لطفا منتظر باشید

آیین نامه بند (خ) ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت مصوب ۱۴۰۳/۰۹/۲۵

آیین نامه بند (خ) ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت با موضوع اختصاص اعتبار مالیاتی اجرا یا تکمیل طرح تملک دارایی توسط خیرین مشتمل بر 10 ماده مصوب ۱۴۰۳/۰۹/۲۵ هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه بند (خ) ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت:

شماره روزنامه رسمی: 
تاریخ روزنامه رسمی: 
شماره ابلاغ: ۱۴۸۹۴۷
تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
مرجع تصویب: هیات وزیران
تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۰۹/۲۵


مقررات مرجع:

بند (خ) ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت: در صورتی کـه خیّرین با پیشنهاد دستگاه اجرائی ذی ربط و موافقت سازمان، طرحهای تملک دارائی های سرمایه ای را اجرا یا تکمیل نمایند و بیش از پنجاه درصد (۵۰%) بـه جای اعتبارات دولتی در این طرحها هزینه نمایند، از اعتبار مالیاتی حداقل بیست و پنج درصد (۲۵%) و حداکثر پنجاه درصد (۵۰%) هزینه ای کـه انجام داده اند، برخوردار می شوند.

متن آیین نامه بند (خ) ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت:

هیات وزیران در جلسه 1403/9/25 به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (خ) ماده (20) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403، آیین نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده 1 ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:

1 ـ قانون: قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403.

2 ـ طرح (پروژه )های مشمول: طرح های تملک دارایی های سرمایه ای مندرج در پیوست شماره (1) و جدول شماره (10) قوانین بودجه سنواتی پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور.

3 ـ طرح (پروژه) نیمه تمام: طرح (پروژه) ذیل طرح های تملک دارایی های سرمایه ای کـه دولت اجرای آن را از محل اعتبارات بودجه سنواتی متعهد شده و مراحلی از اجرای طرح (پروژه) آغاز شده است و میزان پیشرفت آن می تواند بیشتر از صفر تا کمتر از صد درصد (100%) باشد.

4 ـ خیر/خیرین: اشخاص حقیقی و یا حقوقی غیردولتی کـه با استفاده از منابع غیردولتی، اقدام به کمک مالی، تأمین عرصه و اعیان، احداث، توسعه، تکمیل و تجهیز طرح (پروژه) ها و تحویل و اهدای آنها به دستگاه اجرایی می نمایند، به استثنای طرحهای مستمر (تعمیرات و تجهیزات ساختمان).

5 ـ اعتبار مالیاتی: مبلغی کـه از مالیات عملکرد قطعی شده خیر بابت سال انجام هزینه یا سنوات بعد قابل کسر میباشد.

6 ـ دستگاه های اجرایی: دستگاههای موضوع بند (پ) ماده (1) قانون.

7 ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور/سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، حسب مورد باتوجه به تعریف بند (2) ماده (1) این آیین نامه.

ماده 2 ـ در صورتی کـه خیرین با پیشنهاد دستگاه اجرایی ذی ربط و موافقت سازمان، طرح های تملک دارایی های سرمایهای را اجرا یا تکمیل نمایند و بیش از پنجاه درصد (50%) به جای اعتبارات دولتی، در طرح (پروژه) های مشمول در طول برنامه زمان بندی و تا سقف هزینههای مندرج در طرح هزینه نمایند، حداقل بیست و پنج درصد (25%) و حداکثر پنجاه درصد (50%) از هزینههای انجام شده به شرح ماده (3) این آیین نامه با تأیید و اعلام سازمان به عنوان اعتبار مالیاتی به خیرین اعطا می شود.

تبصره ـ دستگاه های اجرایی مکلفند به منظور بهره مندی از ظرفیت این آیین نامه، پانزده روز پس از ابلاغ قانون بودجه سنواتی، فهرست طرح (پروژه) های خود را به سازمان اعلام نمایند. سازمان مکلف است یک ماه پس از اعلام دستگاه اجرایی، فهرست طرح (پروژه) های مشمول برخورداری از ظرفیت این آیین نامه را در پایگاه اطلاعرسانی خود منتشر نماید.

ماده 3 ـ به ازای هر یک واحد درصد افزایش هزینه انجام شده توسط خیرین مازاد بر پنجاه درصد (50%) به جای اعتبارات دولتی در طرح های مزبور، نیم واحد درصد به بیست و پنج درصد (25%) اعتبار مالیاتی موضوع ماده (2) این آیین نامه تا سقف پنجاه درصد (50%) با تأیید سازمان افزوده می شود.

ماده 4 ـ در مورد طرح (پروژه) های نیمه تمام کـه حداقل پنجاه درصد (50%) آن به صورت خیرساز انجام شده و مابقی آن در تعهد دولت است، چنانچه همان خیر طرح را با موافقت دستگاه و سازمان به اتمام برساند، صد درصد (100%) آن بخش هزینه انجام شده بابت تکمیل طرح (پروژه) های مزبور با اعلام سازمان مبنی بر خاتمه طرح (پروژه)، به طور صد درصد (100%) به عنوان اعتبار مالیاتی محسوب می شود.

ماده 5 ـ دستگاه اجرایی مکلف است اطلاعات موضوع این آیین نامه را به تفکیک طرح (پروژه)، خیر، کل اعتبار طرح (پروژه)، اعتبار تأمین شده توسط خیر، هر سه ماه یک بار به سازمان اعلام نماید تا سازمان بلافاصله پس از ارزیابی، گزارش خود در خصوص میزان هزینه انجام شده جهت اجرا و تکمیل طرح (پروژه )های مشمول توسط خیرین و میزان اعتبار مالیاتی متعلق را حداکثر تا پایان اردیبهشت سال بعد به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نماید.

ماده 6 ـ اعتبار مالیاتی موضوع این آیین نامه مشمول جایزه خوش حسابی موضوع ماده (190) قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366 با اصلاحات بعدی آن و خسارت و استرداد موضوع ماده (242) قانون یادشده و تهاتر با بدهی سنوات قبل از سال انجام هزینه، نخواهد بود.

ماده 7 ـ هزینه هایی کـه در اجرای این آیین نامه به عنوان اعتبار مالیاتی منظور می شوند، مجدداً به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته نخواهد شد. مقررات مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400 در مورد طرح های موضوع این آیین نامه جاری می باشد.

ماده 8 ـ در صورت اظهار خلاف واقع عمدی درخصوص هزینههای طرح (پروژه)های مشمول (به تشخیص سازمان امور مالیاتی کشور)، خیرین از اعتبار مالیاتی این آیین نامه محروم می شوند و سازمان یاد شده مکلف است نسبت به مطالبه اعتبار مالیاتی اعطا شده و جرائم متعلقه قانونی اقدام نماید.

ماده 9 ـ در صورت انصراف خیرین از اخذ اعتبار مالیاتی موضوع این آیین نامه، امکان بهرهمندی آنها از مزایای موضوع ماده (172) قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366 با اصلاحات بعدی با رعایت مقررات مربوط وجود خواهد داشت.

ماده 10 ـ معادل اعتبار مالیاتی اعطایی موضوع این آیین نامه در هر سال صرفاً در گزارش های عملکردی آماری وصولی سازمان امور مالیاتی کشور منظور میگردد.

محمدرضا عارف ـ معاون اول رئیس جمهور

Top