردادهای تجاری بسیار متداول است. در این شروط مراحل مختلف شیوه های جایگزین حل اختلاف با داوری یا دادرسی قضایی ترکیب می شوند.
قانون مدنی حق انتفاع را یکی از علایق اشخاص نسبت به اموال ذکر میکند و عقد وقف و نیز عقود احباس را از اسباب حق انتفاع میشمارد.
مواد 332 قانون مدنی و 363 قانون سابق مجازات اسلامی، به تبعیت از نظریۀ مشهور فقیهان، حکم بر ترجیح مباشر بر سبب داده است.
تازگی اختراع یکی از اوصاف دیرین هر حق اختراع می باشد که باید به صورت نوعی و موضوعی در نظر گرفته شود.
رای از جهت استدلال هم باید قوی و محکم باشد. از این روی، توجه به منطق قضائی هم یکی از ارکان صدور رأی قوی متقن است.
می توان سرمایه گذاری با شرط عدم ضمان سرمایه گذار نسبت به خسارات وارده به سرمایه را در قالب شناسایی عقد جدید تبیین نمود.
رابطه سببیت در حقوق مسئولیت مدنی ایران و انگلستان، بویژه در مسئولیت ناشی از بیاحتیاطی، از جایگاه قابل توجهی برخوردار است.
فقها در مورد وقفی که در آن واقف شرط میکند در صورت نیازمند شدن، موقوفه به وی بازگردد(شرط فاسخ وقف)، نظرات متفاوتی ارائه دادهاند.
نقد حاضر به عدم تنفیذ فسخ مستند به شرط فسخ که همراه با وجه التزام بوده و خلاف مقتضای ذات عقد بودن آن اشاره دارد.
مقاله تحقیقی حاضر با نگاهی تطبیقی به نظام های حقوقی مختلف به بررسی ایفای ناروا در حقوق ایران، فرانسه و انگلستان پرداخته است.
تعیین زمان و مکان انعقاد قرارداد بخصوص قراردادهای الکترونیکی آثاری متفاوتی به دنبال دارد. مکان انعقاد عقد براساس زمان تشکیل آن تعیین می شود.
تبدیل تعهد به اعتبار تبدیل داین یکی از این موضوعات و مسایل حقوقی است که به اقتباس از بند ۳ ماده ۱۲۷۱ قانون مدنی فرانسه وارد قانون مدنی شده
نگاهی دقیق به مبانی خیارات، قواعد حاکم بر حقوق قراردادها و اصول مسلم تفسیر، جریان خیار در ایقاعات را تقویت می کند.
در داوری های بین المللی موضوع رسیدگی یک دعوای بین المللی است که در آن حاکمیت کشور خاصی لحاظ نشده و طرفین قانون حاکم بر داوری را تعیین می نمایند.
اجرای حقوق بین الملل به شدت متکی به اقدامات نهادهای حقوقی داخلی است. از این میان، دادگاه های داخلی کشورها از بهترین ابزارهای اجرای حقوق بین الملل هستند.
ضامن میتواند بیآنکه به میزان دین مضمونعنه (بدهکار) آگاهی داشته باشد از آن ضمانت کند، حتی اگر مقدار آن فراتر از حد تصوّر او باشد
تبیین حقوقی ضرر اقتصادی ناظر بر نقض حق اختراع و روش ارزشگذاری میزان نقض وارده از مهمترین مباحث مطروحه در نظام حقوقی مالکیت فکری است.
عامل زیان میتواند برای رهایی خویش از مسؤولیت به حالت جسمی، روانی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی زیاندیده سبب ورود خسارت استناد نماید.
ضرورت جبران خسارت ناروا و قاعدۀ ضمان از اصول مسلم و پذیرفتهشده در فقه و حقوق هستند. اما آنچه مورد بحث است، چگونگی تطبیق قواعد بر موارد آنهاست.
مطالعه ماهوی و آیین دادرسی جمع و انتخاب مسئولیت قهری و قراردادی نسبت به طرفین قرارداد
مباحث راجع به اتلاف و تسبیب و تفکیک احکام قانونی مربوطه معمولا تحت عنوان بحث از فعل زیانبار مطرح میشود
کنوانسیون برن پیمان بینالمللی است که اعضا و امضاکنندگان آن را کشورها تشکیل میدهند. با نگاهی به مقررات موجود در سند مشخص میشود که از نظر واضعان این سند، کشورها دارای اوصاف مختلفی هستند
حقوق مالکیت ادبی و هنری یک ضرورت اجتماعی محسوب میشود. زندگی اجتماعی و نیاز به تولید و داد و ستد محصولات هنری و ادبی، انسانها را به برقراری روابط اجتماعی سوق میدهد.
از آنجا که طرفین قرارداد قادر نیستند تمامی مسائل اختلافی را در قرارداد دانش فنی بیاورند تفسیر قرارداد و تعیین ماهیت حقوقی آن برای حل اختلافات قراردادی اهمیت زیادی دارد.
آنچه که در رای حاضر نظر بحث برانگیز می نمود استدلال دادگاه تجیدنظر مبنی بر اخذ خسارت تاخیر تادیه به اجرت المثل ایام تصرف است.
در مواردی به حکم قانون برای شخصی نسبت به مبیع، حق شفعه پدید می آید و او می تواند با پرداخت معادل ثمن به خریدار، بیع (مورد شفعه)را تملّک نماید.
قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 از چند جهت بر قلمرو مطالبه خسارات معنوی و عدم نفع تاثیر گزار بوده است.
از جمله پرسش های اساسی در موضوع مسئولیت مدنی، میزان انطباق آن با عدالت اجتماعی است. تلاش همة قانون گذاران در طول تاریخ این بوده که براساس عدالت قوانین و مقرّرات را وضع کنند.
مقاله آثار شرط سقوط مسئولیت یا کاهش مسئولیت در حقوق ایران با نگاهی به نظام حقوقی انگلستان
در این مقاله تلاش کرده ایم ضمن بررسی مفهوم و مبانی حق تعلیق قرارداد، وجود آن را در نظام حقوقی ایران اثبات کنیم.
مقاله تحلیل فقهی مبانی لزوم یا جواز عقد شرکت از منظر فقه اسلامی با نگاهی به رویه قضایی ایران
به طور کلی وقتی شخصی متعهد گردد، شخص ثالثی را نسبت به انجام فعلی اعم از مادی یا حقوقی متقاعد نماید، به آن تعهد به فعل ثالث گفته می شود.
حدود مسئولیت مدنی داوری، تحدید این مسئولیت به وسیله طرفین، مسئولیت سازمان های داوری و یافتن طرق جبران خسارت از موضوعاتی است که در قوانین کشورمان به آن اشاره نشده
مسئلۀ مقالۀ حاضر چگونگی تلفیق موازین دادرسی منصفانه در ارتباط با وظایف و اختیارات و اقدامات بازپرس به هنگام تحقیقات الکترونیکی، ضمن حفظ محرمانگی و حریم خصوصی افراد است.
در این مقاله اصول تفسیر قرارداد برا اساس سه سند مهم بین المللی (کنوانسیون بیع بین المللی کالا، اصول قراردادهـای تجـاری بین المللی و اصول حقوق قرارداد اروپایی) مورد بررسی قرار گرفته
این مقاله پس از بررسی مفهوم نمایندگان الکترونیکی، ماهیت حقوقی آن را بررسی و رویکرد محققین، اسناد بینالمللی، قوانین داخلی و رویه قضایی نسبت به آن را تحلیل میکند.
نشست نقد رأی با موضوع «مطالبه ضرر و زیان ناشی از نقض حق ترجمه اثر» توسط گروه حقوق مالکیت فکری پژوهشکده حقوق خصوصی در پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار گردید.
نظریه عمومی تعذر به طور خلاصه بیان می دارد که در بسیاری از مقررات قانون مدنی منطق واحدی مبنی بر انفساخ یا ایجاد خیار فسخ در اثر تعذر کلی یا جزئی قرارداد وجود دارد.
وابستگی متقابل عوضین در عقود معوض و لزوم اجرای عدالت معاوضی موجب شده است تا حق حبس اجرای تعهدات، بهعنوان یکی از راههای اجبار طرفین عقد به اجرای تعهدات، پذیرفته شود.