لطفا منتظر باشید

آیین نامه بند (الف) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه مصوب 1397/11/07

آیین نامه بند (الف) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه با موضوع تعاملات ارزی و تردد اعضای هیات علمی و دانشجویان مصوب 1397/11/07 هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه بند (الف) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه:

شماره روزنامه رسمی:21531

تاریخ روزنامه رسمی:1397/11/21

شماره ابلاغ:151254/ت55244هـ

تاریخ ابلاغ:1397/11/13

مرجع تصویب: هیات وزیران

تاریخ تصویب:1397/11/07


بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات برنامه ششم توسعه

مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه بند (الف) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه (مقررات امور دانشگاه ها)

موضوعات علمی، پژوهشی و آموزشی در آرای دیوان عدالت اداری

مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی

موضوعات علمی و آموزشی در نظریات مشورتی

مقررات مرجع:

ماده 64 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه: به منظور تحقق اقتصاد دانش بنیان، افزایش بهره وری، تنظیم رابطه متقابل تحصیل و اشتغال، گسترش همکاری و تعاملات فعال بین المللی و افزایش نقش مردم در مدیریت علمی و فناوری کشور:

الف ـ به دولت اجازه داده می شود به منظور ارتقای علمی و رقابت بین دانشگاههای کشور و تعاملات بین المللی در طی اجرای قانون برنامه نسبت به ایجاد و دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و فنی و حرفه ای و دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی در داخل کشور در چهارچوب سیاست های شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام نماید.

نحوه سرمایه گذاری مشترک، تسهیل تعاملات ارزی و تردد اعضای هیات علمی و دانشجویان در آییننامه اجرائی کـه با پیشنهاد سازمان، سازمان اداری و استخدامی کشور و دستگاههای اجرائی ذی ربط به تصویب هیات وزیران می رسد، مشخص می شود.

متن آیین نامه بند (الف) ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه:

هیات وزیران در جلسه 1397/11/07 به پیشنهاد مشترک سازمان های برنامه و بودجه کشور و اداری و استخدامی کشور و به استناد بند (الف) ماده (64) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1395، آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده 1 ـ در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف ـ وزارتین: وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

ب ـ دانشگاه و موسسه پژوهشی معتبر بین المللی: دانشگاه های خارجی کـه بر اساس نظام های رتبه بندی بین المللی توسط وزارتین تعیین می شود.

پ ـ مؤسسه: دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی دولتی و غیردولتی، فنی حرفه ای و دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی داخلی است کـه با مجوز شورای گسترش آموزش عالی یکی از وزارتین ایجاد شده است.

ت ـ واحد یا شعبه مشترک: واحد یا شعبه ای کـه در سطح گروه، دانشکده، پژوهشکده، پژوهشگاه و یا واحدهای فناوری و نوآوری با مشارکت یک دانشگاه و مؤسسه پژوهشی معتبر بین المللی تشکیل می شود.

ماده 2 ـ اهداف این آیین نامه به شرح زیر است:

الف ـ حرکت در مرزهای دانش و تبادل نظام مند دانش نوین.

ب ـ ارتقای سطح عملکرد کیفی مؤسسه.

پ ـ توسعه خلاقیت و نوآوری در کشور با بهره گیری از ظرفیت های بین المللی.

ت ـ قرار گرفتن مؤسسه در چرخه بین المللی تبادل دانش و اثرگذاری بر آن.

ث ـ گسترش دیپلماسی علمی و فناوری.

ج ـ اجرای تمهیدات لازم برای گردش نخبگان.

ماده 3 ـ به منظور حمایت، رفع موانع، تسهیل و هماهنگی در اجرایی نمودن توافقات مؤسسه با دانشگاه و مؤسسه پژوهشی معتبر بین المللی، کارگروهی به ریاست یکی از معاونین ذی ربط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نمایندگان تام الاختیار دستگاه های اجرایی زیر تشکیل می شود:

الف ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

ب ـ وزارت امور خارجه.

پ ـ وزارت اطلاعات.

ت ـ وزارت کشور.

ث ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران).

ج ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

چ ـ سازمان برنامه و بودجه کشور.

ح ـ سازمان اداری و استخدامی کشور.

خ ـ معاونت علمی و فناوری رییس جمهور.

د ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

تبصره 1 ـ نمایندگان سایر دستگاه های اجرایی به تشخیص رییس کارگروه و متناسب با موضوع جلسه با حق رای به جلسه دعوت می شوند.

تبصره 2 ـ دستورالعمل داخلی کارگروه در اولین جلسه به پیشنهاد مشترک وزارتین به تصویب کارگروه می رسد. دبیرخانه کارگروه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بدون ایجاد تشکیلات جدید مستقر است.

ماده 4 ـ فرآیند ایجاد واحد یا شعبه مشترک به شرح زیر است:

الف ـ استعلام اولیه مؤسسه از وزارتین حسب مورد در خصوص دانشگاه و مؤسسه پژوهشی معتبر بین المللی و امکان همکاری مشترک از نظر اعتبار و مجاز بودن.

ب ـ طرح موضوع در هیات امنای مؤسسه و اخذ مصوبه.

پ ـ تنظیم مفاد تفاهم نامه توسط مؤسسه با دانشگاه و موسسه پژوهشی معتبر بین المللی.

ت ـ اخذ موافقت اصولی شورای گسترش آموزش عالی وزارتین حسب مورد.

ث ـ عقد قرارداد تاسیس واحد یا شعبه مشترک با دانشگاه و مؤسسه پژوهشی معتبر بین المللی.

ج ـ ارسال یک نسخه از تصویر قرارداد منعقده به دبیرخانه کارگروه موضوع ماده (3).

چ ـ اخذ موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی وزارتین حسب مورد.

ماده 5 ـ نحوه مشارکت، جذب و تردد اعضای هیات علمی و دانشجویان به شرح زیر است:

الف ـ میزان مشارکت مؤسسه از نظر مالی، امکانات زیرساختی، تجهیزات و نیروی انسانی با تصویب هیات امنای مؤسسه.

ب ـ مشخص نمودن تعهدات دانشگاه و مؤسسه پژوهشی معتبر بین المللی در تامین منابع مالی، تجهیزات، اعزام اعضای هیات علمی، منابع علمی و هرگونه بسترسازی برای راه اندازی و اداره شعبه مشترک به صورت شفاف در قرارداد.

پ ـ جذب دانشجو و تعیین میزان شهریه در شعبه مشترک برای دانشجویان خارجی بر اساس تفاهم نامه های مربوط به تبادل دانشجو و یا جذب دانشجوی خارجی توسط مؤسسه و برای دانشجویان داخلی بر اساس شیوه نامه مصوب وزارتین حسب مورد.

ت ـ تنظیم دستورالعمل چگونگی تسهیل تردد اعضای هیات علمی و دانشجویان و محققان شعبه مشترک به پیشنهاد وزارتین و تایید کارگروه موضوع ماده (3).

ث ـ تسریع و تسهیل بررسی و صدور مجوز اقامت اعضای هیات علمی و دانشجویان خارجی و وابستگان حسب قوانین و مقررات، توسط وزارت کشور.

ج ـ تسریع و تسهیل بررسی و صدور مجوز کار اعضای هیات علمی و دانشجویان خارجی و وابستگان حسب قوانین و مقررات، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

تبصره ـ رییس مؤسسه، پاسخگوی قانونی فعالیت های شعبه مشترک می باشد.

ماده 6 ـ بعد از کسب موافقت اصولی از شورای گسترش آموزش عالی وزارتین برای ایجاد واحد یا شعبه مشترک، حمایت های زیر صورت گیرد:

الف ـ صدور مجوز توسط سازمان اداری و استخدامی کشور در صورت لزوم برای بکارگیری نیروی انسانی و توسعه تشکیلاتی در چهارچوب قوانین و مقررات، در راستای اجرای قرارداد.

ب ـ تسهیل صدور ویزای مکرر اعضای هیئت علمی، کارکنان و محققان خارجی و روادید دانشجویان خارجی و وابستگان در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط توسط وزارت امور خارجه.

پ ـ فراهم نمودن خطوط اعتباری لازم و تسهیل در تعاملات ارزی برای هر یک از واحدها و شعب مشترک توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این راستا واحدها و شعب مشترک نیازهای ارزی خود را به بانک های عامل منعکس می کنند تا در چهارچوب ضوابط و مقررات ارزی، اقدام لازم از سوی بانک های مزبور به عمل آید.

ت ـ فراهم نمودن تسهیلات لازم برای اخذ مجوزهای مورد نیاز در جهت تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی توسط سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران.

ث ـ پیش بینی پرداخت حقوق ورودی تجهیزات علمی وارداتی برای شعبه مشترک توسط سازمان برنامه و بودجه کشور از محل ردیف اعتباری جمعی ـ خرجی مربوط در لوایح بودجه سنواتی کل کشور.

معاون اول رئیس جمهور ـ اسحاق جهانگیری

Top