لطفا منتظر باشید

آیین نامه بند (ث) تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳، مصوب ۱۴۰۳/۰۷/۱۱

آیین نامه بند (ث) تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ با موضوع تامین بودجه توانمندسازی نیروی انسانی و اشتغال افراد جویای کار توسط سازمان فنی و حرفه ای مصوب ۱۴۰۳/۰۷/۱۱ هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه بند (ث) تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳:

شماره ابلاغ: ۱۰۸۱۷۶

تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۳/۰۷/۲۱

مرجع تصویب: هیات وزیران

تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۰۷/۱۱


بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات بودجه 1403

مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه بند (ث) تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ (مقررات آموزش فنی و حرفه ای)

موضوعات علمی، پژوهشی و آموزشی در آرای دیوان عدالت اداری

موضوعات علمی و آموزشی در نظریات مشورتی

مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی

مقررات مرجع:

بند (ث) تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳: در اجرای ماده (۸) قانون اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بـه منظور توانمندسازی نیروی انسانی و اشتغال افراد جویای کار، دولت مکلف است، علاوه بر انعقاد موافقتنامه با سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای هزینه نمودن حداکثر نیم در هزار اعتبار هر طرح تملک دارایی سرمایه ای؛ دو درصد (۲%) از منابع حاصل از فروش کالای قاچاق توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بـه استثنای موارد مندرج در تبصره (۱) ماده (۵۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392/10/03 را در قالب ردیف هزینه ای مشخص در اختیار سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قرار دهد. همچنین بـه منظور مهارت آموزی مستمر معادل یک در هزار مزد کارگران در هر ماه، توسط کارفرمایان، صاحبان صنایع و بنگاه های اقتصادی طبق صورت های ماهانه ارسالی بـه سازمان تأمین اجتماعی در قالب ردیف هزینه ای مشخص و پس از واریز بـه خزانه داری کل کشور در اختیار سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قرار می گیرد.

آیین نامه اجرائی و نحوه دریافت وجوه موضوع این بند توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور) تهیه می شود و بـه تصویب هیأت وزیران می رسد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد این بند از جمله میزان تخصیص و هزینه ردیف هزینه ای مربوط و تعداد مهارت آموزان را هر سه ماه یک بار بـه کمیسیون های برنامه و بودجه و محاسبات، اقتصادی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.

متن آیین نامه بند (ث) تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳:

ماده 1 ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

1 ـ سازمان فنی و حرفه ای: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور.

2 ـ سازمان برنامه: سازمان برنامه و بودجه کشور.

3 ـ قانون اساسنامه: قانون اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مصوب 1402.

4 ـ طرح: کلیه طرح های تملک دارایی های سرمایه ای مصوب در حال اجرای دستگاه های اجرایی دارای مجوز موضوع ماده (23) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) مصوب 1393 مندرج در پیوست شماره (1) قوانین بودجه سنواتی.

5 ـ دستگاه اجرایی: دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 کـه براساس قوانین بودجه سنواتی به عنوان دستگاه اجرایی اصلی شناخته می شوند.

6 ـ کارفرمایان: کلیه کارفرمایان، صاحبان صنایع و بنگاه های اقتصادی اعم از حقیقی و حقوقی کـه کارگر مشمول قانون کار دارند.

7 ـ کارجو: افرادی کـه از طریق سامانه جامع اطلاعات بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جویای کار تشخیص داده می شوند.

8 ـ مزد: مزد مذکور در ماده (35) قانون کار مصوب 1369 با اصلاحات بعدی آن براساس صورت های ماهانه ارسالی به سازمان تأمین اجتماعی.

9 ـ کالای قاچاق: کالای قاچاق قطعیت یافته (دارای رأی قطعی از مراجع ذی صلاح) کـه توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به استثنای موارد مندرج در تبصره (1) ماده (53) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1392 با اصلاحات بعدی آن، به فروش می رسد.

ماده 2 ـ دستگاه اجرایی مکلف است هم زمان با ارسال موافقت نامه به سازمان برنامه، فهرست طرح های مربوط به خود و نیازهای آموزشی و افراد نیازمند آموزش از نیروی انسانی همان طرح را به تفکیک هر طرح تهیه و پس از پیشنهاد اعتبار مورد نیاز برای آن در سقف حداکثر نیم در هزار اعتبار طرح و عقد قرارداد با سازمان فنی و حرفه ای، مراتب را جهت طی تشریفات قانونی به سازمان برنامه ارسال نماید.

تبصره 1 ـ دستگاه اجرایی مکلف است در سال 1403 حداکثر تا دو ماه پس از ابلاغ این آیین نامه، در خصوص انجام تکلیف فوق اقدام نماید.

تبصره 2 ـ در صورت نیاز به آموزش، دستگاه اجرایی و سازمان فنی و حرفه ای مکلفند در اسرع وقت نسبت به تهیه برنامه اجرای آموزش برای نیروی انسانی فاقد صلاحیت فنی و تخصصی در چهارچوب مقررات این آیین نامه اقدام نمایند.

تبصره 3 ـ در صورتی کـه به تشخیص بالاترین مقام هر دستگاه اجرایی، همه یا بخشی از نیروی انسانی هر طرح پس از احراز صلاحیت فنی و تخصصی از طریق سازمان فنی و حرفه ای و با ارائه مدارک فنی و تخصصی مرتبط، نیاز به آموزش نداشته باشند، مازاد اعتبار مذکور با رعایت ترتیبات قانونی صرف اجرای همان طرح می شود.

تبصره 4 ـ سازمان انرژی اتمی ایران، وزارت اطلاعات، نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از شمول حکم موضوع این ماده مستثنی می باشند.

ماده 3 ـ دستگاه اجرایی مکلف است اعتبار لازم را طبق قرارداد با سازمان فنی و حرفه ای و با رعایت مفاد موافقت نامه و مقررات این آیین نامه به حساب متمرکز سازمان فنی و حرفه ای نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید.

ماده 4 ـ سازمان فنی و حرفه ای مکلف است آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی نیروی انسانی هر طرح را از طریق آموزش دولتی یا به روش خرید خدمات آموزشی از مؤسسات و آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد تحت پوشش خود و یا مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین کارگاهی در چهارچوب قانون اساسنامه انجام دهد.

ماده 5 ـ سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی مکلف است درآمد حاصل از فروش کالای قاچاق را به ردیف ذی ربط نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید. دو درصد (2%) درآمد مربوط به فروش کالای قاچاق با اعلام خزانه داری کل کشور، توسط سازمان برنامه در چهارچوب ردیف هزینه ای مربوط به سازمان فنی و حرفه ای با رعایت ماده (30) قانون برنامه و بودجه کشور مصوب 1351 تخصیص می یابد.

تبصره ـ در صورتی کـه مبالغ حاصل از فروش کالای قاچاق براساس ضوابط و مقررات قانونی مستردد گردد، خزانه داری کل کشور با اعلام سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، مبالغ واریزشده به سازمان فنی و حرفه ای را اعمال حساب می نماید.

ماده 6 ـ سازمان فنی و حرفه ای مکلف است مطابق موافقت نامه متبادله با سازمان برنامه، منابع حاصل از دو درصد (2%) فروش کالای قاچاق را به منظور مهارت آموزی کارجویان و اقشار آسیب پذیر جامعه موضوع بند (6) ماده (8) قانون اساسنامه در دوره های آموزشی جاری هزینه نماید.

تبصره ـ منظور از دوره های آموزشی جاری در این ماده، دوره هایی است کـه در برنامه ریزی و تقویم آموزشی سالانه سازمان فنی و حرفه ای تنظیم می گردد.

ماده 7 ـ سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با هماهنگی خزانه داری کل کشور درگاه پرداخت اختصاصی مورد نیاز در سامانه ذی ربط را جهت واریز یک در هزار مزد ماهانه کارگران توسط کارفرمایان ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه ایجاد نماید. همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است ظرف مهلت مذکور، شماره حساب مربوط را به نحو مقتضی به اطلاع کارفرمایان برساند.

ماده 8 ـ سازمان تأمین اجتماعی مکلف است به منظور ایجاد بستر لازم برای نظارت سازمان فنی و حرفه ای بر مبالغ واریزی، اطلاعات کارفرمایان و معادل مبلغ یک در هزار مزد ماهانه کارگران را از طریق خدمات برخط (وب سرویس) با رعایت ماده (3) قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی مصوب 1401 در اختیار سازمان فنی و حرفه ای قرار دهد.

ماده 9 ـ کارفرمایان مکلفند مطابق صورت های ماهانه ارسالی به سازمان تأمین اجتماعی، معادل یک در هزار مزد ماهانه کارگران را محاسبه و حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به حساب تعیین شده واریز نمایند. خزانه داری کل کشور دسترسی لازم جهت رصد واریز مبالغ فوق را از طریق ذی حساب سازمان فنی و حرفه ای فراهم می نماید.

تبصره 1 ـ اقدام یا عدم اقدام کارفرمایان جهت مهارت آموزی کارگران، رافع تکلیف مقرر در این ماده نمی باشد.

تبصره 2 ـ کارفرمایان می توانند نیازهای آموزشی کارگران خود را به سازمان فنی و حرفه ای اعلام نمایند. سازمان فنی و حرفه ای وفق قوانین و مقررات مربوط، حسب تشخیص خود و در چهارچوب سازوکارهای موجود می تواند اقدام به ارائه خدمات آموزشی به کارفرمایان نماید.

بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات بودجه 1403

مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه بند (ث) تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ (مقررات آموزش فنی و حرفه ای)

موضوعات علمی، پژوهشی و آموزشی در آرای دیوان عدالت اداری

موضوعات علمی و آموزشی در نظریات مشورتی

مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی

ماده 10 ـ سازمان فنی و حرفه ای منابع موضوع این آیین نامه را پس از تأمین و تخصیص اعتبار، در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط از جمله قانون اساسنامه و موافقت نامه متبادله با سازمان برنامه هزینه می کند.

ماده 11 ـ خزانه داری کل کشور مکلف است اقدامات لازم را جهت ایجاد حساب های دریافت منطبق با مفاد این آیین نامه به عمل آورد.

محمدرضا عارف ـ معاون اول رئیس جمهور

Top