لطفا منتظر باشید

مصوبه ساده سازی مراحل شروع کسب و کار مصوب 1399/09/24

مصوبه ساده سازی مراحل شروع کسب و کار مستند به بند ۱۰ ماده ۱۱۵ قانون مدیریت خدمات کشوری 1386 مشتمل بر 5 ماده مصوب 1399/09/24 شورای عالی اداری

شناسنامه مصوبه ساده سازی مراحل شروع کسب و کار :

شماره ابلاغ:390825

تاریخ ابلاغ:1399/11/20

مرجع تصویب: شورای عالی اداری 

تاریخ تصویب:1399/09/24


بیشتر بخوانید:

مقررات مدیریت خدمات کشوری

مجموعه مقررات مرتبط با مصوبه ساده سازی مراحل شروع کسب و کار (مقررات کسب و کار دیجیتال)

نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات اقتصادی و تجاری

آرای وحدت رویه قضایی مرتبط با موضوعات اقتصادی و تجاری

آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات اقتصادی و تجاری


مقررات مرجع:

ماده ۱۱۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386: وظایف و اختیارات شورای عالی اداری شده بـه شرح زیر می باشد: ...

10 ـ اصلاح و مهندسی مجدد سیستم ها، روش ها و رویه های مورد عمل در دستگاه های اجرایی با گرایش ساده سازی مراحل انجام کار، خودکارسازی عملیات و کاهش میزان ارتباط کارمندان با مراجعه کنندگان، افزایش رضایت مراجعان، کاهش هزینه های اداری و اقتصادی نمودن فعالیت ها.

متن مصوبه ساده سازی مراحل شروع کسب و کار :

شورای عالی اداری در یکصد و هشتاد و ششمین جلسه مورخ 1399/09/24 بنا بـه پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و بـه استناد بند ۱۰ ماده ۱۱۵ قانون مدیریت خدمات کشوری بـه منظور تسهیل و تسریع در ارائه خدمات، ایجاد شفافیت و کاهش فساد در فرایند های خدمت رسانی، طرح « ساده سازی مراحل شروع کسب و کار » را بـه شرح زیر تصویب نمود:

ماده 1 ـ دستگاه های اجرایی متولی یا همکار در صدور مجوزها موظفند برای شروع کسب و کار جدید، انجام موارد زیر را مورد توجه قرار داده، فرایندهای صدور مجوز را متناسب با آن اصلاح کنند:

۱ ـ ۱ ـ تمامی الزامات، دستورالعمل ها و استانداردهای متناسب با نوع کسب و کار مربوط و قوانین و مقررات مصوب و حاکم، توسط دستگاه متولی صدور مجوز احصاء و بـه صورت عمومی بـه ذی نفعان و اتحادیه های صنفی اطلاع رسانی گردد، بـه نحوی که متقاضیان کسب و کار بتوانند بدون هیچ پیش شرط و طی فرایند اداری، درخواست خود برای شروع کسب و کار را ارایه نمایند.

تبصره: اطلاع رسانی بـه ذی نفعان و همچنین ثبت درخواست شروع کسب و کار توسط متقاضیان، بـه صورت الکترونیکی انجام می گیرد.


۲ ـ ۱ ـ برای شروع کسب و کار، فرد متقاضی در صورت رعایت الزامات، دستورالعمل ها، استانداردها و قوانین و مقررات مصوب و حاکم اعلام شده، بتواند رعایت آنها را بـه صورت خوداظهاری و منطبق با الزامات قانونی، اعلام و متعهد گردد. خوداظهاری بـه معنی پذیرش تمام شرایط و ضوابط اعلامی و تعهد بـه اجرای کامل آن هاست و در صورت و استانداردهای مذکور، حق ابطال مجوز فعالیت برای مراجع ذی صلاح محفوظ است.

۳ ـ ۱ ـ پس از ارایه تعهد مذکور توسط متقاضی، بلافاصله مجوز «آغاز فعالیت» صادر گردد. دستگاه متولی صدور مجوز شروع کسب و کار موظف است مجوز آغاز فعالیت و تعهدنامه متقاضی کسب و کار را بـه وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه های نظارتی مربوط (حسب مورد)، ارسال کند.

ماده ۲ ـ هر نوع اعمال نظرات پیش بینی توسط دستگاه های نظارتی و موکول کردن شروع کسب و کار بـه انجام این نظارت ها متوقف و دستگاه های نظارتی متناسب با حدود وظایف نظارتی خود در هر نوع از فعالیت ها، با انجام نظارت های پینی مورد نیاز، نسبت بـه تطابق انجام مراحل شروع فعالیت کسب و کار با الزامات، دستورالعمل ها، استانداردها و قوانین و مقررات مصوب و حاکم تعیین شده و مورد تعهد اقدام نموده و تخلفات احتمالی شناسایی شده حین نظارت را بـه مراجع صدور مجوز مربوط اعلام می نمایند.

ماده ۳ ـ مجوزها و استعلام های مربوط بـه فعالیت های با اهمیت و اثرگذار در حوزه های درمان و امنیت و سایر موارد خاص، با تشخیص هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، از شمول این مصوبه مستثنی هستند.

ماده ۴ ـ نظارت بر حسن اجرای این مصوبه توسط دستگاه های اجرایی بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی می باشد.

ماده ۵ ـ بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذی ربط، مسئول حسن اجرای این مصوبه بوده و گزارش اجرای آن توسط دبیرخانه شورای عالی اداری، بـه شورا ارایه می شود.

حسن روحانی ـ رییس جمهور و رییس شورای عالی اداری

بیشتر بخوانید:

مقررات مدیریت خدمات کشوری

مجموعه مقررات مرتبط با مصوبه ساده سازی مراحل شروع کسب و کار (مقررات کسب و کار دیجیتال)

نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات اقتصادی و تجاری

آرای وحدت رویه قضایی مرتبط با موضوعات اقتصادی و تجاری

آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات اقتصادی و تجاری

Top