لطفا منتظر باشید

لینک کوتاه : https://irancodify.com/slb/5745

آیین نامه بند (ب) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۴ مصوب ۱۴۰۴/۰۲/۱۴

آیین نامه بند (ب) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۴ با موضوع دریافت عوارض از چاه های مجاز فاقد و دارای شمارشگر (کنتور) هوشمند مشتمل بر 8 ماده مصوب ۱۴۰۴/۰۲/۱۴ هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه بند (ب) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۴:

شماره روزنامه رسمی: 23346
تاریخ روزنامه رسمی: 1404/03/01
شماره ابلاغ: ۳۰۹۹۵
تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
مرجع تصویب: هیات وزیران
تاریخ تصویب: ۱۴۰۴/۰۲/۱۴ 
بیشتر بخوانید:
 

مقررات مرجع:

بند (ب) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۴: در اجرای بند «ب» ماده (۳۳) قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361/12/16 با اصلاحات و الحاقات بعدی و برای حفظ و صیانت از آبخوان های کشور، شرکت های آب منطقه ای استانی و سازمان آب و برق خوزستان مکلفند با توجه به شرایط اقتصادی و اقلیمی مناطق مختلف کشور از چاههای مجاز فاقد و دارای شمارشگر (کنتور) هوشمند، عوارضی به شرح زیر دریافت و به حساب ردیف درآمدی مربوط نزد خزانه داری کل کشور واریز نمایند. معادل مبلغ واریزی پس از مبادله موافقتنامه از محل ردیف هزینه ای ذی ربط در جدول شماره (۹) این قانون هزینه می گردد.
آیین نامه اجرائی این بند مشتمل بر نحوه تقسیم کار و منابع حاصله برای هزینه کرد موارد مشخص شده در قانون به پیشنهاد وزارت نیرو و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی ظرف سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
۱ ـ چاه های مجاز دارای شمارشگر (کنتور) هوشمند بر اساس برداشت مجاز از آنها، در صورت رعایت الگوی کشت ابلاغی یا کشت محصولات اساسی کشاورزی و راهبردی (استراتژیک) کشور به ازای هر مترمکعب برداشت آب از آبخوان ها معادل سیصد (300) ریال و در صورت عدم رعایت شرایط مذکور معادل هفتصد (700) ریال
۲ ـ چاه های مجاز فاقد شمارشگر (کنتور) هوشمند بر اساس سطح زیرکشت و الگوی مصرف آب تعیین شده برای مناطق و اقلیم های مختلف مطابق ماده (۲۶) قانون توزیع عادلانه آب، در صورت رعایت الگوی کشت ابلاغی یا کشت محصولات اساسی کشاورزی و راهبردی (استراتژیک) کشور، تا سقف ظرفیت پروانه بهره برداری، به ازای هر مترمکعب برداشت آب از آبخوان ها معادل چهارصد (40۰) ریال و در صورت عدم رعایت شرایط مذکور معادل هزار (1000) ریال
در صورت برداشت بیشتر از ظرفیت پروانه بهره برداری چاه های مجاز، وفق بند «پ» ماده (40) قانون برنامه هفتم پیشرفت، جریمه مربوط به میزان برداشت آب به ازای هر مترمکعب تا معادل قیمت تمام شده آب سطحی منطقه بر اساس آیین نامه اجرائی بند مذکور دریافت و به ردیف درآمدی مربوط در جدول شماره (5) این قانون نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود.
میزان جریمه مربوط به برداشت آب از چاه های غیرمجاز حداکثر تا پایان اولین فصل کشت در صورت رعایت الگوی کشت ابلاغی یا کشت محصولات اساسی کشاورزی و راهبردی (استراتژیک) کشور به ازای هر مترمکعب حداکثر مبلغ هشت هزار (8000) ریال و در غیر این صورت به ازای هر مترمکعب آب مبلغ شانزده هزار (16000) ریال تعیین می شود که متناسب با اُفت سفره و حجم کسری مخزن سفره که حسب دستورالعمل ابلاغی توسط وزارت نیرو مشخص می شود، دریافت و به ردیف درآمدی مربوط در جدول شماره (۵) این قانون نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود. منابع حاصل از اجرای این بند به نسبت مساوی در اختیار وزارتخانه های جهادکشاورزی و نیرو جهت نصب شمارشگر(کنتور) هوشمند، برنامه های تعادل بخشی، آبخیزداری، آبخوانداری، لایروبی قنوات و اجرای طرح های افزایش بهره وری آب کشاورزی و محصول در همان دشت قرار می گیرد.
وزارت نیرو مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد این بند به انضمام نقشه جانمایی و مختصات چاههای موضوع این بند و نحوه مصرف منابع حاصل را هر شش ماه یک بار به کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.

متن آیین نامه بند (ب) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۴:

هیات وزیران در جلسه 1404/2/14 به پیشنهاد مشترک وزارت نیرو (با همکاری وزارت جهاد کشاورزی) و به استناد بند (ب) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1404 کل کشور، آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده 1 - در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
1 - پروانه بهره برداری: مجوز استفاده از آب های زیرزمینی که توسط وزارت نیرو یا شرکت های تابعه مطابق ضوابط صادر می شود.
2 - برداشت مجاز: حجم آب تا سقف مندرج در پروانه بهره برداری معتبر چاه کشاورزی.
3 - الگوی کشت بهینه: نظام کشاورزی با مزیت اقتصاد پایدار مبتنی بر سیاست های کلان کشور، دانش بومی کشاورزان و بهره گیری بهینه از ظرفیت های منطقه ای با رعایت سیاست های اصول کار اندام شناختی محیطی (اکو فیزیولوژیک)، تولید محصولات کشاورزی در راستای حفظ محیط زیست بر اساس آب قابل برنامه ریزی اعلامی وزارت نیرو که توسط وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ می شود.
4 - محصولات کشاورزی راهبردی: محصولاتی که مطابق جدول (6) ذیل ماده (32) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403 به طور مستقیم در امنیت غذایی نقش دارند و به این واسطه ضرورتاً باید در داخل کشور تولید شوند.
5 - شرکت مدیریت: شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران.
6 - محدوده مطالعاتی: کوچکترین واحد مطالعاتی آب شناسی که دارای یک یا چند دشت بوده و در حوزه عمل یک یا چند استان قرار گرفته است.

ماده 2 - شرکت مدیریت مکلف است پانزده روز از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، فهرست کلیه محدوده های مطالعاتی کشور، اطلاعات پروانه بهره برداری چاه های مجاز (شامل ساعت کارکرد، حداکثر دبی و حجم برداشت مجاز مندرج در پروانه بهره برداری هر محدوده مطالعاتی) را در سامانه امور مشترکین (ساماب) درج و امکان دسترسی وزارت جهادکشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور به آن را فراهم کند.

ماده 3 - الگوی مصرف آب محصولات کشاورزی برای مناطق و اقلیم های مختلف بر اساس سامانه نیاز آبی گیاهان زراعی و باغی کشور (سامانه مرجع نیاز آبی گیاهان)، بر اساس معیارهای ابلاغی دستگاه متولی (وزارت جهاد کشاورزی) تعیین می شود.

ماده 4 - وزارت جهاد کشاورزی مکلف است فهرست و سطح کلیه محصولات راهبردی کشاورزی را در چارچوب الگوی کشت بهینه ابلاغی به تفکیک شهرستان ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه در اختیار وزارت نیرو قرار دهد.

تبصره - در صورت عدم ارائه اطلاعات مذکور توسط وزارت جهادکشاورزی، آخرین سالنامه آماری وزارت یاد شده و سامانه نیاز آبی ملاک عمل خواهد بود.

ماده 5 - مبالغ دریافتی از چاه های مجاز موضوع این آیین نامه، به حساب درآمدی ردیف شماره (160112) جدول شماره (5) قانون بودجه سال 1404 کل کشور نزد خزانه داری کل کشور با عنوان درآمد حاصل از برداشت آب از آبخوان ها موضوع بند (ب) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1404 کل کشور واریز می شود.
تبصره - سازمان برنامه و بودجه کشور با رعایت ترتیبات مقرر در ماده (30) قانون برنامه و بودجه کشور مصوب 1351 متناسب با مبالغ وصولی به نسبت مساوی، سهم هر دستگاه را از طریق مبادله موافقتنامه با دستگاه های مشمول این آیین نامه و صدور تخصیص از محل ردیف (530000 - 52) جدول شماره (9) ماده واحده قانون بودجه سال 1404 کل کشور، تعیین و ابلاغ می نماید.

ماده 6 - شرکت مدیریت منابع آب ایران موظف است به منظور تحقق برنامه ها و اهداف مرتبط در احیاء، تعادل بخشی و بهبود بهره برداری آب در سقف پنجاه درصد(50 %) مبالغ دریافتی موضوع این آیین نامه، سهم اعتبارات هر استان را در قالب موافقتنامه متبادله با سازمان برنامه و بودجه کشور جهت تحقق اهداف برنامه های تعادل بخشی، نصب شمارشگر (کنتور) هوشمند و پنجاه درصد(50 %) باقیمانده مبالغ دریافتی موضوع این آیین نامه در چهارچوب موافقتنامه متبادله، در اختیار وزارت جهاد کشاورزی جهت اجرای برنامه های آبخیزداری، آبخوانداری، لایروبی قنوات و اجرای طرح های افزایش بهره وری آب کشاورزی و محصول در همان دشت قرار می گیرد.

ماده 7 - در صورت برداشت بیشتر از ظرفیت پروانه بهره برداری چاه های مجاز، وفق بند (پ) ماده (۴۰) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403 و آیین نامه اجرایی آن موضوع تصویب نامه شماره 206541/ت63659هـ مورخ 1403/12/27، جریمه مربوط به میزان برداشت آب به ازای هر مترمکعب تا معادل قیمت تمام شده آب سطحی منطقه براساس آیین نامه اجرایی بند مذکور دریافت و به ردیف درآمدی (160112) جدول شماره (۵) قانون بودجه سال 1404 کل کشور نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود.

ماده 8 - وزارت نیرو مکلف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی گزارش تفصیلی عملکرد این آیین نامه را به انضمام نقشه جانمایی و مختصات چاه های موضوع این تصویب نامه و نحوه مصرف منابع حاصل را هر شش ماه یک بار به کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.

محمدرضا عارف ـ معاون اول رئیس جمهور


مشاوره و دریافت مستندات
Top