لطفا منتظر باشید

آیین نامه ماده 101 قانون برنامه توسعه ششم مصوب 1397/11/28



آیین نامه  ماده 101 قانون برنامه توسعه ششم با موضوع شاخصهای تقویت خانواده و جایگاه زن مصوب 1397/11/28 هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه ماده 101 قانون برنامه توسعه ششم:


شماره روزنامه رسمی:21546

تاریخ روزنامه رسمی:1397/12/09

مرجع تصویب: هیات وزیران

تاریخ تصویب:1397/11/28


بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات برنامه توسعه ششم

مقررات مرتبط با آئین نامه ماده 101 قانون برنامه توسعه ششم

نظریات مشورتی راجع بـه موضوعات خانواده

مجموعه موضوعی آرای دیوان عدالت اداری

آرای وحدت رویه قضایی راجع بـه موضوعات خانواده  


مقررات مرجع:


ماده 101 قانون برنامه توسعه ششم سال 1395: کلیه دستگاه های اجرائی موظفند به منظور تحقق اهداف مندرج در اصول دهم (10)، بیستم (20) و بیست و یکم (21) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اهداف سند چشم انداز بیست ساله و سیاست های کلی برنامه ششم و سیاست های کلی خانواده مبنی بر «تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه عرصه ها و توجه ویژه به نقش سازنده آنان» و نیز به منظور بهره مندی جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرآیند توسعه پایدار و متوازن، با سازماندهی و تقویت جایگاه سازمانی امور زنان و خانواده در دستگاه، نسبت به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی بر مبنای اصول اسلامی در سیاست ها، برنامه ها و طرحهای خود و ارزیابی آثار و تصمیمات بر اساس شاخص های ابلاغی ستاد ملی زن و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام نمایند.

تبصره 1- ریاست جمهوری (معاونت امور زنان و خانواده) موظف است ضمن ارزیابی و تطبیق سیاست ها، برنامه ها و طرحهای دستگاه ها و رصد مستمر ارتقای شاخص های وضعیت زنان و خانواده، گزارش آن را به طور سالانه به مجلس شورای اسلامی و هیات وزیران ارائه نماید.

تبصره 2- آیین نامه اجرائی این ماده در خصوص نحوه اعمال، سازوکارهای نظارت و پایش شاخصها و وظایف و الزامات دستگاههای اجرائی برای ارتقای شاخص های مذکور، به پیشنهاد مشترک ریاست جمهوری (معاونت امور زنان و خانواده)، سازمان و سازمان اداری و استخدامی کشور و با همکاری سایر دستگاه های اجرائی ذی ربط در چهارچوب قوانین مربوطه، شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.


متن آیین نامه ماده 101 قانون برنامه توسعه ششم:


هیات وزیران در جلسه 1397/11/28 به پیشنهاد مشترک ریاست جمهوری (معاونت امور زنان و خانواده) و سازمان های برنامه و بودجه کشور و اداری و استخدامی کشور و به استناد تبصره (2) ماده (101) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1395 آیین نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:


ماده 1 - در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف - معاونت: معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده.

ب - دستگاه های اجرایی: دستگاه های موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386

پ - شاخص ها: شاخص های عدالت جنسیتی مصوب ستاد ملی زن و خانواده، موضوع مصوبه جلسه 682 مورخ 1389/11/26 شورای عالی انقلاب فرهنگی.

ت - سامانه: سامانه ارزیابی و رصد وضعیت زنان و خانواده و پایش مستمر شاخص ها.

ث - قانون: قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1395


ماده 2 - به منظور سنجش میزان تاثیر طرح ها و برنامه های دستگاه های اجرایی در ارتقای شاخص ها و همچنین تقویت نظام سیاست گذاری، تصمیم سازی و برنامه ریزی کلان در حوزه زنان و خانواده، معاونت موظف است تا سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این آیین نامه، نسبت به ایجاد سامانه اقدام کند.


تبصره - کلیه دستگاه های اجرایی موظفند با هماهنگی معاونت، داده های آماری و اطلاعات مرتبط با برنامه ها و شاخص ها را در سامانه گردآوری، بارگذاری و بروزرسانی کنند.


ماده 3 - کلیه دستگاه های اجرایی موظفند تا سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این آیین نامه، ضمن بررسی وضعیت موجود ساختار و تشکیلات امور زنان و خانواده در دستگاه متبوع، طرح بازآرایی ساختار امور زنان و خانواده را متناسب با شرح وظایف سازمانی و از محل پست های بلاتصدی خود، تدوین و طرح نهایی را جهت تایید به سازمان اداری و استخدامی کشور ارایه کنند.


تبصره - معاونت، مسئولیت نظارت بر اجرای این ماده را در طول اجرای قانون بر عهده دارد و موظف است ضمن دریافت گزارش های دوره ای از دستگاه های اجرایی و ارزیابی عملکرد آنها، نتایج را به هیات وزیران ارایه کند.


بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات برنامه توسعه ششم

مقررات مرتبط با آئین نامه ماده 101 قانون برنامه توسعه ششم

نظریات مشورتی راجع بـه موضوعات خانواده

مجموعه موضوعی آرای دیوان عدالت اداری 

آرای وحدت رویه قضایی راجع بـه موضوعات خانواده   


ماده 4 - به منظور بهره مندی جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرایند توسعه و تضمین مشارکت کامل و مؤثر آنان در سطوح تصمیم گیری سازمانی، معاونت موظف است با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور، دوره های آموزشی ارتقای دانش مدیریتی زنان را جهت اجرا در دستگاه های اجرایی، طراحی و تدوین کند.


ماده 5 - در راستای اجرای تصویب نامه شماره 84439/ت55681هـ مورخ 1397/06/27 و به منظور اعمال رویکرد مبتنی بر عدالت جنسیتی در سیاست ها و برنامه ها و تحقق ماده 101 قانون، بالاترین مقام دستگاه های اجرایی مسئولیت پیگیری و اجرای مفاد این آیین نامه در سطح دستگاه اجرایی ذی ربط و ارایه گزارش های لازم در چهارچوب سامانه به معاونت را برعهده دارد.


معاونت موظف به رصد و پیگیری اجرای مفاد این آیین نامه است و باید بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه، گزارش تحلیلی وضعیت زنان و خانواده را به طور سالانه تهیه و به هیات وزیران و مجلس شورای اسلامی ارایه کند.

معاون اول رئیس جمهور - اسحاق جهانگیری 

Top