لطفا منتظر باشید

آیین نامه تایید صلاحیت حرفه ای مدیران صندوق های تضمین مصوب ۱۴۰۳/۱۲/۰۵

آیین نامه تایید صلاحیت حرفه ای مدیران صندوق های تضمین مستند بـه جزء ۱-۲-۴ بند (ب) ماده ۲ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها مشتمل بر 10 ماده مصوب ۱۴۰۳/۱۲/۰۵ هیات وزیران

شناسنامه آیین نامه تایید صلاحیت حرفه ای مدیران صندوق های تضمین:

شماره روزنامه رسمی: 23295
تاریخ روزنامه رسمی: 1403/12/23
شماره ابلاغ: ۱۹۱۸۰۷
تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۳/۱۲/۱۱
مرجع تصویب: هیات وزیران 
تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۱۲/۰۵ 
بیشتر بخوانید:

متن آیین نامه تایید صلاحیت حرفه ای مدیران صندوق های تضمین:

هیئت وزیران در جلسه 1403/12/5 بـه پیشنهاد شورای ملی تأمین مالی و بـه استناد جزء (1-2-4) بند (ب) ماده (2) و بند (ب) ماده (46) قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ها مصوب 1402، آیین نامه جزء مذکور را بـه شرح زیر تصویب کرد:

ماده ۱ - در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط بـه کار می روند و سایر اصطلاحات بـه کار رفته در این آیین نامه، تابع تعاریف مندرج در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ها مصوب ۱۴۰۲ می باشد:
۱ - کارگروه: کارگروه موضوع ماده (۲) این آیین نامه.
۲ - شورا: شورای ملی تأمین مالی موضوع بند (الف) ماده (۲) قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ها مصوب ۱۴۰۲.
۳ - مرکز: مرکز تسهیل تأمین مالی تولید، مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی.
۴ - سمت مدیریتی: سمت های عضو هیئت مدیره (اعم از اصلی و علی البدل) و مدیرعامل صندوق های تضمین.
۵ - تأییدیه صلاحیت حرفه ای: موافقت کتبی کارگروه با تصدی سمت مدیریتی توسط داوطلب.
۶ - متقاضی: شخصی که بـه نمایندگی از صندوق تضمین یا رکن ذی صلاح آن، تقاضای تأیید صلاحیت حرفه ای داوطلب را بـه دبیرخانه کارگروه ارائه می دهد و شامل اشخاص زیر است:
الف - نماینده مجمع عمومی مؤسس صندوق تضمین در شرف تأسیس.
ب - مدیرعامل صندوق تضمین (در صورت نبود مدیرعامل، بـه ترتیب رئیس، نائب رئیس و یا هر یک از اعضای هیئت مدیره، متقاضی می باشند).
پ - شخص حقوقی عضو هیئت مدیره صندوق تضمین.
ت - سهامداران بالای پنج درصد (۵ %).
۷ - داوطلب: شخص حقیقی که جهت تصدی سمت مدیریتی در صندوق تضمین بـه دبیرخانه کارگروه معرفی می شود.
۸ - گواهی حرفه ای: مدارک بین المللی تحلیل گر خبره مالی و سرمایه گذاری، مدیریت خطر (ریسک) مالی و هر نوع گواهینامه در حوزه مالی، مدیریت خطر (ریسک) و بانکداری صادره از سوی دانشگاه ها و مؤسسات معتبر با تأیید کارگروه.

ماده ۲ - تصدی سمت مدیریتی توسط داوطلب در هر صندوق تضمین، مطابق این آیین نامه و منوط بـه اخذ تأییدیه صلاحیت حرفه ای از کارگروه است.

ماده ۳ - بـه منظور بررسی مدارک و اطلاعات مربوط بـه داوطلب و تأیید صلاحیت های حرفه ای داوطلب در چهارچوب این آیین نامه، کارگروهی متشکل از سه یا پنج عضو از نمایندگان تام الاختیار شورا و نماینده تخصصی ذی ربط بـه پیشنهاد مرکز و تأیید رئیس شورا تشکیل می شود. دبیرخانه کارگروه در وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر است. دبیرخانه کارگروه موظف است ظرف دو ماه بعد از تکمیل مدارک و مستندات، نتیجه بررسی صلاحیت حرفه ای داوطلب را بـه وی یا متقاضی اعلام نماید.

ماده ۴ - شرایط عمومی لازم برای تصدی سمت مدیریتی در صندوق تضمین توسط داوطلب بـه شرح زیر است:
۱ - نداشتن بدهی غیرجاری تعیین تکلیف نشده بـه مؤسسات اعتباری اعم از دولتی یا غیردولتی.
۲ - نداشتن سابقه چک برگشتی رفع سوء اثرنشده براساس تأیید مراجع ذی صلاح.
۳ - نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر.
۴ - نداشتن ممنوعیت های ناظر بر تصدی سمت های مدیریتی مقرر در قوانین و مقررات مربوط از جمله مواد (۱۱۱) و (۱۲۶) لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ با اصلاحات بعدی آن.
۵ - تأییدیه صلاحیت عمومی داوطلب از جمله دارابودن شرایط وثاقت و امانت، توسط مراجع ذی صلاح.

ماده ۵ - شرایط تخصصی لازم برای تصدی سمت مدیریتی صندوق تضمین توسط داوطلب بـه شرح زیر است:
۱ - داشتن حداقل تحصیلات کارشناسی (محاسبه امتیاز سوابق تحصیلی براساس جدول شماره (۱) پیوست این آیین نامه انجام می شود).
۲ - داشتن حداقل پنج سال سابقه کار مرتبط.
۳ - کسب حداقل امتیاز لازم توسط داوطلب بابت سوابق تحصیلی و تجربی برای ورود بـه مصاحبه بـه ترتیب (۵۰) و (۲۴).
4 - کسب حداقل (۶۰) امتیاز در مصاحبه تخصصی برای تصدی سمت مدیرعامل و (۵۰) امتیاز جهت سایر سمت های مدیریتی.
۵ - کسب حداقل (۱۶۰) امتیاز برای تصدی سمت مدیرعامل و کسب حداقل (۱۲۴) امتیاز برای تصدی عضویت در هیئت مدیره و سایر سمت های مدیریتی.
تبصره - امتیاز نهایی هر داوطلب برای احراز صلاحیت تصدی پست مدیریتی از طریق محاسبه میانگین وزنی بـه دست می آید که هفتاد درصد (70 %) آن بـه امتیازات سوابق تحصیلی و تجربی و سی درصد (30 %) آن بـه امتیاز مصاحبه تخصصی اختصاص دارد.

ماده ۶ - کارگروه پس از دریافت کلیه مدارک و مستندات لازم از متقاضی، اقدامات زیر را انجام می دهد:
۱ - استعلام از مراجع ذی صلاح جهت احراز صلاحیت عمومی داوطلب.
۲ - استعلام مدارک تحصیلی و سوابق کاری از مراجع ذی صلاح.
۳ - محاسبه امتیاز مربوط بـه سوابق تحصیلی و تجربی داوطلب.
۴ - برگزاری مصاحبه تخصصی و بررسی صلاحیت و گواهی های حرفه ای.

ماده ۷ - امتیاز سابقه تجربی شخص بر اساس مدت سابقه کاری داوطلب در هر قسمت شغلی بـه صورت ماهانه، ضرب در ضریب محل فعالیت و ضریب سمت مربوطه بر اساس جداول شماره (۲) و (۳) پیوست این آیین نامه، محاسبه خواهد شد.

ماده ۸ - در صورت فوت، استعفا، سلب صلاحیت یا بروز هر رویدادی که مانع از انجام وظایف اجرایی و مدیریتی هر یک از اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شود، انتصاب متقاضی بـه عنوان سرپرست در هر یک از سمت های مدیریتی بـه مدت حداکثر چهار ماه مجاز می باشد. تبدیل دوره سرپرستی بـه هر یک از سمت های مدیریتی، منوط بـه بررسی و تأیید کارگروه و با رعایت مفاد این آیین نامه خواهد بود.

ماده ۹ – در صورتی که بر اساس گزارش های دریافتی از مراجع ذی صلاح و بررسی کارگروه، مشخص شود که اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل، فاقد هر یک از صلاحیت های مندرج در بندهای (۳)، (۴) و (۵) ماده (۴) این آیین نامه بوده و یا آنها را از دست داده اند، بـه طوری که موجب سلب صلاحیت حرفه ای آنها گردد، کارگروه موظف است صلاحیت آن فرد را برای تصدی سمت مربوطه (حسب مورد) تعلیق یا سلب نماید. در این صورت، متقاضی باید بلافاصله نسبت بـه معرفی سرپرست مطابق ماده (۸) این آیین نامه اقدام کند.
تبصره - در صورت سلب یا تعلیق صلاحیت حرفه ای هر یک از اعضای هیئت مدیره و یا مدیرعامل صندوق تضمین، دبیر کارگروه، موضوع را بـه صورت کتبی بـه صندوق تضمین ذی ربط ابلاغ می نماید. از تاریخ ابلاغ، مسئول مربوطه از سمت، منفصل گردیده و متقاضی موظف است (حسب مورد) بلافاصله نسبت بـه معرفی داوطلب جدید بـه دبیر کارگروه، ظرف مهلت مذکور در ماده (8) این آیین نامه برای اخذ تأییدیه صلاحیت حرفه ای، اقدام و یا مطابق ماده (10) این آیین نامه عمل نماید.

ماده ۱۰ - در صورت معرفی هر یک از اعضای هیئت مدیره بـه عنوان مدیرعامل توسط متقاضی، کارگروه موظف است ظرف دو ماه، در صورت احراز شرایط موضوع ماده (۴) این آیین نامه، صلاحیت شخص را برای سمت جدید تأیید کند.

محمدرضا عارف ـ معاون اول رئیس جمهور
Top