لطفا منتظر باشید

آیین نامه بند (د) تبصره 11 قانون بودجه 1401 مصوب 1401/06/30

آیین نامه بند (د) تبصره 11 قانون بودجه 1401 با موضوع بهسازی سکونتگاه های غیر رسمی در بودجه 1401 مصوب 1401/06/30 هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه بند (د) تبصره 11 قانون بودجه 1401:

شماره روزنامه رسمی: ۲۲۶۲۲

تاریخ روزنامه رسمی: 1401/08/26

شماره ابلاغ: ۱۴۹۰۶۷/ت ۵۹۷۷۵هـ

تاریخ ابلاغ: ۱۸/۸/۱۴۰۱

مرجع تصویب: 1401/06/30

تاریخ تصویب: هیات وزیران


بیشتر بخوانید

مقررات بودجه 1401

مقررات مسکن و ساختمان 

متن آیین نامه بند (د) تبصره 11 قانون بودجه 1401:

هیات وزیران در جلسه 1401/06/30 بـه پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی و بـه استناد بند (د) تبصره (۱۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، آیین نامه اجرایی بند مذکور را بـه شرح زیر تصویب کرد:

ماده ۱ ـ موضوع این آیین نامه، ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی موضوع بند (الف) ماده (۵۹) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵ و بهسازی محیط اسکان واقع در خارج از محدوده و حریم شهرها و خارج از محدوده روستاها است و سایر گونه های بافت (ناکارآمد، تاریخی) را شامل نمی گردد.

تبصره ۱ ـ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف است با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان و در خصوص سکونتگاه های غیررسمی مستقر در پهنه های تاریخی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پهنه های خارج از محدوده و حریم شهرها و خارج از محدوده روستاها را شناسایی نموده و بـه تصویب ستاد بازآفرینی شهری استان برساند.

تبصره ۲ ـ وزارت راه و شهرسازی (شرکت بازآفرینی شهری ایران) و وزارتخانه های کشور(سازمان امور اجتماعی کشور) و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی موظف بـه همکاری در مطالعات شناسایی و تکمیل داده های متناظر می باشند.

ماده ۲ ـ شورای برنامه ریزی و توسعه استان مکلف است با پیشنهاد اداره کل راه و شهرسازی استان (دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری استان) با هدف محرومیت زدایی و بهسازی مناطق موضوع این آیین نامه، ضمن اولویت بندی محدوده های مذکور، نسبت بـه احصاء طرح های اجرایی مرتبط با ایجاد زیربناها، روبناها و فراهم نمودن حداقل خدمات عمومی از جمله مدرسه، مسجد، کتابخانه، روشنایی محیط، پایگاه بسیج، پاسگاه، کلانتری، آبرسانی، برق رسانی و بهسازی مناطق هدف (شبکه معابر، فضای سبز) اقدام و نسبت بـه تعیین اعتبار و دستگاه مجری مبادرت ورزد.

تبصره ۱ ـ تا سقف دو میلیارد ریال از اعتبار هر یک از مناطق موضوع این آیین نامه برای مطالعات شناسایی با رویکرد حداقل مداخله و تامین سرانه های طرح تفصیلی برای عرصه های موضوع این آیین نامه، قابل هزینه است. در تعیین طرح (پروژه) ها هم سویی کامل اهداف با مصوبات و اسناد توسعه بالادستی ملاک عمل می باشد.

تبصره ۲ ـ طرح (پروژه) های نیمه تمامی که شمولیت اهداف آن، مشترک با رویکرد ها، اهداف و عملیات قانون مذکور در بند (د) تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور می باشد، برای اختصاص اعتبار اولویت دارند.

ماده ۳ ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه با همکاری مرکز آمار ایران نسبت بـه تعیین سهم جمعیت ساکن در مناطق موضوع ماده (۱) این آیین نامه بـه کل جمعیت استان بر حسب نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ اقدام و اطلاعات مذکور را برای تصویب بـه شورای برنامه ریزی و توسعه استان اعلام نماید.

ماده ۴ ـ فرمانداری ها موظفند براساس جمعیت اعلام شده موضوع ماده (۳) این آیین نامه توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، عوارض دریافتی از محل ماده (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده را برای تکمیل و اجرای طرح (پروژه) های موضوع این آیین نامه هزینه نمایند.

ماده ۵ ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مسئول حسن اجرای این آیین نامه بوده و مکلف است گزارش عملکرد این آیین نامه را در مقاطع زمانی سه ماهه بـه وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور)، وزارت راه و شهر سازی (دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار) و سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه نماید.

معاون اول رئیس ‎جمهور - محمد مخبر

Top