لطفا منتظر باشید

بخشنامه مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم 1366، مصوب 1402/09/15

بخشنامه مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم 1366، با موضوع استرداد اضافه پرداختی مالیات بر درآمد حقوق مصوب 1402/09/15 رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

شناسنامه بخشنامه مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم:

شماره ابلاغ: 200/1402/17

تاریخ ابلاغ: 1402/09/15

مرجع تصویب: سازمان امور مالیاتی

تاریخ تصویب: 1402/09/15


بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات مرتبط با بخشنامه مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم 1366 (مقررات مالیاتی)

نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات مالیاتی

آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات مالیاتی 

آرای وحدت رویه قضائی مرتبط با موضوعات مالیاتی

مقررات مرجع بخشنامه مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم :

مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366:

ماده ۸۷ ـ اصلاح ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ ـ اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق طبق مقررات این قانون مسترد خواهد شد مشروط بر این که بعد از انقضای تیر ماه سال بعد تا آخر آن سال با در خواست کتبی حقوق بگیر از اداره امور مالیاتی محل سکونت مورد مطالبه قرار گیرد. اداره امور مالیاتی مذکور موظف است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم درخواست رسیدگی های لازم را معمول و در صورت احراز اضافه پرداختی و نداشتن بدهی قطعی دیگر در آن اداره امور مالیاتی نسبت بـه استرداد اضافه پرداختی از محل وصولی های جاری اقدام کند. در صورتی که درخواست کننده بدهی قطعی مالیاتی داشته باشد اضافه پرداختی بـه حساب بدهی مزبور منظور و مازاد مسترد خواهد شد.

ماده ۲۴۲ ـ اصلاح ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ ـ اداره امور مالیاتی موظف است در هر مورد که بـه علت اشتباه در محاسبه، مالیات اضافی دریافت شده است و همچنین در مواردی که مالیاتی طبق مقررات این قانون قابل استرداد می باشد، وجه قابل استرداد را از محل وصولی جاری ظرف یک ماه بـه مؤدی پرداخت کند. تبصره ـ الحاق ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ ـ مبالغ اضافه دریافتی از مؤدیان بابت مالیات موضوع این قانون بـه هر عنوان مشمول خسارتی بـه نرخ یک و نیم درصد در ماه از تاریخ دریافت تا زمان استرداد می باشد و از محل وصولی های جاری بـه مؤدی پرداخت خواهد شد. حکم این تبصره نسبت بـه مالیات های تکلیفی و علی الحساب های پرداختی در صورتی که اضافه بر مالیات متعلق باشد در صورتی که ظرف سه ماه از تاریخ درخواست مؤدی مسترد نشود از تاریخ انقضاء مدت مزبور جاری خواهد بود.

ماده ۲۴۳ ـ اصلاح ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ ـ در صورتی که درخواست استرداد از طرف مؤدی بـه عمل آمده باشد و اداره امور مالیاتی آن را وارد نداند مؤدی می تواند ظرف سی روز از تاریخ اعلام نظر اداره یاد شده از هیأت حل اختلاف مالیاتی درخواست رسیدگی کند رای هیأت حل اختلاف مالیاتی در این مورد قطعی و غیر قابل تجدید نظر است و در صورت صدور رای بـه استرداد مالیات اضافی اداره مربوط طبق جزء اخیر ماده ۲۴۲ این قانون ملزم بـه اجرای آن خواهد بود.

متن بخشنامه مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم :

با عنایت بـه سؤالات و ابهامات مطرح شده در خصوص اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق و بـه استناد مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیات های مستقیم، بـه اطلاع می رساند:

۱ ـ ادارات کل امور مالیاتی کشور، با رعایت مفاد قانون مالیات های مستقیم، مکلف بـه استرداد اضافه دریافتی بابت مالیات بر درآمد حقوق می باشند.

۲ ـ شرط اساسی برای استرداد اضافه پرداختی مالیات مذکور، ارائه درخواست کتبی حقوق بگیر بـه اداره امور مالیاتی محل سکونت، در محدوده زمانی پس از تاریخ انقضای تیر ماه سال بعد تا آخر آن سال، می باشد.

بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات مرتبط با بخشنامه مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم 1366 (مقررات مالیاتی)

نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات مالیاتی

آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات مالیاتی 

آرای وحدت رویه قضائی مرتبط با موضوعات مالیاتی

۳ ـ شمول خسارت موضوع تبصره ماده ۲۴۲ قانون مالیات های مستقیم، بـه مواردی که مالیات بر درآمد حقوق اضافه بر مالیات متعلق دریافت شده است، در صورتی امکان پذیر خواهد بود که اداره امور مالیاتی مربوط، ظرف سه ماه از تاریخ درخواست کتبی حقوق بگیر، اقدام بـه استرداد ننماید. در این صورت، علاوه بر استرداد اضافه مالیات دریافت شده، از تاریخ انقضای مدت موصوف تا زمان استرداد، خسارت یادشده نیز بـه حقوق بگیر پرداخت خواهد شد.

۴ ـ در مواردی که اداره امور مالیاتی ذیربط، درخواست کتبی استرداد از سوی حقوق بگیر را وارد نداند، می بایست مراتب را کتباً بـه حقوق بگیر اعلام نماید. حقوق بگیر می تواند ظرف سی روز از تاریخ اعلام نظر کتبی اداره موصوف، از هیأت حل اختلاف مالیاتی، درخواست رسیدگی نماید.

۵ ـ مفاد یا قسمت هایی از دستورالعمل و بخشنامه های قبلی که مغایر با این بخشنامه باشد، لغو می گردد.

سید محمدهادی سبحانیان

Top