آیین نامه ماده 13 قانون جهش تولید مسکن مصوب 1400 مصوب ۱۴۰۳/۰۲/۲۶
آیین نامه ماده 13 قانون جهش تولید مسکن مصوب 1400 با موضوع نحوه تامین مصالح ساختمانی (فولاد و سیمان) برای طرح های مسکن حمایتی مصوب ۱۴۰۳/۰۲/۲۶
شناسنامه آیین نامه ماده 13 قانون جهش تولید مسکن:
شماره روزنامه رسمی: ۲۳۰۷۱
تاریخ روزنامه رسمی: 1403/03/21
شماره ابلاغ: ۳۹۳۳۴
تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۳/۰۳/۰۶
مرجع تصویب: هیات وزیران
تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۰۲/۲۶
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه ماده ۵ قانون جهش تولید مسکن (مقررات جهش تولید مسکن)
مسکن و ساختمان در نظریات مشورتی
اراضی، املاک و مسکن در آرای وحدت رویه قضایی
مسکن و ساختمان در آرای دیوان عدالت اداری
مقررات مرجع:
ماده 13 قانون جهش تولید مسکن مصوب 1400/05/17: وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است به منظور پوشش خطرپذیری (ریسک) ساخت مسکن، امکان پیش خرید و سایر ابزارهای پوشش خطرپذیری خرید مصالح ساختمانی (صرفاً فولاد و سیمان) را در بورس کالا فراهم نماید.
تبصره ۱ ـ وزارتخانه های راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت مکلفند آیین نامه مربوط به نحوه تامین مصالح ساختمانی (فولاد و سیمان) را برای طرح های مسکن حمایتی (با حذف واسطه ها) تهیه نمایند و به تصویب هیات وزیران برسانند.
تبصره ۲ ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است امکان خرید مصالح ساختمانی از بورس را برای سازندگان مسکن حمایتی با معرفی وزارت راه و شهرسازی فراهم نماید.
متن آیین نامه ماده 13 قانون جهش تولید مسکن:
هیات وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۲۶ به پیشنهاد وزارتخانه های راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تبصره 1 ماده 13 قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰، آیین نامه نحوه تمین مصالح ساختمانی (فولاد و سیمان) برای طرح های مسکن حمایتی را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱ ـ وزارت: وزارت راه و شهرسازی.
۲ ـ وزارت صمت: وزارت صنعت، معدن و تجارت.
۳ ـ سازمان بورس: سازمان بورس و اوراق بهادار.
۴ ـ طرح های مسکن حمایتی: طرح های تولید مسکن، آماده سازی زیرساخت ها و خدمات زیربنایی و روبنایی معرفی شده از سوی وزارت.
۵ ـ مصالح: مصالح ساختمانی شامل فولاد و سیمان.
ماده ۲ ـ وزارت موظف است تا پایان فروردین ماه هر سال، نوع، حجم و توزیع زمانی ماهیانه مصالح مورد نیاز طرح های مسکن حمایتی را به وزارت صمت اعلام نماید.
ماده ۳ ـ وزارت صمت موظف است به منظور تأمین پایدار مصالح و انرژی واحدهای تولیدی مصالح، برنامه میزان انرژی مورد نیاز تولیدکنندگان در هر فصل را به وزارتخانه های نفت و نیرو ارائه دهد. وزارتخانه های نفت و نیرو موظفند همکاری لازم را برای تأمین انرژی پایدار تولیدکنندگان مصالح طرح های مسکن حمایتی با رعایت قوانین و مقررات مربوط به عمل آورند.
ماده ۴ ـ وزارت صمت موظف است به منظور جلوگیری از کمبود و کسری مصالح
طرح های مسکن حمایتی نسبت به پیش بینی اقدامات لازم از قبیل فعالیت تولیدکنندگان مصالح با حداکثر ظرفیت اسمی تولید و افزایش ظرفیت تولید براساس میزان حجم اعلامی وزارت اقدام نماید.
ماده ۵ ـ سازمان بورس موظف است با هماهنگی وزارت صمت و وزارت، ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، موارد زیر را با رعایت قوانین و مقررات اجرا نماید:
۱ ـ اصلاح شیوه عرضه فولاد و سیمان در بورس کالا با هدف حذف واسطه ها و عرضه مستقیم این مصالح به سازندگان با ایجاد امکان خرید میلگرد و مقطع(پروفیل)های فولادی با انتخاب اندازه و نوع محصول با حداقل یک ظرفیت 22 تن و خرید سیمان با حداقل 10 تن به صورت فله یا پاکتی.
۲ ـ استفاده از ابزارهای تأمین مالی به منظور امکان خرید تعهدی و بلندمدت
(تا یک سال) مصالح در بورس.
۳ ـ افزایش دوره زمانی پرداخت و تسویه مبلغ برای خریدار مصالح در بورس در صورت توافق با عرضه کننده کالا به مدت حداکثر یک سال (با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران).
۴ ـ تسهیل پرداخت و افزایش سقف اعتبار پرداختی با سازوکارهای تشویقی (همانند متقاضیان سایر بازارهای بورس) توسط کارگزاری ها به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازندگان طرح های مسکن حمایتی.
۵ ـ عرضه اختصاصی مصالح با هدف تنظیم گری و حداقلی شدن فاصله قیمت پایه و قیمت کشف شده برای خرید سازندگان طرح های مسکن حمایتی معرفی شده از سوی وزارت.
۶ ـ ایجاد زمینه فروش مصالح به صورت معاملات سلف، اختیار معامله (پرمیوم و آپشن ترکیبی) و یا سایر روش های مورد تفاهم برای سازندگان طرح های مسکن حمایتی معرفی شده از سوی وزارت.
ماده ۶ ـ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مجاز به خرید و پیش خرید مصالح برای طرح های مسکن حمایتی از محل منابع خود یا صندوق ملی مسکن است. بنیاد یادشده موظف است در فروش مصالح مزبور با هزینه تمام شده اقدام نماید.
ماده ۷ ـ وزارت، فهرست سازندگان طرح های مسکن حمایتی، تولیدکنندگان بتن و سایر تولیدکنندگان مصالح پیش ساخته طرف تفاهم با سازندگان طرح های مسکن حمایتی را به منظور خرید مصالح مطابق سازوکار سامانه جامع تجارت از بورس کالا، به وزارت صمت ارسال می نماید.
ماده ۸ ـ وزارت مکلف است به صورت فصلی، گزارش عملکرد و روند اجرای این آیین نامه را به شورای عالی مسکن ارائه نماید.
معاون اول رئیس جمهور ـ محمد مخبر