لطفا منتظر باشید

آیین نامه بند (پ) ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت 1403 مصوب ۱۴۰۳/۰۸/۲۷

آیین نامه بند (پ) ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت 1403، با موضوع کاهش یارانه نفت گاز در معادن عمده و صنایع بالادستی نفت و گاز مشتمل بر 4 ماده مصوب ۱۴۰۳/۰۸/۲۷ هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه بند (پ) ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت:

شماره ابلاغ: ۱۳۴۲۰۰

تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۳/۰۹/۰۴

مرجع تصویب: هیات وزیران

تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۰۸/۲۷ 


بیشتر بخوانید:

مقررات مرتبط با آیین نامه بند (پ) ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت (مقررات صنعت نفت)

مقررات برنامه هفتم پیشرفت

مقررات یارانه و معیشت

مقررات معادن

مقررات مرجع:

بند (پ) ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت 1403: دولت مکلف است از طریق شرکتهای تابعه ذی ربط وزارت نفت نسبت بـه کاهش یارانه نفت گاز (گازوئیل) در معادن عمده کشور و صنایع بالادستی نفت و گاز کشور، اقدام نماید بـه نحوی کـه یارانه تخصیص یافته در هر دو مرحله تولید و فروش، نسبت بـه سال پایه ۱۴۰۲ در سال آغاز اجرای برنامه ده درصد (۱۰%) و تا انتهای برنامه حداقل بـه پنجاه درصد (۵۰%) کاهش یابد.

آئین نامه اجرائی این حکم با تعیین مصادیق معادن عمده و صنایع بالادستی نفت و گاز کشور، ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون، توسط سازمان با همکاری وزارتخانه های نفت، صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی تهیه می شود و بـه تصویب هیأت وزیران می رسد.

تبصره ـ معادن عمده عبارت است از معادنی کـه مصرف نفت گاز آنها بیش از پنج میلیون لیتر در سال است.

متن آیین نامه بند (پ) ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت:

هیأت وزیران در جلسه 1403/8/27 به پیشنهاد شماره 386829 مورخ 1403/8/5 سازمان برنامه و بودجه کشور (با همکاری وزارتخانه های نفت، صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی) و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (پ) ماده (١4) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403، آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده ١ ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

1 ـ قانون: قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403.

٢ ـ معادن عمده: معادن با مصرف بیشتر از (۵) میلیون لیتر نفت گاز در سال که از طریق سامانه سدف (سامانه درخواست فراورده های نفتی موضوع دستورالعمل ماده 44 آیین نامه اجرایی مواد (5) و (6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز) شناسایی و در ابتدای هر سال توسط وزارت نفت به وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی می شوند.

٣ ـ سامانه کاداستر: سامانه حدنگار معادن زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت که مرجع ثبت اطلاعات تولید و سایر مشخصات معادن و ارایه خدماتی مانند ثبت و صدور مجوزهای معدنی، مشاهده نقشه معادن و غیره می باشد.

4 ـ صنایع بالادستی نفت و گاز: طرح (پروژه) ها/ تأسیسات نفتی که نفت خام، میعانات گازی یا گاز خام اکتشاف، تولید و ذخیره سازی می نمایند و توسط شرکت های ملی نفت /گاز ایران از طریق تبادل اطلاعات برخط با سامانه سدف به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در ابتدای هر سال اعلام می گردد.

5 ـ قیمت خرید نفت گاز از پالایشگاه ها: قیمت موضوع جزء (٢) بند (الف) مادہ (١) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (٢) مصوب 1393 که در ابتدای هر فصل توسط وزارت نفت و برمبنای متوسط فصل قبل اعلام می گردد.

6 ـ الگوی مصرف: میزان مصرف سوخت متناسب با عملیات معدن کاری که برای هر معدن تعیین می شود.

ماده ٢ ـ ـ اصلاح 1403/11/24 ـ یارانه تخصیص یافته برای فروش نفت گاز به معادن عمده نسبت به سال پایه (سال ۱۴۰۲)، نود درصد (۹۰) تعیین میشود و در سالهای بعد برنامه، هر سال (۱۰) واحد درصد کاهش می یابد، به نحوی که تا سال پایانی برنامه حداقل به پنجاه درصد (۵۰) کاهش یابد.

ماده ٣ ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است اطلاعات مقدار تولید و ماشین آلات اعلامی توسط هر یک از واحدهای معدنی در سامانه کاداستر را بررسی و اطلاعات مورد تأیید را در بستر ارتباط برخط بین سامانه کاداستر و سامانه سدف در اختیار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران برای تخصیص سهمیه سوخت مطابق با الگوی مصرف قرار دهد. الگوی مصرف کلیه معادن، ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت به تأیید کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارتخانه های نفت (مسئول) و صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور می رسد و تا زمان تعیین الگوی مصرف یاد شده، وزارت نفت مکلف است الگوی مصرف معادن را متناسب با عملیات معدن کاری تعیین نماید.

تبصره ـ از ابتدای سال 1404 سوخت مازاد بر الگوی مصرف در صورت درخواست واحد معدنی با نرخ هایی مطابق با جدول زیر ارایه می شود:

مقدار نفت گاز تحویلی

تا (20 %) مازاد بر الگوی مصرف

 (20 %) تا (50 %) مازاد بر الگوی مصرف

(50 %) مازاد بر الگوی مصرف و بالاتر

قیمت

(1/5) برابر قیمت ماده (2) یا قیمت خرید از پالایشگاه ها (هر کدام که کمتر باشد)

(3) برابر قیمت ماده (2) یا قیمت خرید از پالایشگاه ها (هر کدام که کمتر باشد)

قیمت خرید از پالایشگاه ها

(هر کدام که کمتر باشد) (3) برابر قیمت ماده (2) یا قیمت خرید از پالایشگاه ها (هر کدام که کمتر باشد) قیمت خرید از پالایشگاه ها

ماده ۴ـ اصلاح 1403/11/24 ـ سقف سهم نفت گاز یارانه ای صنایع بالادستی نفت و گاز، معادل نفت گاز اختصاص یافته در سال ١4٠٢ می باشد و مدیریت، نحوه و میزان تخصیص سوخت مذکور به شرکت های تابعه در طول سال های اجرای قانون، بر عهده شرکت ملی نفت ایران خواهد بود. یارانه تخصیص یافته برای فروش نفت گاز به صنایع بالادستی نفت و گاز کشور نسبت به سال پایه (سال۱۴۰۲) نود درصد (%۹۰) تعیین می شود و در سالهای بعد برنامه، هر سال پانزده واحد درصد (۱۵) کاهش می یابد به نحوی که تا سال پایانی برنامه، حداقل به سی درصد (%۳۰) کاهش یابد. در صورت مصرف بیش از میزان سهم نفت گاز یارانه ای موضوع صدر این ماده، قیمت نفت گاز مازاد، بدون احتساب یارانه تعیین می شود.

محمدرضا عارف ـ معاون اول رئیس جمهور

Top