لطفا منتظر باشید

آیین نامه ایجاد واحد اداری بر اساس نصاب جمعیتی مصوب 1398/10/025

آیین نامه ایجاد واحد اداری بر اساس نصاب جمعیتی مستند به بند (ط) ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1398/10/025 هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه ایجاد واحد اداری بر اساس نصاب جمعیتی:

شماره روزنامه رسمی: 21809

تاریخ روزنامه رسمی: 1398/11/06

شماره ابلاغ: 138920/ت55342هـ

تاریخ ابلاغ: 1398/10/29

مرجع تصویب: هیات وزیران

تاریخ تصویب: 1398/10/25


بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه ایجاد واحد اداری بر اساس نصاب جمعیتی (مقررات مدیریت خدمات کشوری)

استخدام و کار در آرای وحدت رویه قضایی

موضوعات استخدام و کار در آرای دیوان عدالت اداری

موضوعات استخدام و کار در نظریات مشورتی

مقررات مرجع:

ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386: دستگاه های اجرایی مکلفند سازماندهی، طراحی و تنظیم تشکیلات خود را متناسب با ویژگی های مربوط در چارچوب الگوها، ضوابط و شاخص هایی کـه سازمان تهیه و بـه تصویب هیات وزیران می رسد با رعایت موارد ذیل انجام دهند:...

ط ـ در صورتی کـه دستگاه های اجرایی مطابق شرح وظایف قانونی و تشکیلات مصوب خود الزاماً موظف بـه ارائه خدماتی در شهرستان های کمتر از هفتاد هزار نفر جمعیت و بخش های کمتر از سی هزار نفر جمعیت باشند در صورتی کـه در تاریخ تصویب این قانون ساختمان های واحدهای اداری ذی ربط احداث نشده باشند موظفند کارمندان ذی ربط خود را در مجتمع اداری مراکز شهرستان و بخش کـه بـه عنوان نمایندگی تحت نظر فرماندار و بخشدار ایجاد می گردد مستقر نموده و از ایجاد واحدهای مستقل خودداری نمایند.

افزایش جمعیت این گونه شهرها موجب لغو این حکم برای واحدهای ذی ربط نمی گردد. هزینه های پشتیبانی و خدماتی این مجتمع ها در بودجه وزارت کشور (استانداری ها) پیش بینی می گردد. در سایر شهرها با تشخیص هیات وزیران اجرای این بند امکانپذیر می باشد. آیین نامه اجرایی این بند با پیشنهاد سازمان بـه تصویب هیات وزیران می رسد.

متن آیین نامه ایجاد واحد اداری بر اساس نصاب جمعیتی:

هیات وزیران در جلسه 1398/10/25 بـه پیشنهاد شماره 32921 مورخ 1397/01/30 سازمان اداری و استخدامی کشور و بـه استناد بند (ط) ماده (29) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386، آیین نامه اجرایی بند یاد شده را بـه شرح زیر تصویب کرد:

ماده 1 ـ در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط بـه کار می روند:

1 ـ دستگاه اجرایی: دستگاه های موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری.

2 ـ واحد اداری: واحدهای سازمانی دستگاه های اجرایی کـه بـه منظور انجام وظایف دستگاه در سطح شهرستان و بخش ایجاد می شوند.

3 ـ واحد عملیاتی: واحد هایی از دستگاه های اجرایی کـه وظیفه تولید، تامین و ارایه محصول و خدمات اصلی و نهایی دستگاه را بر عهده دارند. مانند مدارس، مراکز بهداشتی ـ درمانی، مراکز آموزش فنی و حرفه ای و ورزشگاه ها.

4 ـ مجتمع اداری: اجتماع واحدهای اداری دستگاه های اجرایی در سطح یک شهرستان در یک یا چند ساختمان یک یا چند طبقه در یک مکان واحد.

ماده 2 ـ کلیه دستگاه های اجرایی کـه بر اساس ماده (30) قانون مدیریت خدمات کشوری، دارای واحد اداری شهرستانی هستند، مکلفند واحدهای اداری خود را در مجتمع اداری آن شهرستان مستقر کنند.

تبصره ـ اصلاح 1399/04/08 ـ واحدهای اداری شهرستانی وزارت اطلاعات، دانشگاه های علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی و سایر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و نیروهای مسلح و واحدهای عملیاتی دستگاه های اجرایی مشمول این آیین نامه نیستند.

ماده 3 ـ برای مدیریت عمومی مجتمع اداری شهرستان و امور پشتیبانی مربوط نظیر نگهداری، نظافت عمومی ساختمان، کتابخانه و رستوران، هزینه های آب، برق، گاز و سایر موارد کـه توسط فرمانداری مدیریت و نظارت می شود، بـه شرح زیر اقدام می شود:

1 ـ دستگاه های اجرایی تابع بودجه هزینه ای استانی مستقر در مجتمع موظفند هزینه های مشترک (شارژ) استقرار در این مجتمع ها را در موافقت نامه های هزینه ای پیش بینی و بـه حسابی کـه استانداری (فرمانداری های ذی ربط) تعیین می کند واریز نمایند.

2 ـ دستگاه های اجرایی خدمت رسانی کـه از بودجه استانی استفاده نمی کنند از قبیل دستگاه های ملی، شرکت های دولتی و نهادهای عمومی نیز موظفند نسبت بـه استقرار واحد مربوط در مجتمع اداری اقدام نمایند. هزینه اجاره استقرار این واحدها در مجتمع های اداری و نیز پرداخت هزینه های مشترک (شارژ) آنها بر اساس قرارداد فی مابین استانداری (فرمانداری ذی ربط) و دستگاه های مزبور پرداخت می شود.

3 ـ وجوه حاصل از این قراردادها و هزینه های مشترک (شارژ) پرداختی توسط دستگاه های اجرایی و سایر درآمدهای مربوط، بـه ردیف درآمد – هزینه کـه در قوانین بودجه سنواتی بـه صورت استانی منظور شده است، واریز می شود تا در قالب موافقت نامه استانداری (فرمانداری ذی ربط) با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان صرف تجهیز و نگهداری و یا توسعه همان مجتمع اداری شود.

ماده 4 ـ فرمانداران شهرستان های جدید التاسیس موظفند تا احداث و تکمیل مجتمع اداری بـه نحوی برنامه ریزی و مدیریت نمایند کـه از طریق اجاره یک یا چند ساختمان بخش غیردولتی مجاور هم و یا بهره برداری از ظرفیت ساختمان های دولتی کـه امکان استقرار دستگاه های اجرایی را دارند، زمینه را برای استقرار واحدهای اداری در مجتمع اداری موقت، فراهم نمایند.

ماده 5 ـ از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، هرگونه تامین اعتبار و تخصیص برای خرید واحد ساختمان های اداری جدید بـه استثنای موارد مذکور در تبصره ماده (2) این آیین نامه، در شهرستان های با کمتر از 70/000 نفر جمعیت توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و شورای برنامه ریزی و توسعه استان ممنوع می باشد و واحدهای اداری صرفاً در مجتمع های اداری تحت مدیریت و نظارت فرمانداری مربوط سازماندهی می شوند.

تبصره 1 ـ ساختمان های دولتی مازاد بر نیاز واحدهای اداری دستگاه های اجرایی کـه فعالیت آنها بـه مجتمع های اداری نقل مکان می یابند با رعایت قوانین و مقررات مربوط تعیین تکلیف خواهند شد.

تبصره 2 ـ اصلاح 1399/04/08 ـ وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی ملی و واحدهای تابع آنها در استان با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مجازند با رعایت قوانین و مقررات مربوط برای ایجاد و توسعه مجتمع های اداری و یکپارچگی در ارایه خدمات با کیفیت بـه مردم، واحدهای اداری موجود در شهرستان های موضوع بند (ط) ماده (29) قانون مدیریت خدمات کشوری را با استفاده از ساز و کار موضوع ماده (6) قانون الحاق برخی مواد بـه قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) بـه فروش رسانده و وجوه آن را در ردیف درآمد اختصاصی در قوانین بودجه سنواتی واریز نمایند تا صرف توسعه و احداث مجتمع های اداری همان استان شود.

ماده 6 ـ استانداری ها برای ساخت ساختمان های مجتمع های اداری می توانند با رعایت قوانین و مقررات مربوط، روش های زیر را بـه کار گیرند:

1 ـ استفاده از اعتبارات دولتی.

2 ـ استفاده از درآمد حاصل از فروش ساختمان های مازاد مطابق قوانین و مقررات.

3 ـ خود یاری مردم منطقه.

4 ـ سرمایه گذاری بخش خصوصی در قالب اجاره بـه شرط تملیک.

ماده 7 ـ شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها موظفند در زمان ایجاد و احداث پروژه های مجتمع های اداری، موارد زیر را در انعقاد قرارداد برای رعایت از سوی مجری کـه از سوی آن شورا در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تعیین می شود لحاظ نمایند:

1 ـ رعایت ضوابط و استانداردهای جا و مکان و فضاهای اداری و بخش های پشتیبانی مشترک و چیدمان مناسب تجهیزات اداری.

2 ـ ضوابط و تشکیلات قابل پیش بینی بر حسب حجم و نوع وظایف واحدهای اداری دستگاه های اجرایی ابلاغی سازمان اداری و استخدامی کشور.

3 ـ پیش بینی شبکه ارتباطی مجتمع و امکان دسترسی عمودی و افقی آن بـه سایر دستگاه های اجرایی.

4 ـ پیش بینی امکان استقرار سایر ارایه دهندگان خدمات عمومی کـه الزاماً نباید در این مجتمع ها مستقر شوند.

تبصره ـ سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است دستورالعمل مرتبط با ساختار اداری پشتیبانی این مجتمع ها و حداقل تعداد پست و فضای اداری را ابلاغ نماید.

ماده 8 ـ سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است اعتبار لازم برای ایجاد و یا تکمیل مجتمع های اداری را کـه فهرست آنها توسط سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت کشور تهیه می شود، در اعتبارات تملک دارایی‌ سرمایه ای استان ها منظور نماید. شورای برنامه ریزی و توسعه استان موظف است نسبت بـه تامین اعتبار در سقف مصوب قانون برای مجتمع اداری و شهرستان ذی ربط بر اساس پیشرفت فیزیکی پروژه اقدام و کلیه هزینه های مربوط بـه پشتیبانی و خدمات دستگاه های اجرایی این شهرستان ها را در بودجه طرح های مذکور پیش بینی نماید.

ماده 9 ـ وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن)، شهرداری های شهرستان های ذی ربط و وزارت جهاد کشاورزی (سازمان امور اراضی کشور و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور)، حسب مورد بـه تشخیص شورای برنامه ریزی و توسعه استان، مکلفند با رعایت قوانین و مقررات مربوط نسبت بـه واگذاری زمین های مناسب جهت احداث مجتمع ها و فضاهای اداری و خدمات عمومی نظیر ایستگاه های وسایل نقلیه عمومی، رفع نیازهای رفاهی مراجعین، توقفگاه (پارکینگ)ها و خدمات (سرویس های) مشترک داخلی اقدام نمایند.

ماده 10 ـ آن دسته از واحدهای سازمانی دستگاه های اجرایی کـه با مجوز سازمان اداری و استخدامی کشور در قالب نمایندگی در برخی بخش ها تاسیس شده یا می شوند، موظفند در ساختمان بخشداری بـه عنوان مجتمع اداری مستقر شده و تحت نظر بخشدار و با رعایت ضوابط این آیین نامه فعالیت کنند. احکام این آیین نامه برای واحدهای اداری بخش نیز لازم الاجرا است.

ماده 11 ـ تصویب نامه شماره 4053/ت44195ک مورخ 1389/01/14 و اصلاحات بعدی آن لغو می شود.

معاون اول رئیس جمهور - اسحاق جهانگیری

Top