لطفا منتظر باشید

آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲ مصوب 1402/03/17

آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲ با موضوع کمک معیشت ایثارگران در بودجه 1402 مصوب 1402/03/17 هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲:

شماره روزنامه رسمی: 22823

تاریخ روزنامه رسمی: 1402/05/10

شماره ابلاغ: 50042/ت61246هـ

تاریخ ابلاغ: 1402/03/24

مرجع تصویب: هیات وزیران

تاریخ تصویب: 1402/03/17


بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات بودجه سال ۱۴۰۲

مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲ (تکالیف بودجه سنواتی ایثارگران)

ایثارگران در نظریات مشورتی

مجمـوعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی 

موضوعات ایثارگران در آراء دیوان عدالت اداری

مقررات مرجع آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲:

بند (ب) تبصره ۱۲ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲: بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بهزیستی کشور مکلفند در سقف اعتبارات مصوب مربوط بـه جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد کـه بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی باشند، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و معلولان شدید و خیلی شدید و فاقد شغل و درآمد، کـه بر اساس آزمون ارزیابی وسع مبتنی بر پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان در دهک های درآمدی یک تا هفت (7) قرار دارند با اولویت دهک های درآمدی پایین تر، کمک معیشت ماهانه کـه میزان آن در چهارچوب آیین نامه اجرایی مصوب هیات وزیران تعیین می شود، پرداخت نمایند.

1 _ میزان افزایش در سقف اعتبارات پیش بینی شده در قانون بودجه سنواتی، متناسب با دهک های درآمدی گروه های مشمول این حکم اعمال خواهد شد، بـه نحوی کـه دهک های درآمدی پایین تر در چهارچوب آیین نامه اجرایی این بند از کمک معیشت بیشتری تا سقف تعیین شده برخوردار گردند.

2 _ جانبازان، آزادگان و رزمندگان موضوع این بند کـه توانایی انجام کار داشته و علی رغم فراهم شدن شرایط اشتغال بـه تشخیص بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح (حسب مورد) مشغول بـه کار نشده باشند، مشمول این حکم نمی گردند.

3 _ فرایند آزمون وسع جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد با تاکید بر پرداخت کمک معیشت بـه دهک های درآمدی یک تا هفت (7)، تعیین تکلیف دریافت کنندگان کمک معیشت کـه در دهک های هشت (8) تا (10) قرار دارند، دوره زمانی پایش اطلاعات و نیز مشمولینی کـه علی رغم واجد شرایط بودن، موفق بـه دریافت کمک معیشت نشده اند، مطابق آیین نامه ای خواهد بود کـه توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران (مسئول)، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان برنامه و بودجه کشور، ظرف دو ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، تهیه می شود و بـه تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

متن آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲:

هیات وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۳/۱۷ به پیشنهاد مشترک شماره ۴۰۰/۰۲/۴۷۵۰۴ مورخ ۱۴۰۲/۲/۱۰ بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان برنامه و بودجه کشور و ستاد کل نیروهای مسلح و در اجرای بخشی از بند (ب) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور آیین نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات بودجه سال ۱۴۰۲

مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه بند (ب) تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲ (تکالیف بودجه سنواتی ایثارگران)

ایثارگران در نظریات مشورتی

مجمـوعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی 

موضوعات ایثارگران در آراء دیوان عدالت اداری

ماده ۱ ـ در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

1ـ بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران

2ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور

3ـ ستاد: کل ستاد کل نیروهای مسلح

4ـ پایگاه: پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

5ـ کمک: معیشت مبلغی نقدی که از محل اعتبارات مندرج در قانون بودجه ماهانه به مشمولین پرداخت می گردد

6ـ مشمولین: جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی باشند افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد که بر اساس آزمون ارزیابی وسع مبتنی بر پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان در دهک های درآمدی (۱) تا (۷) قرار دارند تا زمانی که فاقد شغل و درآمد باشند و بر اساس این آیین نامه شناسایی می شوند.

ماده ۲ ـ متقاضیان برای بهره مندی از کمک معیشت موضوع این آیین نامه باید درخواست خود را در سامانه اعلامی از سوی بنیاد و یا ستاد کل حسب مورد ثبت و سپس اقرارنامه محضری مبنی بر نداشتن شغل و درآمد را در سامانه یاد شده بارگذاری نمایند.

ماده ۳ ـ بنیاد و ستاد کل حسب مورد مکلفند ظرف (۱۰) روز کاری پس از ثبت نام متقاضی به منظور احراز شرایط وی جهت برخورداری از کمک معیشت و عدم اشتغال وی نسبت به استعلام از صندوق های بازنشستگی و بیمه های اجتماعی نظیر صندوق بیمه و بازنشستگی تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، سازمان امور مالیاتی کشور سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پایگاه اتاق های بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران، اصناف ایران و تعاون ایران، سازمان اداری و استخدامی کشور حسب مورد اقدام کنند و دستگاه های یادشده موظفند مراتب اشتغال و میزان درآمد ماهیانه متقاضی را ظرف یک ماه کاری از تاریخ استعلام از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات ان آی (ایکس به مرجع استعلام اعلام نمایند مسئولیت عدم پاسخگویی و تبعات آن متوجه دستگاههای مذکور میباشد.

ماده ۴ ـ بنیاد و ستاد کل حسب مورد موظفند در چهارچوب اعتبارات مصوب مربوط نسبت به برقراری کمک معیشت برای مشمولان این آیین نامه با اولویت درآمدی پایین تر (دهک های ۱ تا ۴) اقدام نمایند.

تبصره ـ بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) موظفند ظرف سه ماه اطلاعات مشمولین دهک های (۸) تا (١٠) را پایش نموده و در مقاطع زمانی سه ماهه به ترتیب از دهک های بالاتر حذف و منابع حاصل را صرف تحت پوشش قرار دادن افراد در نوبت مشمول دهک های (۱) تا (۷) نمایند.

ماده ۵ ـ بنیاد و ستاد کل حسب مورد مکلفند از تاریخ برقراری کمک معیشت برای مشمولین حداقل یک بار نسبت به استعلام مجدد وضعیت وی از حیث اشتغال و درآمد و تغییرات ایجاد شده در وضعیت آنان از دستگاه های موضوع ماده (۳) این آیین نامه اقدام نمایند و دستگاه های مذکور موظفند نسبت به پاسخ استعلام با قید فوریت اقدام نمایند. همچنین دستگاه های یادشده موظفند در صورت تغییر در شرایط احراز دریافت کمک معیشت وضعیت را راساً با قید فوریت به مرجع استعلام اعلام نموده تا بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی اقدام قانونی به عمل آید.

تبصره ـ ایجاد و تحمیل هرگونه تعهد و بار مالی ناشی از عدم ارائه اطلاعات در موعد مقرر و یا ارائه اطلاعات نادرست توسط مراجع طرف استعلام بر اساس بندهای (ت) و (ث) ماده (۷) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بندهای (هـ) و (ح) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ و سایر مقررات مشمول مجازات قانونی مربوط خواهد بود.

ماده ۶ ـ کمک معیشت پرداختی به مشمولین بر اساس جدول زیر تعیین خواهد شد.

مشمولین

دهک­ های ۱ تا ۴

دهک­ های ۵ تا ۷

جانبازان و آزادگان (با احتساب درصد جانبازی) زیر (۲۵%) درصد و افراد تحت تکفل جانبازان متوفی زیر (۲۵%) درصد

56.000.000 ریال

50.000.000 ریال

جانبازان و آزادگان (با احتساب درصد جانبازی) (۲۵%) درصد و بالاتر و افراد تحت تکفل جانبازان متوفی بالای (۲۵%) درصد

65.000.000 ریال

60.000.000 ریال

رزمندگان داوطلب (۶) تا (۱۲) ماه و رزمندگان وظیفه (۱۲) تا (۱۸) ماه

54.000.000 ریال

50.000.000 ریال

رزمندگان داوطلب (۱۲) ماه و بالاتر و رزمندگان وظیفه بالاتر از (۱۸) ماه

56.000.000 ریال

52.000.000 ریال

ماده ۷ ـ بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) مکلفند ظرف یک ماه پس از دریافت پاسخ استعلام از دستگاه های موضوع ماده (۳) این آیین نامه بر اساس اطلاعات دریافتی و احراز شرایط نسبت به برقراری، قطع اصلاح یا استمرار (حسب مورد) کمک معیشت در سقف اعتبارات مصوب مربوط اقدام نمایند.

تبصره ـ پایگاه موظف است در صورت اعتراض فرد نسبت به دهک تعیین شده، نسبت به بررسی مجدد آن اقدام و نتیجه را اعلام نماید.

ماده ۸ ـ چنانچه مشمولین از صندوق های بازنشستگی حقوق یا مستمری کمتر از مبلغ کمک معیشت مقرر در این آیین نامه دریافت نمایند صرفاً مابه التفاوت آن تا سقف مبلغ مندرج در این آیین نامه توسط بنیاد یا ستاد کل حسب مورد پرداخت می شود.

ماده ۹ ـ جانبازان، آزادگان و رزمندگانی که توانایی انجام کار داشته و علی رغم فراهم شدن شرایط اشتغال به تشخیص بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) مشغول به کار نشده باشند، مشمول این آیین نامه نمی گردند.

ماده ۱۰ ـ نظارت بر حسن اجرای این آیین نامه بر عهده بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) است.

معاون اول رییس جمهور ـ محمد مخبر

Top