لطفا منتظر باشید

آیین نامه مواد 279 و 288 قانون امور حسبی 1319، مصوب 1319/04/02

آیین نامه مواد 279 و 288 قانون امور حسبی 1319 با موضوع تنظیم و امانت سپاری وصیت نامه سری، مصوب 1319/04/02 وزارت دادگستری

شناسنامه آیین نامه مواد 279 و 288 قانون امور حسبی 1319:

مرجع تصویب: وزارت دادگستری

تاریخ تصویب: 1319/04/02


بیشتر بخوانید:

مقررات امور حسبی و احوال شخصیه

امور حسبی در نظریات مشورتی

امور حسبی در آراء وحدت رویه قضایی

مجموعه موضوعی آرای دیوان عدالت اداری


مقررات مرجع:

مواد 279 و 288 قانون امور حسبی مصوب 1319/04/02ماده ۲۷۹ ـ وصیت نامه سری ممکن است به خط موصی یا به خط دیگری باشد ولی در هر صورت باید به امضا موصی برسد و به ترتیبی کـه برای امانت اسناد در قانون ثبت اسناد مقرر گردیده در اداره ثبت اقامتگاه موصی یا محل دیگری کـه در آیین نامه وزارت دادگستری معین میگردد امانت گذارده میشود.

ماده ۲۸۸ ـ اشخاصی کـه مطابق ماده ۲۸۴ و ۲۸۵ وصیت نزد آنها شده و همچنین گواه های مذکور در ماده قبل در اول زمان امکان باید در اداره ثبت اسناد یا محلی کـه در آیین نامه وزارت دادگستری تعیین میشود حاضر شده وصیت نامه را مطابق مقررات راجع به امانت گذاردن اسناد امانت بگذارند و ضمنا اعلام کنند کـه این آخرین وصیت موصی است کـه با داشتن اهلیت اظهار داشته.

متن آیین نامه مواد 279 و 288 قانون امور حسبی 1319:

نظر به ماده 279 و 288 قانون امور حسبی وزارت دادگستری مقرر می دارد:

1 ـ وزارت دادگستری بهر یک از دادگاه های شهرستان و بخش و دادستان شهرستان و دفتر امور محجورین و تحریر ترکه و دفتر اسناد رسمی کـه مقتضی بداند اجازه می دهد کـه وصیت نامه سری را در حوزه خود یا حوزه ای کـه از طرف وزارت دادگستری معین میشود به طریق امانت نگاهداری نمایند.

2 ـ اشخاصی کـه بخواهند وصیت نامه سری خود را امانت گذارند باید در اداره ثبت اسناد یا یکی از محل های مذکور در ماده فوق کـه از طرف وزارت دادگستری مجاز باشد امانت گذارند.

3 ـ اتباع دولت ایران در خارجه می توانند وصیت نامه سری خود را در کنسولگری دولت ایران امانت گذارند و همچنین اتباع خارجه در ایران می توانند وصیت نامه سری خود را در کنسولگری دولت متبوع خود امانت گذارند.

4 ـ ترتیب امانت گذاردن وصیت نامه سری در هر یک از محل های نامبرده کنسولگری و استرداد آن بطریقی است کـه برای امانت گذاردن اسناد رسمی و استرداد آنها در اداره ثبت اسناد مقرر است و وظایفی کـه در قانون ثبت اسناد برای مسئول دفتر مقرر است به عهده متصدی یکی از محل های نامبرده کـه وصیت نامه در آنجا سپرده می شود خواهد بود.

5 ـ هر یک از محل های مذکور کـه وصیت نامه سری به آنجا سپرده شده مکلف است به طریقی کـه در قانون امور حسبی مقرر است بعد از اطلاع به فوت موصی وصیت نامه را به دادگاه بخش کـه برای رسیدگی به امور راجع به ترکه متوفی صالح است بفرستند.

وزیر دادگستری - علی اصغر حکمت

بیشتر بخوانید:

مقررات امور حسبی و احوال شخصیه

امور حسبی در نظریات مشورتی

امور حسبی در آراء وحدت رویه قضایی

مجموعه موضوعی آرای دیوان عدالت اداری

Top