آیین نامه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی مصوب 1386/12/26
آیین نامه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی مستند به ماده 35 قانون تأسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی 1۳۸۰ مشتمل بر 27 ماده مصوب 1386/12/26
شناسنامه آیین نامه:
شماره ابلاغ: 40260
تاریخ ابلاغ: 1387/03/20
مرجع تصویب: وزرای عضو کمیسیون لوایح هیأت دولت
تاریخ تصویب: 1386/12/26
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی
نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
مقررات مرجع:
35 قانون تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مصوب ۱۳۸۰: وزیر جهاد کشاورزی از تاریخ ابلاغ این قانون بـه عضویت هیات عالی نظارت، موضوع ماده 52 قانون نظام صنفی در خواهد آمد. وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی دبیرخانه هیات عالی نظارت، حداکثر شش ماه از تاریخ تصویب این قانون، نظام صنفی کارهای کشاورزی را برابر قانون نظام صنفی تهیه و جهت تصویب بـه هیات وزیران پیشنهاد می نماید.
متن آیین نامه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی:
وزیران عضو کمیسیون لوایح در جلسه مورخ 1386/12/26 بنا به پیشنهاد شماره ۱۶۲۳۸ /۰۲۰ مورخ 1384/09/28 وزارت جهاد کشاورزی و به استناد ماده 35 قانون تأسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۰ و با رعایت تصویب نامه شماره ۱۶۴۰۸۲/ت۳۷۳هـ مورخ 1386/10/10، آیین نامه اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی را به شرح زیر تصویب نمودند:
فصل اول – تعاریف و کلیات:
ماده ۱ ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
الف ـ اصلاح 1397/09/25 ـ نظام صنفی کشاورزی: قواعد و مقررات و تشکل های حرفه ای است که در جهت ایجاد تشکیلات، تعیین وظایف و اختیارات، ساماندهی و نظم بخشی و حمایت از حقوق افراد شاغل در بخش کشاورزی و منابع طبیعی تنظیم و تنسیق می گردد.
ب ـ اصلاح 1397/09/25 ـ فرد صنفی کشاورزی: هر شخص حقیقی یا حقوقی که در یکی از مشاغل تولیدی و خدماتی کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت خود را در زمینه بهره برداری از منابع آب، خاک و منابع طبیعی به منظور تولید محصولات کشاورزی، گیاهی و حیوانی (محصولات غذایی یا مواد خام صنعتی با منشأ گیاهی و جانوری) در یک یا چند نوع از رشته های زیر قرار می دهد:
1 ـ زراعت
2 ـ باغداری و درختکاری مثمر و غیرمثمر
3 ـ دامپروری، دامداری، تولیدات دامی، زنبور عسل و کرم ابریشم
4 ـ طیور و ماکیان
5 ـ آبزی پروری و صیادی (شیلات)
6 ـ جنگل داری، جنگل کاری، مرتع داری، آبخیزداری و بیابان زدایی (منابع طبیعی)
7 ـ آن بخش از خدمات و صنایع تبدیلی بلافصل کشاورزی که با یک مرحله تبدیل نوعاً از طریق روستاییان و عشایر انجام می شود.
تبصره ـ الحاق 1397/09/25 ـ در صورت بروز اختلاف در مصادیق رشته های موضوع جزء (7) این بند، نظر هیأت عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور لازم الاجرا است.
ج ـ اصلاح 1397/09/25 ـ واحد صنفی کشاورزی: هر واحد تولیدی یا خدماتی کشاورزی و منابع طبیعی که به صورت ثابت یا سیار توسط فرد یا افراد صنفی کشاورزی با اخذ پروانه کسب کشاورزی برای فعالیت های موضوع بند (ب) این ماده دایر بوده و یا دایر می شود.
تبصره ـ اصلاح 1397/09/25 ـ اشخاص حقیقی یا حقوقی که طبق قوانین جاری موظف به اخذ مجوز فعالیت یا پروانه تأسیس، بهره برداری، اشتغال از دستگاه ها هستند، چنانچه مبادرت به عرضه مستقیم کالا یا خدمات موضوع این آیین نامه نمایند، مکلفند علاوه بر دریافت مجوز فعالیت یا پروانه مذکور، با رعایت این آیین نامه و بر اساس قانون نظام صنفی نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام نمایند.
د ـ منسوخ 1397/09/25 ـ عضو صنف: فعالان بخش کشاورزی و منابع طبیعی که در بخش تولید و خدمات مجوزهای لازم را کسب کرده و با تأیید ادارات جهاد کشاورزی شهرستانها و استانها به عضویت نظام صنفی در می آیند.
د ـ اصلاح 1397/09/25 ـ صنف: گروهی از افراد صنفی کشاورزی که ماهیت فعالیت آنان از یک یا چند نوع فعالیت همگن بوده و در هر یک از رشته های هفتگانه موضوع بند (ب) این ماده قرار می گیرند.
هـ ـ الحاق 1397/09/25)ـ ـ اتحادیه صنفی کشاورزی: مجموعه ای از اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع بندهای (ب) و (ج) این ماده که پس از تأیید وزارت جهاد کشاورزی رسمیت یافته و در چهارچوب مواد (584) و (585) قانون تجارت به ثبت می رسند و دارای شخصیت حقوقی غیردولتی می باشند.
و ـ الحاق 1397/09/25 ـ پروانه کسب کشاورزی: مجوزی که طبق این آیین نامه برای فعالیت در مشاغل کشاورزی موضوع بند (ب) این ماده به صورت موقت یا دایم از سوی اتحادیه صنفی کشاورزی شهرستان مربوط به فرد صنفی کشاورزی واجد شرایط داده می شود.
تبصره 1 ـ الحاق 1397/09/25 ـ دستورالعمل نحوه تعیین حداقل ابعاد اقتصادی برای صدور پروانه کسب کشاورزی با همکاری دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و اتاق اصناف کشاورزی ایران تهیه و پس از تصویب در هیأت یاد شده توسط وزیر جهاد کشاورزی برای اجرا ابلاغ می گردد.
تبصره 2 ـ الحاق 1397/09/25 ـ تحصیل این پروانه داوطلبانه بوده و مانع فعالیت کشاورزی نیست، لکن تنها دارندگان این پروانه از مزایای آن بهره مند خواهند شد.
ماده 2 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ ساختار نظام صنفی کشاورزی شامل اتحادیه صنفی کشاورزی، اتاق اصناف کشاورزی شهرستان، اتاق اصناف کشاورزی ایران، کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران می باشد.
ماده 3 ـ الحاق 1397/09/25 ـ وظایف ساختار نظام صنفی کشاورزی به شرح زیر است:
الف ـ هویت بخشی به شاغلین و مشاغل بخش کشاورزی و ارتقای جایگاه حرفه ای بخش کشاورزی.
ب ـ دفاع از حقوق و منافع صنفی و حرفه ای و پیگیری مطالبات قانونی و صنفی شاغلین بخش کشاورزی.
ج ـ حضور در مجامع سیاست گذاری و برنامه ریزی بخش کشاورزی و زمینه سازی حضور فعالان بخش در فرآیند تصمیم گیری و تصمیم سازی.
د ـ تعامل با دستگاه ها و سازمان های دولتی در راستای تعیین الگوی کشت و ساماندهی زنجیره تولید و تامین محصولات کشاورزی.
هـ ـ تعامل با دستگاه ها و سازمان های دولتی در جهت تنظیم بازار، قیمت گذاری محصولات کشاورزی و تعیین و تنظیم تعرفه های خدمات کشاورزی.
و ـ نظارت و کنترل بر تولید محصول سالم و بهبود شرایط تولید، صادرات و واردات محصولات.
ز ـ همکاری با وزارت جهاد کشاورزی جهت ارتقای سطح دانش و آگاهی و مهارت تولیدکنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی و ترویج شیوه های نوین کشاورزی.
تبصره ـ الحاق 1397/09/25 ـ وظایف و اختیارات اتحادیه های صنفی کشاورزی، اتاق اصناف کشاورزی شهرستان و اتاق اصناف کشاورزی ایران در چهارچوب این آیین نامه، اساسنامه ها و شیوه نامه های مربوط پس از تصویب هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران توسط وزیر جهاد کشاورزی برای اجرا ابلاغ می شود.
فصل دوم ـ اصلاح 1397/09/25 ـ ساختار نظام صنفی کشاورزی
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی
نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
ماده 4 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ در هر شهرستان افراد و واحدهای صنفی کشاورزی با رعایت این آیین نامه، اساسنامه اتحادیه صنفی کشاورزی و دستورالعمل های مربوط نسبت به تشکیل اتحادیه صنفی کشاورزی برای انجام وظایف و مسئولیت های مقرر در این آیین نامه اقدام می کنند.
تبصره 1 ـ الحاق 1397/09/25 ـ حد نصاب تعداد افراد و واحدهای صنفی کشاورزی برای تشکیل اتحادیه صنفی کشاورزی مطابق دستورالعملی است که به پیشنهاد اتاق اصناف کشاورزی ایران ظرف دو ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این آیین نامه و پس از تصویب هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران توسط وزیر جهاد کشاورزی برای اجرا ابلاغ می شود.
تبصره 2 ـ الحاق 1397/09/25 ـ اتحادیه صنفی کشاورزی موظف است مصوبات و بخشنامه های هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران، کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان، اتاق اصناف کشاورزی ایران و اتاق اصناف کشاورزی شهرستان را که در چهارچوب این آیین نامه به اتحادیه ابلاغ می شود، اجرا نماید.
ماده 5 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ هر شهرستان دارای یک اتاق اصناف کشاورزی شهرستان می باشد. اتاق مذکور مرکب از هیأت مدیره اتحادیه های صنفی کشاورزی هر شهرستان بوده و انجام وظایف و مسئولیت های مقرر در این آیین نامه و اساسنامه مربوط را بر عهده دارد.
تبصره ـ الحاق 1397/09/25 ـ اتاق اصناف کشاورزی شهرستان موظف است مصوبات و بخشنامه های هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران، کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و اتاق اصناف کشاورزی ایران را ظرف پنج روز از تاریخ دریافت، به اتحادیه های صنفی کشاورزی ابلاغ کند. پس از انقضای این مهلت، دبیرخانه مراجع مذکور می توانند بی واسطه مصوبات و بخشنامه های خود را برای اجرا به اتحادیه های صنفی کشاورزی ابلاغ کنند.
ماده 6 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ برای اداره امور کلان نظام صنفی کشاورزی، اتاق اصناف کشاورزی ایران مرکب از نمایندگان منتخب هیأت رئیسه اتاق های اصناف کشاورزی شهرستان های کشور و نمایندگان وزارتخانه های جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیرو (هر دستگاه یک نفر) در تهران تشکیل می شود و به عنوان بالاترین مرجع برنامه ریزی و تصمیم گیری نظام صنفی کشاورزی در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط عمل می کند.
تبصره 1 ـ الحاق 1397/09/25 ـ تعداد نمایندگان اتاق اصناف کشاورزی شهرستان های هر استان در اتاق اصناف کشاورزی ایران یک نفر می باشد که توسط اتاق اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان و با نظارت کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان انتخاب و به دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران معرفی می شوند. به ازای هر 40 هزار نفر عضو اتحادیه های اصناف کشاورزی شهرستان های هر استان یک نماینده به سهمیه آن استان اضافه می شود ولی در هر حال تعداد نمایندگان هر استان حداکثر پنج نفر خواهد بود.
تبصره 2 ـ الحاق 1397/09/25 ـ نحوه انتخاب نمایندگان اتاق های اصناف کشاورزی شهرستان ها بر اساس دستورالعملی است که به تصویب هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران می رسد.
ماده 7 ـ الحاق 1397/09/25 ـ هیأت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران مرکب از هفت عضو اصلی و چهار عضو علی البدل است که شش عضو اصلی و چهار عضو علی البدل آن از بین اعضای غیردولتی اتاق مذکور و با رأی مخفی اعضای اتاق یاد شده برای چهار سال انتخاب می شوند و عضو هفتم هیأت رئیسه به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و با تصویب هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران از بین افراد متعهد و آگاه به مسایل صنفی تعیین می شود. همزمان با انتخاب اعضای هیأت رئیسه، انتخاباتی برای انتخاب دو نفر بازرس (اصلی و علی البدل) برگزار می شود.
ماده 8 ـ الحاق 1397/09/25 ـ هیأت رئیسه منتخب ظرف پانزده روز پس از انتخابات تشکیل جلسه می دهد و از میان اعضای غیردولتی یک نفر را به عنوان رییس انتخاب و برای صدور حکم به وزیر جهاد کشاورزی معرفی می کند. همچنین در این جلسه دو نایب رییس (اول و دوم)، یک دبیر و یک خزانه دار انتخاب می شوند.
ماده 9 ـ الحاق 1397/09/25 ـ مدت عضویت اعضای غیردولتی اتاق اصناف کشاورزی ایران در هیأت رئیسه نمی تواند بیش از مدت باقیمانده از عضویت آنها در هیأت مدیره اتحادیه صنفی کشاورزی و هیأت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان باشد. با پایان یافتن مدت عضویت هر عضو، عضو علی البدل جایگزین خواهد شد.
ماده 10 ـ الحاق 1397/09/25 ـ رییس اتاق اصناف کشاورزی ایران با وظایف و اختیارات زیر، بالاترین مقام اجرایی و اداری نظام صنفی کشاورزی ایران است:
الف ـ نمایندگی نظام صنفی کشاورزی در مراجع داخلی و بین المللی.
ب ـ مسئولیت اجرای مصوبات اتاق اصناف کشاورزی ایران.
ج ـ نظارت بر عملکرد دبیرخانه اتاق اصناف کشاورزی ایران.
د ـ تهیه پیشنهادهای لازم برای تحقق اهداف مندرج در آیین نامه و ارایه آن به اتاق اصناف کشاورزی ایران.
هـ ـ تهیه دستورالعمل چگونگی صدور پروانه کسب کشاورزی و ارایه آن به هیأت رئیسه جهت تصویب.
و ـ هماهنگی در نظارت بر عملکرد اتحادیه ها و اتاق های اصناف کشاورزی شهرستان ها.
ز ـ ابلاغ دستورالعمل ها، مصوبات و بخشنامه ها.
ح ـ انجام مکاتبات اداری نظام صنفی.
ط ـ انجام سایر امور محوله از طرف اتاق اصناف کشاورزی ایران و سایر امور ضروری برای اداره نظام صنفی کشاورزی.
تبصره ـ الحاق 1397/09/25 ـ نایب رییس در غیاب رییس عهده دار وظایف رییس خواهد بود. رییس می تواند برخی از اختیارات خود را با حفظ مسئولیت به نواب رییس تفویض کند.
ماده 11 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ به منظور برنامه ریزی، هدایت، ایجاد هماهنگی و نظارت بر کلیه اتحادیه ها، اتاق های اصناف کشاورزی شهرستان ها، اتاق اصناف کشاورزی ایران و کمیسیون های نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان ها، هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران به عنوان بالاترین مرجع نظارتی نظام صنفی کشاورزی با عضویت وزیران جهاد کشاورزی (رییس شورا)، کشور، دادگستری، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر وزرا حسب دستور جلسه و هیأت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران و رؤسای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق اصناف ایران و بالاترین مقام سایر دستگاه های اجرایی حسب دستور جلسه و بدون حق رأی تشکیل می شود.
تبصره 1 ـ الحاق 1397/09/25 ـ کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی در سطوح شهرستان و شهرستان مرکز استان با ترکیب بالاترین سطح دستگاه های متناظر هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران تشکیل می شود.
تبصره 2 ـ الحاق 1397/09/25 ـ دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی در سطوح شهرستان و شهرستان مرکز استان به ترتیب در وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مستقر می باشد. تشکیلات اداری، مالی و نحوه فعالیت دبیرخانه های فوق به موجب دستورالعملی است که به پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی به تصویب هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران می رسد.
ماده 12 ـ الحاق 1397/09/25 ـ وظایف و اختیارات هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران به شرح زیر است:
الف ـ تصویب دستورالعمل نظارت بر حسن انجام وظایف قانونی و ایجاد هماهنگی بین کمیسیون های نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و نظارت بر فعالیت آنها در حدود مفاد این آیین نامه.
ب ـ رسیدگی به اختلافات بین کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان ها، اتاق اصناف کشاورزی شهرستان ها و اتاق اصناف کشاورزی ایران و اتخاذ تصمیم لازم.
ج ـ رسیدگی و ابطال انتخابات و یا عزل اعضای هیأت مدیره اتحادیه های صنفی کشاورزی و هیأت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان ها به پیشنهاد کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان در صورت وجود جهات ابطال یا عزل مطابق ضوابط مربوط.
د ـ رسیدگی و ابطال انتخابات و یا عزل اعضای هیأت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران در صورت وجود جهات ابطال یا عزل مطابق ضوابط مربوط.
هـ ـ رسیدگی به بودجه، ترازنامه و صورت های مالی اتاق اصناف کشاورزی ایران و تصویب آنها پس از استماع گزارش بازرس.
و ـ سایر مواردی که به موجب این آیین نامه به هیأت مذکور محول شده است.
تبصره 1 ـ الحاق 1397/09/25 ـ وظایف و اختیارات کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان متناظر با ساختار نظام صنفی کشاورزی در دستورالعمل های مربوط که به تصویب هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران می رسد، خواهد بود.
تبصره 2 ـ الحاق 1397/09/25 ـ ضوابط مربوط به بندهای (ج) و (د) این ماده از سوی اتاق اصناف کشاورزی ایران تهیه و به تصویب هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران می رسد.
فصل سوم ـ منسوخ 1397/09/25 ـ نظام صنفی استانی:
الف – تشکیلات:
ماده ۶ ـ نظام صنفی هر استان در صورتی که حداقل اعضای زیر را به تشخیص مراجع مربوط در آن پوشش دهد، تشکیل می شود:
الف – تولیدکنندگان کشاورزی و منابع طبیعی با حداقل 60 عضو، خدمات بخش کشاورزی و منابع طبیعی با حداقل (۴۵) عضو، نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی با حداقل 5 عضو؛ هر یک به تأیید سازمان جهاد کشاورزی استان.
ب – کارشناس کشاورزی و منابع طبیعی با حداقل 3 عضو، به تأیید سازمان نظام مهندسی منابع طبیعی و کشاورزی و منابع طبیعی استان.
ماده ۷ ـ ارکان نظام صنفی استان عبارتند از مجمع عمومی، هیأت مدیره، بازرس و هیأتهای رسیدگی به تخلفات و محل استقرار دائم دفتر مرکزی آن در مرکز استان می باشد.
ب – مجمع عمومی:
ماده ۸ ـ مجمع عمومی نظام صنفی استان از اجتماع نمایندگان نظام های صنفی بخش – شهرستان تشکیل می گردد.
تبصره ۱ ـ هر مجمع عمومی توسط هیأت رئیسه ای مرکب از یک رییس، یک منشی و دو ناظر اداره می شود که با رأی اکثریت اعضای حاضر انتخاب خواهند شد.
تبصره ۲ ـ اعضاء هیأت رئیسه نباید از بین کسانی باشند که خود را در انتخابات هیأت مدیره و بازرس نامزد کرده اند.
ماده ۹ ـ وظایف و اختیارات مجمع عمومی نظام صنفی استان به شرح زیر است:
الف – انتخاب اعضای هیأت مدیره و بازرس؛
ب – عزل هیأت مدیره و بازرس؛
ج – تصویب خط مشی ها و سیاست ها و برنامه ها و دستورالعمل های اجرایی؛
د – تعیین میزان ورودیه، حق عضویت و سایر منابع درآمدی؛
هـ ـ بررسی و تصویب ترازنامه – صورتحساب درآمد و هزینه های سال مالی گذشته و بودجه سال آتی؛
و – استماع و ارزیابی گزارش سالیانه هیأت مدیره در خصوص فعالیت های نظام صنفی؛
ز – تصویب اساسنامه و تغییرات در مفاد آن؛
ح – انحلال نظام استانی و اعلام آن به هیأت عمومی صنف؛
ط – بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به سایر اموری که مطابق این آیین نامه در صلاحیت مجمع عمومی است.
تبصره اتخاذ تصمیم در خصوص موارد مندرج در بندهای (ب)، (ز) و (ح) در اختیار مجمع عمومی فوق العاده است.
ماده ۱۰ ـ مجمع عمومی عادی در نوبت اول با حضور نصف به علاوه یک نمایندگان نظام های صنفی بخش – شهرستان تشکیل می گردد. در صورت عدم حصول نصاب لازم، در نوبت دوم که حداکثر پانزده روز بعد خواهد بود با حداقل یک سوم از نمایندگان نظام های صنفی بخش – شهرستان تشکیل می شود. چنانچه مجدداً نیز نصاب یاد شده حاصل نشود، برای دفعات بعدی با حداقل یک پنجم از نمایندگان نظام های صنفی بخش / شهرستان برگزار خواهد شد. تصمیمات مجمع عمومی عادی با رأی اکثریت نسبی حاضران معتبر و لازم الاجرا می باشد.
تبصره ۱ – نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده همان نصاب تشکیل مجمع عمومی عادی است ولی تصمیمات آن با رأی دو سوم حاضران دارای اعتبار است.
تبصره ۲ – دعوت برای تشکیل مجامع عمومی توسط هیأت مدیره یا بازرس و در دوره فترت توسط سازمان جهاد کشاورزی استان صورت خواهد گرفت.
تبصره ۳ – دعوت برای تشکیل مجامع عمومی به صورت کتبی و یا از طریق آگهی در روزنامه منتخب مجمع عمومی و با تعیین زمان، مکان و دستور جلسه انجام می یابد و باید حداقل 10 روز قبل از تشکیل مجمع به اطلاع عموم نمایندگان نظام های صنفی بخش – شهرستان برسد. مجمع می تواند برای دعوت از اعضاء روش دیگری را جایگزین نماید.
تبصره ۴ – یک سوم از نمایندگان نظام صنفی بخش – شهرستان می توانند کتباً درخواست تشکیل مجمع عمومی فوق العاده نمایند و هیأت مدیره مکلف به پذیرش درخواست آنان می باشد.
تبصره ۵ – مجمع عمومی عادی حداقل سالی یک بار و مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده می تواند به دفعات تشکیل شود.
ج – هیأت مدیره:
ماده ۱۱ ـ هر نظام صنفی استانی دارای هیأت مدیره ای مرکب از حداقل سه نفر عضو اصلی شامل رئیس هیأت مدیره، دبیر اجرایی، خزانه دار و دو نفر عضو علی البدل است که از میان اعضای داوطلب واجد شرایط (نمایندگان نظام های صنفی بخش – شهرستان) برای یک دوره سه ساله انتخاب خواهند شد. انتخاب مجدد آنان برای یک دوره پیوسته دیگر مجاز است و هیأت مدیره تا زمان انتخاب هیأت مدیره جدید کماکان عهده دار مسئولیت خواهد بود.
ماده ۱۲ – شرایط انتخاب شوندگان هیأت های مدیره استانی به شرح زیر می باشد:
الف – تابعیت جمهوری اسلامی ایران؛
ب – پایبندی به اسلام و یا یکی از اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی و وفاداری به نظام جمهوری اسلامی؛
ج ـ عدم اعتیاد به مواد مخدر؛
د – داشتن حسن شهرت اجتماعی، شغلی، عملی، حرفه ای بنا به تأیید سازمان جهاد کشاورزی استان مربوط؛
هـ ـ نداشتن سوء پیشینه کیفری مؤثر.
ماده ۱۳ – اولین دوره انتخاب در استان به دعوت و با نظارت سازمان جهاد کشاورزی و با اطلاع استاندار برگزار می گردد.
تبصره دستورالعمل مربوط به تشکیل مجمع عمومی مؤسس استانها، اساسنامه الگو، برگزاری انتخابات اولین دوره هیأت مدیره استانها و انتخابات شورای مرکزی با رعایت قوانین و مفاد این آیین نامه توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه و به تأیید هیأت عالی نظارت خواهد رسید و در اختیار نظام های صنفی استانی قرار می گیرد.
ماده ۱۴ – اهم وظایف و اختیارات هیأت مدیره استانی در چارچوب قوانین مربوط به شرح زیر است:
الف – نظارت بر حسن انجام امور نظام های صنفی بخش – شهرستان؛
ب – تسهیل روابط بین اعضای صنف و کارفرمایان و دستگاه های دولتی؛
ج – تلاش در جهت اجرای استانداردهای ارائه شده از سوی مراجع ذی ربط از جمله سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران در جهت افزایش کمیت و کیفیت تولیدات کشاورزی و منابع طبیعی؛
د – تلاش در جهت تحقق تصمیمات سازمان نظام مهندسی در خصوص نظام های صنفی استانی؛
هـ ـ معرفی نماینده نظام صنفی جهت شرکت در مراجع قضایی و اداری از جمله کمیسیون حل اختلاف مالیاتی، عوارض، آب بهاء، هیأت های تشخیص مطالبات تأمین اجتماعی و سایر مراجع قانونی؛
و – فراهم نمودن امکان پوشش تأمین اجتماعی برای اعضاء صنف؛
ز – ارتقای دانش فنی و کیفیت کار اعضای صنف؛
ح – برنامه ریزی در جهت تقویت و توسعه فرهنگ نظام صنفی کشاورزی در استان با برگزاری هم اندیشی ها، گردهمایی ها در چهارچوب قوانین و مقررات؛
ط – انتخاب دبیر نظام صنفی کشاورزی از بین خود و یا خارج از آن یا عزل وی؛
ی – تعیین حق الزحمه کارکنان اداری نظام صنفی استانی در چارچوب قوانین جاری کشور.
ک ـ تنظیم دستورالعمل های اداری – مالی – نظام استانی طبق مقررات و نظام نامه های مصوب هیأت عمومی؛
ل – معرفی اعضای هیأتهای رسیدگی به تخلفات وفق مقررات این آیین نامه؛
م – بررسی و تصویب بودجه سال آتی پیشنهادهای نظام استانی؛
ن – گزارش تخلفات اعضاء و واحدهای صنفی به مراجع ذی صلاح.
ماده ۱۵ – هیأت مدیره نظام صنفی استانی در اولین نشست خود یک نفر را از بین خود و یا خارج از آن به عنوان دبیر اجرایی انتخاب می نماید. دبیر نظام، مسئول اداره امور دبیرخانه بوده و وظایف او به شرح زیر است:
الف – استخدام یا به کارگماردن کارکنان اداری نظام صنفی و در صورت لزوم مشاور و کارشناس، پس از تصویب هیأت مدیره؛
ب – انجام مکاتبات و نامه های اداری و نظارت بر حسن اجرای مقررات داخلی نظام صنفی؛
ج – گشایش حساب های بانکی نظام صنفی؛
د – اجرای مصوبات و تصمیمات هیأت مدیره و مجمع عمومی و انجام امور جاری نظام صنفی؛
هـ ـ حفظ و نگهداری اسناد و مدارک اداری و مشخصات کامل اعضاء،
و – تهیه و تنظیم کارت عضویت نظام صنفی با امضای خود و رییس هیأت مدیره و تهیه و نگهداری مهر رسمی نظام صنفی؛
ز – ارسال شکایات واصل شده به هیأتهای رسیدگی به تخلفات؛
ماده ۱۶ – خزانه دار مسئول امور مالی نظام است و وظایف وی به شرح زیر است:
الف – تنظیم دفاتر و اسناد و صورتجلسات مالی؛
ب – امضاء کلیه چک ها، اسناد مالی و اوراق تعهدآور، به همراه رییس هیأت مدیره؛
ج – وصول و جمع آوری حق عضویت ها و سایر کمک های مالی؛
د – تهیه و تنظیم ترازنامه جهت ارائه به هیأت مدیره و بازرس؛
هـ ـ نظارت بر خرید و فروش و هر نوع عملیات مالی در چارچوب مصوبات هیأت مدیره؛
و – رسیدگی و تأیید اسناد و مدارک ارائه شده در مورد پرداخت ها؛
ز – حفظ مدارک، اموال منقول و غیرمنقول، وجوه و اسناد مالی؛
ح – تنظیم بودجه سال آتی و تسلیم آن به هیأت مدیره جهت بررسی و تصویب.
ماده ۱۷ – منابع مالی نظام صنفی و ارکان آن از محل حق عضویت اعضاء، کمک های اعطایی اشخاص حقیقی و حقوقی، دریافت بهای ارائه خدمات پژوهشی، کارشناسی و آموزشی، فروش نشریات و برگزاری هم اندیشی ها و نمایشگاه ها تأمین خواهد شد.
تبصره نظامنامه مالی و اداری از جمله میزان و نحوه وصول حق عضویت اعضاء، به پیشنهاد شورای مرکزی توسط هیأت عمومی به تصویب خواهد رسید.
د – بازرس:
ماده ۱۸ ـ مجمع عمومی استان یک نفر را ترجیحاً از میان اعضای صنف به عنوان بازرس اصلی و یک نفر را به عنوان بازرس علی البدل برای مدت دو سال انتخاب می نماید. وظایف و اختیارات بازرس به شرح زیر است:
الف – بررسی و اظهارنظر در مورد صورت های مالی و ترازنامه و عملکرد هیأت مدیره و تسلیم آن به هیأت مدیره جهت طرح در مجمع عمومی، حداقل 5 روز قبل از تشکیل مجمع عمومی؛
ب – نظارت بر عملکرد هیأت مدیره و مجموع فعالیت آنها و ارائه نقطه نظرات خود به هیأت مدیره؛
تبصره هیأت مدیره موظف است اطلاعات و اسناد و مدارک درخواستی بازرس را در اختیار او قرار دهد.
ج – شرکت در جلسات هیأت مدیره بدون داشتن حق رأی؛
د ـ ارائه پیشنهاد استفاده از مؤسسات حسابرسی به هیأت مدیره برای حسابرسی صورت های مالی، در صورت نیاز؛
تبصره هیأت مدیره موظف است نسبت به عقد قرارداد با مؤسسات مذکور اقدام کند.
فصل چهارم ـ منسوخ 1397/09/25 ـ هیأت عمومی:
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی
نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
ماده ۱۹ ـ به منظور هماهنگی در امور نظام های استانی و سیاستگذاری کلان نظام صنفی، هیأت عمومی نظام صنفی از اعضای هیأت مدیره نظام های استانی در سطح کشور تشکیل می شود.
هیأت عمومی حداقل هر سال یک بار با دعوت شورای مرکزی با حضور نماینده وزارت جهاد کشاورزی جلسه خواهد داشت. جلسات هیأت عمومی با حضور حداقل نیمی از اعضاء رسمیت خواهد یافت. در صورت عدم حصول حد نصاب مذکور، جلسه یاد شده برای بار دوم، با حضور هر تعداد از اعضاء رسمیت می یابد.
تبصره تشکیل اولین جلسه هیأت عمومی، بنا به دعوت وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود.
ماده ۲۰ ـ وظایف و اختیارات هیأت عمومی به شرح زیر است:
الف – استماع و ارزیابی گزارش سالیانه شورای مرکزی در خصوص فعالیت های نظام صنفی؛
ب – بررسی و تصویب ترازنامه شورای مرکزی؛
ج – بررسی و تصویب سیاست های کلان و پیشنهادی شورای مرکزی؛
د – دریافت گزارش از فعالیت ها و مشکلات نظام های استانی؛
هـ ـ اخذ تصمیم در مورد تنظیم روابط بین نظام های استانی به پیشنهاد شورای مرکزی؛
و – بررسی و تصویب ضوابط، مقررات، نظام نامه ها و همچنین دستورالعمل ها از قبیل دستورالعمل پرداخت حق الزحمه اعضای شورای مرکزی، اعضای هیأتهای رسیدگی به تخلفات، بازرسان استانی و بازرس نظام صنفی به پیشنهاد شورای مرکزی؛
ز – بررسی و تصویب نظام نامه های داخلی نحوه اداره هیأت عمومی؛
ح – بررسی و تصویب نظام نامه پیشنهادی شورای مرکزی در خصوص نحوه مدیریت منابع مالی نظام صنفی؛
ط – ارائه پیشنهادات و راهکارهای مناسب برای تصویب مراجع ذی صلاح از طریق وزارت جهاد کشاورزی؛
ی – بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد سایر اموری که طبق قوانین و مقررات در صلاحیت هیأت عمومی می باشد؛
ک – انتخاب بازرس شورای مرکزی؛
تبصره شرح وظایف و اختیارات بازرس شورای مرکزی مطابق ماده 18 این آیین نامه خواهد بود.
فصل پنجم ـ منسوخ 1397/09/25 ـ شورای مرکزی:
ماده ۲۱ ـ برای اداره امور کلان نظام، شورای مرکزی مرکب از نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کار و امور اجتماعی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور و دبیرخانه هیأت عالی نظارت موضوع ماده 54 قانون نظام صنفی کشور (هر کدام یک نفر) و یک نفر از اعضای هیأت مدیره نظام صنفی هر استان تشکیل می شود که به عنوان اعضای اصلی شورای یاد شده محسوب می گردند.
ماده ۲۲ ـ شورای مرکزی بالاترین رکن اجرایی نظام صنفی می باشد و دارای وظایف زیر است:
الف – پیشنهاد سیاست های کلان، جهت تصویب هیأت عمومی؛
ب ـ برنامه ریزی و فراهم آوردن زمینه اجرای اهداف و سیاست های مصوب هیأت عمومی؛
ج – ایجاد زمینه مناسب و هماهنگی های لازم برای تحقق اهداف و انجام وظایف ارکان نظام صنفی و ایجاد زمینه های لازم برای تعامل با سایر مراجع ذی ربط؛
د – تعیین ضوابط صلاحیت اعضای صنف کشاورزی؛
هـ ـ همکاری با مراجع ذی صلاح برای احراز صلاحیت و رتبه بندی اعضای صنف؛
و – برگزاری و مشارکت در برگزاری همایشها و گردهمایی های تخصصی داخل کشور و در سطح بین المللی؛
ز – داوری بین ارکان داخلی نظام های استانی یا بین نظام های استانی با یکدیگر؛
ح – همکاری با مراکز تحقیقاتی، علمی و آموزشی مرتبط؛
ط – حمایت و دفاع صنفی از اعضای نظام صنفی و همچنین حمایت متقابل از حقوق مصرف کنندگان؛
ی – تعیین و معرفی امضاهای مجاز برای امضای اوراق و اسناد مالی و تعهدآور و قراردادها؛
ک – انتشار نشریه نظام صنفی و سایر نشریات تخصصی؛
ل – همکاری و ارائه نظرات مشورتی به دولت و دستگاه های اجرایی در زمینه برنامه های توسعه کشاورزی در کشور؛
م – نظارت بر عملکرد نظام های استانی به منظور حسن جریان امور و حفظ حقوق، منافع، حیثیت و شئونات حرفه ای آنان.
ماده ۲۳ ـ جلسات شورای مرکزی حداقل هر سه ماه یک بار، به دعوت رئیس شورای مرکزی و در غیاب وی توسط نایب رئیس تشکیل و با حضور دو سوم اعضاء رسمیت می یابد. تصمیمات و مصوبات آن با آرای موافق اکثریت نسبی اعضای حاضر معتبر می باشد.
تبصره ۱ – تصمیمات شورای مرکزی و پس از ثبت در دفتر مخصوص از طریق دبیرخانه شورای مرکزی به اشخاص و مراجع ذی ربط ابلاغ و عنداللزوم پیگیری می شود.
تبصره ۲– ترتیب، نحوه و زمان تشکیل جلسات شورای یاد شده، طی دستورالعملی که به تصویب شورای مرکزی می رسد، خواهد بود.
فصل ششم ـ منسوخ 1397/09/25 ـ رییس نظام صنفی:
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی
نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
ماده ۲۴ ـ شورای مرکزی در اولین نشست خود سه نفر از اعضای غیردولتی شورا را انتخاب و برای تعیین رییس به وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد می نماید تا یکی از آنان را به این سمت منصوب کند.
تبصره ۱– نایب رییس و خزانه دار در اولین نشست شورا از بین اعضای غیردولتی انتخاب می گردند.
تبصره ۲– وظایف خزانه دار، مشابه وظایف خزانه دار نظام استانی است.
ماده ۲۵ ـ وظایف و اختیارات رییس نظام صنفی به شرح زیر است:
الف – رییس بالاترین مقام اجرایی و اداری نظام صنفی بوده و نمایندگی نظام با حق توکیل به غیر را در مراجع داخلی و بین المللی عهده دارد؛
ب – مسئول اجرای مصوبات شورای مرکزی؛
ج ـ نظارت بر عملکرد دبیرخانه و تهیه پیشنهادها و توصیه های لازم به منظور تحقق اهداف مندرج در قانون و ارائه آن به شورای مرکزی؛
د – هماهنگی در نظارت بر عملکرد نظام های استانی؛
هـ ـ ابلاغ دستورالعمل ها، مصوبات و بخشنامه ها؛
و – انجام سایر اموری که از طرف هیأت عمومی یا شورای مرکزی محول می شود و همچنین سایر اموری که برای اداره نظام صنفی ضروری است؛
ز – امضای مکاتبات عادی و اداری نظام صنفی؛
ح – رابط نظام صنفی با دبیرخانه هیأت عالی نظارت.
تبصره – نایب رییس در غیاب رییس عهده دار وظایف رییس خواهد بود و رییس می تواند برخی اختیارات خود را حفظ مسئولیت به نایب رییس تفویض کند.
ماده ۲۶ ـ از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، رییس نظام صنفی می تواند به عنوان نماینده وزیر جهاد کشاورزی در هیأت عالی نظارت شرکت نماید و به صورت ادواری گزارشی از روند تشکیل و نحوه اجرای آیین نامه و فعالیت های نظام صنفی مربوط را به دبیرخانه هیأت عالی نظارت ارائه نماید و رابط و هماهنگ کننده نظام صنفی کارهای کشاورزی با دبیرخانه هیأت عالی نظارت می باشد.
فصل سوم ـ اصلاح 1397/09/25 ـ تخلفات و ضمانت اجراهای مربوط:
ماده 13 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ هر موسسه یا دفتر یا محل کسب و پیشه ای که بدون دریافت مجوزهای لازم، برای انجام فعالیتهای موضوع این آئین نامه دائر شده باشد، با اعلام نظام صنفی شهرستان مربوط طبق مقررات قانون نظام صنفی از طریق نیروی انتظامی پلمپ می شود.
ماده 14 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ تخلفات صنفی اعضاء از جمله شامل موارد زیر است:
الف – تخلفات موضوع فصل هشتم قانون نظام صنفی مصوب ۱۳۸۲ در صورت انطباق با فعالیت اعضای صنف؛
تبصره در صورت انطباق تخلف عضو صنفی با یکی از موارد فصل مذکور به تشخیص هیأت های بدوی و تجدیدنظر، موضوع مطابق مقررات قانون یاد شده رسیدگی و مورد اتخاذ تصمیم و صدور رأی قرار می گیرد.
ب – عدم رعایت شئونات شغلی و صنفی؛
ج – سهل انگاری در انجام وظایف قانونی؛
د – عدم رعایت استانداردها و ضوابط فنی؛
هـ ـ اجحاف به سایر شاغلان بخش کشاورزی؛
و – صدور گواهی و گزارش خلاف واقع؛
ز – اشتغال در کارهای خارج از صلاحیت حرفه ای؛
ح – عدم رعایت شرایط مقرر در مجوزهای صادره؛
ط – سوء استفاده از عضویت یا موقعیت صنفی به نفع خود یا دیگری؛
ی – دریافت و یا پرداخت هرگونه مال یا وجه یا قبول خدمت خارج از ضوابط.
ماده 15 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ مجازات تخلفات موضوع بندهای (ب) تا (ی) ماده 28 این آئین نامه، با توجه به شرایط، دفعات و مراتب تخلف به شرح زیر است:
الف – اخطار شفاهی بدون درج در پرونده عضویت در نظام صنفی؛
ب – توبیخ کتبی با درج در پرونده عضویت در نظام صنفی؛
ج – محرومیت از دریافت تسهیلات؛
د – جریمه نقدی از یک تا دو برابر سود و منافع حاصل از فعالیت غیرمجاز به تشخیص هیأت ها؛
هـ ـ تعلیق پروانه از یک ماه تا یک سال؛
و – لغو پروانه (تعطیل محل کسب) در صورت لزوم.
تبصره ۱ – هیأت ها می توانند برای ارزیابی میزان سود و منافع حاصل از فعالیت غیرمجاز از نظر کارشناس رسمی دادگستری که با هزینه جهاد کشاورزی شهرستان مربوط انتخاب می گردد، استفاده نمایند.
تبصره ۲ – درآمدهای ناشی از جریمه های دریافتی به حساب خزانه واریز خواهد گردید. معادل این مبلغ در بودجه های سنواتی منظور خواهد شد تا توسط وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای آیین نامه هزینه شود.
ماده 16 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ شاغلان عضو نظام دامپزشکی و نظام مهندسی کشاورزی، از شمول این آیین نامه مستثنی بوده و تابع مقررات مربوط خواهند بود.
ماده 17 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ هر گاه تخلف عضو، عنوان یکی از جرائم مندرج در قوانین را داشته باشد، هیأت ها مکلفند مراتب را برای رسیدگی جنبه جزایی آن به مراجع قضایی صالحه اعلام نمایند. رسیدگی مراجع قضایی مزبور مانع از اجرای مجازاتهای انتظامی اعضاء نخواهد بود.
فصل چهارم ـ اصلاح 1397/09/25 ـ نحوه رسیدگی به تخلفات:
ماده 18 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ برای رسیدگی به تخلفات صنفی اعضای نظام صنفی و اعمال مجازاتهای مقرر در این آیین نامه، هیأت رسیدگی بدوی در هر شهرستان، مرکب از سه نفر شامل نماینده اداره جهاد کشاورزی شهرستان مربوط، نماینده دادگستری به حکم رییس قوه قضاییه و نماینده نظام صنفی بخش شهرستان، تشکیل می گردد.
ماده 19 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ شروع به رسیدگی در هیأت های بدوی، با اعلام گزارش از سوی بازرسان، شکایات اشخاص حقیقی یا حقوقی یا مقامات اداری ذی ربط می باشد.
ماده 20 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ هیأت های بدوی مکلفند حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ دریافت شکایت یا گزارش، در جلسه ای با دعوت از طرفین یا نمایندگان آنان به پرونده رسیدگی و طبق مفاد این آیین نامه اتخاذ تصمیم نمایند. عدم حضور هر یک از طرفین مانع رسیدگی و اتخاذ تصمیم و صدور رأی نخواهد بود.
ماده 21 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ هر یک از طرفین می توانند در صورت اعتراض به رأی صادره، مراتب را کتباً ظرف مدت ده روز از تاریخ ابلاغ رأی، به هیأت تجدیدنظر تسلیم نمایند.
هیأت تجدیدنظر در هر شهرستان مرکب از رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان مربوط یا یکی از معاونین ذی ربط، رییس دادگستری یا نماینده وی، رییس یا یکی از اعضای هیأت مدیره نظام صنفی بخش شهرستان مربوط، می باشد که ظرف یک ماه با دعوت از طرفین یا نمایندگان آنان به درخواست تجدیدنظر رسیدگی و اتخاذ تصمیم می نماید.
رأی هیأت تجدیدنظر قطعی و لازم الاجرا است. عدم حضور هر یک از طرفین مانع رسیدگی و اتخاذ تصمیم و صدور رأی نخواهد بود.
ماده 22 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ جلسات هیأت های بدوی و تجدیدنظر با حضور هر سه نفر اعضاء رسمیت یافته و آرای صادره با نظر اکثریت معتبر می باشد.
ماده 23 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ هیأت های بدوی و تجدیدنظر ملزم به رسیدگی به کلیه شکایات و گزارشات دریافتی می باشند و چنانچه شکایت یا گزارشی را وارد تشخیص ندهند یا رسیدگی به آن را در صلاحیت خود ندانند، نظر به رد شکایت یا عدم صلاحیت داده و در غیر این صورت، پس از اخذ دفاعیات، اتخاذ تصمیم می نمایند.
ماده 24 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ در صورت عدم امکان تشکیل هیأت بدوی و تجدیدنظر در هر شهرستان، یکی از هیأتهای نزدیکترین شهرستان همجوار همان استان یا مرکز استان وظایف مقرر را عهده دار خواهد بود.
ماده 25 ـ اصلاح 1397/09/25 ـ اداره امور هیأت های بدوی و تجدیدنظر، مسئولیت تشکیل جلسات و انجام هماهنگی ها، تشکیل پرونده، تعیین نوبت و وقت رسیدگی، ابلاغ و اجرای آراء و سایر امور دبیرخانه ای و همچنین رسیدگی به تخلفات هیأت ها ، به عهده اداره جهاد کشاورزی شهرستان مربوط می باشد.
ماده ۴۰ ـ منسوخ 1397/09/25 ـ وزارت جهاد کشاورزی موظف است ضمن اجرای مفاد این آیین نامه، ظرف سه سال نسبت به بررسی آن اقدام و پیشنهادات اصلاحی لازم را جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نماید.
فصل پنجم ـ الحاق 1397/09/25 ـ سایر مقررات
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی
نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
ماده 26 ـ الحاق 1397/09/25 ـ اتحادیه های صنفی کشاورزی موظفند پانزده درصد (15%) از مبالغ دریافتی حق عضویت سالانه، صدور، تمدید و تغییر پروانه کسب را به حساب اتاق اصناف کشاورزی شهرستان واریز نمایند.
تبصره ـ الحاق 1397/09/25 ـ اتاق اصناف کشاورزی شهرستان موظف است پنج درصد (5%) از کل وجوه دریافتی موضوع این ماده را به حساب اتاق اصناف کشاورزی ایران واریز نماید.
ماده 27 ـ الحاق 1397/09/25 ـ وزارت جهاد کشاورزی موظف است ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این آیین نامه، اساسنامه های الگوی ساختار نظام صنفی کشاورزی مشتمل بر وظایف و حدود اختیارات، نحوه تشکیل، اداره و انتخاب اعضای واجد شرایط عضویت در هیأت مدیره و هیأت رئیسه و همچنین برگزاری جلسات آنها را در چهارچوب قوانین و مقررات مرتبط به صورت متحدالشکل با هماهنگی دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و اتاق اصناف کشاورزی ایران تهیه نماید. اساسنامه های مذکور پس از تصویب هیأت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی برای اجرا در اختیار ساختار نظام صنفی کشاورزی قرار می گیرد. تا زمان ابلاغ این اساسنامه ها، اساسنامه های موجود لازم الاجرا است.
این تصویب نامه در تاریخ 1387/03/13 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.
معاون اول رئیس جمهور ـ پرویز داودی