آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۱ قانون بودجه ۱۴۰۲ مصوب 1402/06/22
آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۱ قانون بودجه ۱۴۰۲ راجع به سهم عوارض مالیات ارزش افزوده سکونتگاه های غیر رسمی در شش ماده مصوب 1402/06/22 هیات وزیران
شناسنامه آیین نامه:
شماره روزنامه رسمی: 22917/1741
تاریخ روزنامه رسمی: 1402/09/04
شماره ابلاغ: 131299
تاریخ ابلاغ: 1402/07/25
مرجع تصویب: هیأت وزیران
تاریخ تصویب: 1402/06/22
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۱ قانون بودجه ۱۴۰۲ (مقررات ساختمان و مسکن)
مسکن و ساختمان در نظریات مشورتی
مسکن و ساختمان در آرای دیوان عدالت اداری
اراضی، املاک و مسکن در آرای وحدت رویه قضایی
مقررات مرجع:
بند (ب) تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲: برای ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی واقع در محدوده و خارج از محدوده شهرها و تأمین زیرساخت های لازم در این مناطق اعم از مسجد، مدرسه، پاسگاه و کلانتری، روشنایی معابر، ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی، زیرساخت های بهداشتی، زیر ساخت تأمین آب و برق و سایر تأسیسات شهری مورد نیاز در چهارچوب طرح آمایش سرزمینی و بر اساس استعداد های اقتصادی و با رعایت معیارهای زیست محیطی و مراقبت از منابع آب و خاک کشاورزی و ایمنی در مقابل سوانح طبیعی و امکان استفاده از زیرساخت ها و شبکه شهری و زیست محیطی شهرهای کشور و جلوگیری از افزایش و گسترش بی رویه کلان شهرها، شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها مکلفند از محل عوارض ماده (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده، سهم این مناطق را بر اساس جمعیت ساکن، تعیین و صرف محرومیت زدایی و بهسازی همان مناطق نمایند. آیین نامه اجرائی این بند ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد. وزارت کشور مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یک بار به کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
متن آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۱ قانون بودجه ۱۴۰۲:
هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ب) تبصره (۱۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ ـ سکونت گاه های غیررسمی موضوع این آیین نامه شامل جزء (۶) بند (۱) سند ملی راهبردی احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری موضوع تصویب نامه شماره ۷۴۹۰۰/ت۴۸۶۰۱هـ مورخ ۱۳۹۳/۷/۲ می باشد.
ماده ۲ ـ اداره کل راه و شهرسازی استان موظف است نسبت به شناسایی جمعیت ساکن مناطق موضوع ماده (۱) این آیین نامه اقدام نموده و با تصویب ستاد بازآفرینی شهری استان، فهرست این مناطق و جمعیت ساکن مشمول را حداکثر تا یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اعلام نماید.
تبصره ـ مسئولیت شناسایی جمعیت ساکن و مناطق با اداره کل راه و شهرسازی استان است.
ماده ۳ ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مکلف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه با همکاری مرکز آمار ایران نسبت به تعیین و تدقیق جمعیت ساکن در مناطق سکونت گاه های غیررسمی خارج از محدوده شهرها بر حسب نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ و تعیین جمعیت ساکن در مناطق سکونت گاه های غیررسمی داخل محدوده شهرها بر اساس مطالعات اداره کل راه و شهرسازی استان مصوب ستاد بازآفرینی استان برای تصویب در شورای برنامه ریزی استان اقدام نماید.
ماده ۴ ـ شورای برنامه ریزی و توسعه استان موظف است اولویت طرح (پروژه) ها و محلات را بر اساس جمعیت ساکن به عنوان محرک توسعه محلی با رویکرد محرومیت زدایی و بهسازی سکونت گاه های غیررسمی و برای تأمین زیرساخت های لازم در این مناطق اعم از مسجد، مدرسه، زیرساخت های فرهنگی – هنری، باشگاه و کلانتری، روشنایی معابر، ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی، ارتباطی، بهداشتی، تامین آب و برق و فاضلاب و سایر تأسیسات شهری مورد نیاز و چهارچوب طرح های مصوب و بالادستی، آمایش سرزمینی و بر اساس استعداد های اقتصادی و با رعایت معیار های زیست محیطی و مراقبت در منابع آب و خاک کشاورزی و ایمنی در مقابل سوانح طبیعی و امکان استفاده از زیرساخت ها و شبکه شهری و سطح بندی شهرهای کشور و جلوگیری از افزایش و گسترش بی رویه کلانشهرها تعیین نماید که می بایست حداکثر ظرف دو سال تکمیل و به بهره برداری برسد.
تبصره ۱ ـ دستگاه های اجرایی ذی ربط موظفند معادل سهم مصوب شورای مذکور و اعلام شده توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای هر سکونت گاه غیررسمی از محل عوارض موضوع ماده (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده را برای احداث و تکمیل طرح (پروژه) های موضوع این آیین نامه هزینه نمایند.
تبصره ۲ – اصلاح 1402/08/28 ـ شورای یاد شده مکلف است از محل اعتبارات عوارض موضوع ماده (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده، موضوع بند (ب) تبصره (۱۱) قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور سهم هر منطقه را به نسبت جمعیت ساکن در منطقه سکونت گاه غیررسمی به کل جمعیت شهر مربوط تعیین نماید.
ماده ۵ ـ اولویت اختصاص اعتبار به طرح ( پروژه) های نیمه تمامی که به تشخیص ستاد و بازآفرینی شهری معرفی شده اند و اهداف آن مشترک با رویکردها، اهداف و عملیات قانون مربوط است توسط شورای برنامه ریزی و توسعه استان تعیین می شود.
تبصره ـ دستگاه های اجرایی ذی ربط متناسب با وصول منابع از محل ماده (39) قانون مالیات بر ارزش افزوده، موضوع بند (ب) تبصره (11) قانون بودجه 1402 کل کشور نسبت به اجرای طرح (پروژه) ها اقدام نمایند.
ماده ۶ ـ استاندار مکلف است گزارش عملکرد این آیین نامه را در مقاطع زمانی سه ماهه به وزارتخانه های کشور، راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه نماید.
وزارت کشور مسئول حسن اجرای این آیین نامه است.
محمد مخبر ـ معاون اول رییس جمهور