لطفا منتظر باشید

اساسنامه صندوق تامین خسارتهای بدنی مصوب 1397/02/16

اساسنامه صندوق تامین خسارتهای بدنی مستند به ماده 28 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 مصوب 1397/02/16

شناسنامه اساسنامه صندوق تامین خسارتهای بدنی:

شماره روزنامه رسمی: 21317

تاریخ روزنامه رسمی: 1397/02/30

مرجع تصویب: هیأت وزیران

تاریخ تصویب: 1397/02/16


بیشتر بخوانید:

مقررات صندوق تامین خسارتهای بدنی

صندوق تامین خسارتهای بدنی در نظریات مشورتی

آرای وحدت رویه قضایی مرتبط با موضوعات بیمه 

آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات بیمه

مقررات مرجع:

ماده 28 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395: صندوق، نهاد عمومی غیردولتی است و چگونگی اداره آن براساس اساسنامه ای است کـه با رعایت موارد زیر و بـه پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی تهیه می شود و ظرف مهلت شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون بـه تصویب هیات وزیران می رسد:

الف ـ ارکان صندوق عبارتند از: مجمع عمومی، هیات نظارت، مدیر صندوق و حسابرس

ب ـ اعضای مجمع عمومی صندوق عبارت از وزرای امور اقتصادی و دارایی بـه عنوان رییس مجمع، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و صنعت، معدن و تجارت، دادستان کل کشور (بدون حق رای) و رییس کل بیمه مرکزی است. مجمع عمومی صندوق حداقل یک بار در سال تشکیل می شود. مجمع عمومی عادی بـه طور فوق العاده نیز بـه تقاضای هر یک از اعضاء بـه دعوت رییس مجمع تشکیل می شود.

یکی از نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بـه پیشنهاد کمیسیون مذکور و تصویب مجلس شورای اسلامی بـه عنوان عضو ناظر و بدون حق رای در جلسات مجمع شرکت می کند. مدیر صندوق بدون حق رای دبیر مجمع عمومی است.

پ ـ اعضای هیات نظارت صندوق عبارت از نمایندگان وزرای امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دادگستری، دادستان کل کشور (بدون حق رای)، بیمه مرکزی و اتحادیه (سندیکای) بیمه گران ایران است. اعضای هیات نظارت غیر از مدیر صندوق بـه صورت غیر موظف خواهند بود ؛

تبصره ـ نماینده وزیر امور اقتصادی و دارایی در هیات نظارت، مدیر صندوق است کـه دبیر هیات نظارت نیز خواهد بود. مدیرعامل ستاد مردمی رسیدگی بـه امور دیه و کمک بـه زندانیان نیازمند بدون حق رای در جلسات هیات نظارت شرکت می کند.

ت ـ مدیر صندوق بـه پیشنهاد رییس کل بیمه مرکزی و تصویب مجمع عمومی انتخاب و با حکم رییس مجمع عمومی برای مدت چهار سال منصوب می شود. انتخاب مجدد مدیر صندوق برای یک دوره بلامانع است. مجمع عمومی می تواند نسبت بـه عزل مدیر صندوق قبل از پایان مدت مذکور اتخاذ تصمیم کند.

ث ـ مرکز اصلی صندوق، تهران است. در صورت لزوم با تصویب مجمع عمومی می تواند در مراکز استان ها شعبه ایجاد یا نمایندگی اعطاء کند. اقامه دعوی علیه صندوق در محل استقرار شعب صندوق نیز ممکن است. وظایف و اختیارات مجمع عمومی، هیات نظارت و مدیر صندوق و نیز نحوه انتخاب و وظایف و اختیارات حسابرس بـه موجب اساسنامه مصوب هیات وزیران تعیین می شود.

متن اساسنامه صندوق تامین خسارتهای بدنی:

هیأت وزیران در جلسه 1397/02/16 به پیشنهاد شماره 62/18584 مورخ 1396/02/17 وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد ماده 28 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 اساسنامه صندوق تامین خسارت های بدنی را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده 1 ـ صندوق تامین خسارت های بدنی که از این پس در این اساسنامه «صندوق» نامیده می شود، نهاد عمومی غیردولتی است که با دارا بودن شخصیت حقوقی مستقل بر اساس مفاد این اساسنامه، قوانین ناظر بر نهادهای عمومی غیردولتی و احکام مربوط در قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه که از این پس« قانون» نامیده می شود، اداره می گردد.

ماده 2 ـ موضوع فعالیت و تعهدات صندوق، جبران خسارت های بدنی وارد به اشخاص ثالث می باشد که به یکی از علل فقدان یا انقضای بیمه نامه، بطلان قرارداد بیمه، شناخته نشدن وسیله نقلیه مسبب حادثه، کسری پوشش بیمه نامه ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه یا تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه یا صدور حکم توقف یا ورشکستگی بیمه گر موضوع ماده 22 قانون، یا به طور کلی خسارت های بدنی که خارج از تعهدات قانونی بیمه گر مطابق مقررات قانون به استثنای موارد مصرح در ماده 17 قانون و سایر مصادیق مقرر در قوانین مربوط، قابل پرداخت نباشد.

تبصره ـ هر گونه افزایش یا کاهش مصادیق تعهدات و تکالیف صندوق منوط به تصویب قانون خواهد بود.

ماده 3 ـ مدت فعالیت صندوق نامحدود می باشد.

ماده 4 ـ مرکز اصلی صندوق، تهران است و در صورت لزوم با تصویب مجمع عمومی می تواند در مراکز استان ها شعبه ایجاد یا نمایندگی اعطا کند.

ماده 5 ـ ارکان صندوق عبارتند از:

الف ـ مجمع عمومی

ب ـ هیأت نظارت

پ ـ مدیر صندوق

ت ـ حسابرس

ماده 6 ـ مجمع عمومی صندوق متشکل از اعضای زیر است:

الف ـ وزیر امور اقتصادی و دارایی (رییس مجمع)

ب ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

پ ـ وزیر دادگستری

ت ـ وزیر صنعت، معدن و تجارت

ث ـ رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران

ج ـ دادستان کل کشور (بدون حق رای)

تبصره 1 ـ یکی از نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، به پیشنهاد کمیسیون مذکور و تصویب مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر و بدون حق رای در جلسات شرکت می کند.

تبصره 2 ـ مدیر صندوق بدون حق رای دبیر مجمع عمومی است.

تبصره 3 ـ مجمع عمومی صندوق حداقل یک بار در سال تشکیل می شود و مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده نیز به تقاضای هر یک از اعضا با دعوت رییس مجمع تشکیل می شود.

تبصره 4 ـ دعوت از اعضای مجمع عمومی توسط رییس مجمع و با ارسال دعوت نامه ای به عمل خواهد آمد که در آن دستور جلسه، روز، ساعت و محل تشکیل جلسه درج می شود. دعوت نامه باید حداقل ده روز قبل از زمان جلسه، ارسال شود.

تبصره 5 ـ جلسات مجمع عمومی با حضور حداقل چهار نفر از اعضای صاحب رای رسمیت می یابد و تصمیمات آن با رای اکثریت آرای اعضای حاضر صاحب رای معتبر است. مصوبات و تصمیمات مجمع توسط رییس مجمع ابلاغ می شود.

ماده 7 ـ وظایف و اختیارات مجمع عمومی به شرح زیر است:

الف ـ تعیین سیاست ها و خط مشی کلی صندوق.

ب ـ تصویب آیین نامه های مالی، معاملاتی و استخدامی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط.

پ ـ رسیدگی و اظهارنظر در خصوص گزارش مدیر صندوق پس از تایید هیأت نظارت راجع به عملکرد و صورت های مالی صندوق و نیز استماع گزارش حسابرس در مورد آنها و تصویب ترازنامه و صورت های مالی صندوق.

ت ـ بررسی و تصویب برنامه و بودجه سالانه صندوق و نیز تصویب متمم و اصلاحیه بودجه.

ث ـ تصویب تشکیلات کلان صندوق با رعایت قوانین مربوط.

ج ـ اتخاذ تصمیم در مورد ایجاد یا انحلال شعبه و اعطا یا لغو نمایندگی صندوق در مراکز استان ها در صورت لزوم.

چ ـ اتخاذ تصمیم در مورد مطالبات مشکوک الوصول و غیرقابل وصول صندوق.

ح ـ تصویب دستورالعمل نحوه رسیدگی و پرداخت خسارت.

خ ـ تصویب ارجاع دعاوی به داوری، استرداد دعاوی و صلح و ارجاع به دادرسی در خصوص پرونده های غیر مرتبط با وظایف ذاتی صندوق با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

د ـ اتخاذ تصمیم در خصوص خرید و فروش اموال غیر منقول صندوق.

ذ ـ تصویب دستورالعمل نحوه وصول درآمدهای موضوع بندهای (الف) و (ب) ماده 24 قانون.

ر ـ نصب و عزل مدیر صندوق مطابق بند (ت) ماده 28 قانون.

ز ـ تعیین میزان حق حضور در جلسات اعضای هیأت نظارت و حقوق و مزایای مدیر صندوق با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

ژ ـ تعیین حسابرس و میزان حق الزحمه وی.

س ـ اتخاذ تصمیم نسبت به اصلاح و تغییر اساسنامه صندوق بنا به پیشنهاد هیأت نظارت و ارایه آن برای تصویب هیأت وزیران.

ش ـ پیشنهاد آیین نامه نحوه بازیافت خسارت به وزیر امور اقتصادی و دارایی جهت تصویب و عنداللزوم پیشنهاد اصلاح آن.

ص ـ اتخاذ تصمیم در خصوص سایر آیین نامه ها و دستورالعمل هایی که به موجب قانون و این اساسنامه در صلاحیت مجمع عمومی قرار دارد.

ماده 8 ـ هیأت نظارت صندوق متشکل از اعضای زیر است که از بین افراد دارای حداقل مدرک کارشناسی و نیز حداقل 5 سال سابقه فعالیت در زمینه امور بیمه، مالی، حقوقی، اقتصادی و مدیریت از کارکنان شاغل در دستگاه ذی ربط و سازمان های تابعه، تعیین می شوند و انتخاب مجدد آنها برای دوره های بعد و نیز تغییر آنها در طول دوره چهار ساله توسط دستگاه ذی ربط بلامانع است:

الف ـ نماینده وزیر امور اقتصادی و دارایی

ب ـ نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

پ ـ نماینده وزیر دادگستری

ت ـ نماینده بیمه مرکزی

ث ـ نماینده دادستان کل کشور (بدون حق رای)

ج ـ نماینده اتحادیه (سندیکای) بیمه گران ایران

تبصره 1 ـ اعضای هیأت نظارت غیر از مدیر صندوق به صورت غیر موظف خواهند بود.

تبصره 2 ـ نماینده وزیر امور اقتصادی و دارایی در هیأت نظارت، مدیر صندوق است که دبیر هیأت نظارت نیز خواهد بود.

تبصره 3 ـ مدیرعامل ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند، بدون حق رای در جلسات هیأت نظارت شرکت می کند.

تبصره 4 ـ دعوت از اعضای هیأت نظارت توسط مدیر صندوق (دبیر هیأت نظارت) و با ارسال دعوت نامه ای به عمل خواهد آمد که در آن دستور جلسه، روز، ساعت و محل تشکیل جلسه درج می شود.

تبصره 5 ـ جلسات هیأت نظارت حداقل هر ماه یکبار تشکیل می شود و با حضور چهار نفر از اعضای دارای حق رای رسمیت می یابد و تصمیمات آن با سه رای از حاضرین دارای حق رای معتبر است.

ماده 9 ـ وظایف و اختیارات هیأت نظارت به شرح زیر است:

الف ـ نظارت بر حسن اجرای مصوبات و تصمیمات مجمع عمومی.

ب ـ بررسی و تایید گزارش عملکرد سالانه، ترازنامه و سایر صورت های مالی صندوق برای ارایه به حسابرس جهت طرح در مجمع عمومی.

پ ـ بررسی و تایید بودجه سالانه، متمم و اصلاحیه آن و ارایه به مجمع عمومی.

ت ـ بررسی و تایید آیین نامه های مالی، معاملاتی و استخدامی مورد نیاز صندوق برای ارایه به مجمع عمومی جهت تصویب.

ث ـ بررسی و تایید تشکیلات تفصیلی صندوق با رعایت قوانین مربوط.

ج ـ ارایه گزارش عملکرد در مورد مبالغ بازیافتی موضوع بند (پ) ماده 24 قانون به مجمع عمومی هر سه ماه یکبار.

چ ـ بررسی و تایید پیشنهادهای مدیر صندوق راجع به خرید و فروش اموال غیر منقول و ارایه گزارش به مجمع عمومی جهت اتخاذ تصمیم.

ح ـ تهیه آیین نامه نحوه و میزان بازیافت خسارات پرداخت شده و ارایه آن به مجمع عمومی.

خ ـ بررسی و تایید ایجاد یا انحلال شعبه و اعطا یا لغو نمایندگی صندوق در مراکز استان ها در صورت لزوم، جهت تصویب مجمع عمومی.

د ـ بررسی و تصویب ترکیب پرتفوی (سبد) سرمایه گذاری برای موجودی نقد مازاد صندوق (خرید اوراق بهادار بدون خطر و سپرده گذاری نزد بانک های دولتی) در مقاطع شش ماهه در قالب سقف های مجاز مصوب به تفکیک در بانک های دولتی و ابزارهای مورد استفاده.

ذ ـ پیشنهاد اصلاح و تغییرات اساسنامه به مجمع عمومی جهت اتخاذ تصمیم.

ر ـ بررسی و پیشنهاد سایر آیین نامه ها و دستورالعمل های مورد نیاز صندوق و ارایه به مجمع عمومی جهت تصویب.

ماده 10 ـ مدیر صندوق به پیشنهاد رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تصویب مجمع عمومی انتخاب و با حکم رییس مجمع عمومی برای مدت چهار سال منصوب می شود. انتخاب مجدد مدیر صندوق برای یک دوره بلامانع است.

بیشتر بخوانید:

مقررات صندوق تامین خسارتهای بدنی

صندوق تامین خسارتهای بدنی در نظریات مشورتی

آرای وحدت رویه قضایی مرتبط با موضوعات بیمه 

آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات بیمه

ماده 11 ـ مدیر صندوق بالاترین مقام اجرایی و اداری صندوق است و دارای اختیارات لازم برای اداره صندوق و انجام امور آن در چارچوب بودجه و برنامه مصوب و آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوط و مصوبات مجمع عمومی و مصوبات هیأت نظارت می باشد و دارای وظایف و اختیارات به شرح زیر است:

الف ـ اجرای مصوبات و تصمیمات مجمع عمومی و هیأت نظارت و انجام امور اداری و اجرایی صندوق برابر قانون، این اساسنامه و بودجه مصوب.

ب ـ تهیه ترازنامه و صورت های مالی و گزارش عملکرد صندوق در هر سال مالی و ارایه آن به هیأت نظارت و حسابرس.

پ ـ تهیه برنامه و بودجه صندوق برای هر سال مالی و نیز عنداللزوم تهیه اصلاحیه و متمم بودجه و ارایه آن به هیأت نظارت.

ت ـ پیشنهاد ایجاد یا انحلال شعبه و اعطا یا لغو نمایندگی صندوق در مراکز استان ها و ارایه آن به هیأت نظارت.

ث ـ به کارگیری کارکنان مورد نیاز صندوق، تعیین سمت و برنامه ریزی برای آموزش آنها در صورت لزوم بر اساس آیین نامه استخدامی صندوق.

ج ـ نمایندگی صندوق در مقابل اشخاص حقیقی یا حقوقی، مراجع قضایی و غیر قضایی و دستگاه های دولتی و غیردولتی با حق توکیل و سایر اختیارات مندرج در قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی.

چ ـ پیشنهاد صلح دعاوی و ارجاع به داوری در خصوص پرونده های غیر مرتبط با وظایف ذاتی صندوق به هیأت نظارت.

ح ـ ارایه گزارش و پیشنهادهای لازم در مورد مطالبات مشکوک الوصول و غیرقابل وصول به هیأت نظارت.

خ ـ تهیه و پیشنهاد سایر آیین نامه ها و دستورالعمل های ذیربط جهت ارایه به هیأت نظارت.

د ـ ارایه پیشنهاد در مورد خرید و فروش اموال غیرمنقول به هیأت نظارت.

ذ ـ پیگیری وصول به موقع و صحیح درآمدهای صندوق.

ر ـ تصمیم گیری برای خرید اوراق بهادار بدون خطر در چارچوب پرتفوی (سبد) و مصوبات هیأت نظارت.

ز ـ سپرده گذاری موجودی نقد مازاد صندوق نزد بانک های دولتی در چارچوب ترکیب پرتفوی (سبد) مصوب هیأت نظارت.

ژ ـ افتتاح و بستن حساب های جاری صندوق نزد هر یک از بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری مجاز و دارای مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با رعایت ضوابط و مقررات مربوط.

س ـ پیشنهاد تشکیلات تفصیلی صندوق به هیأت نظارت جهت تایید با رعایت قوانین مربوط.

ش ـ نصب و عزل معاونین و مدیران صندوق در چارچوب آیین نامه استخدامی صندوق.

ص ـ تهیه و تدوین دستورالعمل ها و آیین نامه های مالی، معاملاتی و استخدامی و سایر دستورالعمل ها و آیین نامه های مورد نیاز صندوق برای ارایه به هیأت نظارت.

ض ـ انجام کلیه وظایف و اقدامات مربوط به دبیری مجمع عمومی و هیأت نظارت.

ط ـ ارایه گزارش درمورد مبالغ بازیافتی موضوع بند (پ) ماده 24 قانون به هیأت نظارت و مجمع عمومی هر سه ماه یکبار.

ظ ـ ارجاع پرونده های مورد اختلاف صندوق و شرکت های بیمه ای به هیأت موضوع ماده (29) قانون.

تبصره 1 ـ اصلاح 1397/03/30 ـ اسناد و اوراق تعهدآور صندوق از قبیل چک ها، بروات، سفته ها، قراردادها و سایر اوراق تجاری به امضای مدیر صندوق و یک نفر از مدیران صندوق به انتخاب هیأت نظارت با مهر صندوق معتبر خواهد بود. در مورد وجوهی که صندوق از محل درآمد عمومی دریافت می نماید رعایت مواد 31 و 76 قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366 الزامی است.

تبصره 2 ـ مدیر صندوق می تواند به تشخیص و مسئولیت خود قسمتی از وظایف و اختیارات خود را به هر یک از معاونین، مدیران و کارکنان صندوق تفویض نماید. این واگذاری رافع مسئولیت مدیر صندوق نخواهد بود.

تبصره 3 ـ مدیر صندوق می تواند با تایید هیأت نظارت صندوق، انجام بخشی از امور اجرایی و کارشناسی صندوق را که قابلیت واگذاری دارند از طریق انعقاد قرارداد به اشخاص حقیقی یا حقوقی واجد شرایط واگذار نماید.

ماده 12 ـ مجمع عمومی از میان سازمان حسابرسی، مؤسسات حسابرسی یا حسابداران رسمی عضو جامعه حسابداران رسمی کشور را به عنوان حسابرس مستقل که دارای وظایف و اختیارات بازرس قانونی خواهد بود، برای مدت یک سال انتخاب می کند.

ماده 13 ـ حسابرس می تواند از تمامی امور صندوق اطلاع حاصل کند، اما حق مداخله در امور صندوق را نداشته و اجرای وظایف وی نباید مانع جریان عادی کار صندوق شود.

ماده 14 ـ حسابرس درباره صحت صورت های مالی که مدیر صندوق برای تسلیم به مجمع عمومی تهیه می کند و همچنین درباره صحت مطالب و اطلاعاتی که هیأت نظارت در اختیار مجمع عمومی گذاشته است، اظهارنظر نموده و گزارش جامعی به مجمع عمومی تسلیم می کند.

ماده 15 ـ مدیر صندوق گزارش عملکرد سالانه و همچنین ترازنامه و سایر صورت های مالی صندوق را حداقل 30 روز قبل از تشکیل مجمع عمومی سالانه برای بررسی و اظهارنظر به حسابرس تسلیم خواهد کرد. گزارش حسابرس حداقل 10 روز قبل از تشکیل مجمع عمومی سالانه در اختیار اعضای مجمع عمومی قرار می گیرد.

تبصره ـ مجمع عمومی عادی موظف است حداکثر ظرف چهار ماه پس از پایان سال مالی گزارش مذکور را رسیدگی نماید.

ماده 16 ـ سال مالی صندوق از اول فروردین ماه هر سال آغاز و در پایان اسفندماه همان سال خاتمه می یابد.

ماده 17 ـ صندوق موظف است حساب های منابع، مصارف، دارایی و بدهی خود را به تفکیک ثبت و نگهداری کرده و هر شش ماه یک بار گزارش عملکرد خود را برای اعضای مجمع عمومی و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارسال کند.

ماده 18 ـ مدیر صندوق و هیأت نظارت موظفند برنامه و بودجه سال بعد صندوق را تا پایان آذر ماه هر سال به مجمع عمومی تقدیم کنند و مجمع عمومی موظف است تا نیمه اسفندماه، آن را تصویب نماید.

ماده 19 ـ منابع مالی صندوق به شرح زیر است:

الف ـ هشت درصد از حق بیمه اجباری موضوع قانون بر مبنای نرخ نامه مذکور در تبصره 3 ماده 18 قانون.

ب ـ مبلغی معادل حداکثر یک سال حق بیمه اجباری که از دارندگان وسیله نقلیه ای که از انجام بیمه موضوع قانون خودداری کنند وصول می شود، با رعایت دستورالعمل مربوط.

پ ـ مبالغ بازیافتی از مسببان حوادث، دارندگان وسایل نقلیه، بیمه گران و سایر اشخاصی که صندوق پس از جبران خسارت زیان دیدگان مطابق مقررات قانون حسب مورد دریافت می کند.

ت ـ درآمد حاصل از سرمایه گذاری وجوه صندوق با رعایت ماده 27 قانون.

ث ـ بیست درصد از جریمه های وصولی راهنمایی و رانندگی در کل کشور.

ج ـ بیست درصد از کل هزینه های دادرسی و جزای نقدی وصولی توسط قوه قضاییه و تعزیرات حکومتی.

چ ـ جریمه های موضوع بند (پ) ماده 4 و بند (ت) ماده 57 قانون.

ح ـ کمک های اعطایی از سوی اشخاص حقیقی یا حقوقی.

خ ـ بخشی از درآمدهای ناشی از فروش حامل های انرژی در صورت پیش بینی در قوانین بودجه سنواتی.

تبصره 1 ـ کلیه درآمدهای موضوع بندهای (ث) و (ج) این ماده به محض تحقق به حساب درآمدهای اختصاصی صندوق نزد خزانه داری کل کشور واریز و صد درصد آن به صندوق اختصاص می یابد.

تبصره 2 ـ درآمدهای صندوق مشمول مالیات به نرخ صفر بوده و از هرگونه عوارض معاف است. همچنین صندوق از پرداخت هزینه های دادرسی و اوراق و حق الاجرا معاف می باشد.

بیشتر بخوانید:

مقررات صندوق تامین خسارتهای بدنی

صندوق تامین خسارتهای بدنی در نظریات مشورتی

آرای وحدت رویه قضایی مرتبط با موضوعات بیمه 

آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات بیمه

ماده 20 ـ در اجرای تبصره 1 ماده 22 قانون، مدیر صندوق موظف است میزان مبالغ پرداختی و خسارت وارده به صندوق را ارزیابی و جهت وصول به دادگاه گزارش نماید.

ماده 21 ـ شرکت های بیمه که مجاز به صدور بیمه نامه شخص ثالث می باشند، موظفند: الف ـ در اجرای بند (الف) ماده 24 قانون، معادل هشت درصد از حق بیمه اجباری را بر مبنای نرخ نامه مذکور در تبصره 3 ماده 18 قانون حداکثر ظرف یک هفته پس از پایان هر ماه به حساب صندوق واریز نمایند. ب ـ مبالغ موضوع بند (ب) ماده 24 قانون را مطابق دستورالعمل مصوب مجمع عمومی صندوق وصول نموده و به حساب صندوق واریز نمایند.

تبصره ـ در صورتی که هر یک از شرکت های بیمه نسبت به پرداخت به موقع وجوه موضوع بندهای (الف) و (ب) ماده 24 قانون اقدام ننمایند، بیمه مرکزی مکلف است به درخواست مدیر صندوق، موضوع را بررسی و مطابق با آیین نامه موضوع ماده 57 قانون اقدام نماید.

ماده 22 ـ سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است:

الف ـ در اجرای بندهای (ث) و (ج) ماده 24 قانون، همه ساله در لوایح بودجه سنواتی، معادل بیست درصد از کل هزینه های دادرسی و جزای نقدی وصولی توسط قوه قضاییه و تعزیرات حکومتی را به منظور تامین بخشی از منابع صندوق، پیش بینی و منظور نماید تا مطابق ماده 24 قانون به صندوق پرداخت شود.

ب ـ نسبت به پیش بینی مبالغ موضوع بند (پ) ماده 4 قانون در لوایح بودجه سنواتی، جهت اختصاص صددرصد این مبالغ به صندوق اقدام نماید.

پ ـ نسبت به پیش بینی جریمه های وصولی موضوع بند (ت) ماده 57 قانون در لوایح بودجه سنواتی مطابق تبصره 3 ماده 57 قانون اقدام نماید.

ت ـ در صورت کسری منابع مالی صندوق، با درخواست مدیر صندوق و تایید و اعلام مجمع عمومی صندوق، کسری منابع صندوق را در بودجه سنواتی سال بعد منظور نماید.

ماده 23 ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است ظرف پانزده روز پس از پایان هر ماه مبالغ موضوع بندهای (ث)، (ج) و (چ) ماده 19 اساسنامه را به صندوق پرداخت نماید.

ماده 24 ـ مازاد منابع بر مصارف در پایان سال مالی پس از تصویب مجمع عمومی به حساب اندوخته سنواتی به منظور انجام تعهدات مقرر در قانون منتقل می شود.

ماده 25 ـ صندوق مکلف است جهت پیش بینی ایفای تعهدات قانونی، ذخایر و اندوخته های لازم را محاسبه و اعمال نماید.

معاون اول رئیس جمهور ـ اسحاق جهانگیری

Top