آیین نامه روش احراز عمق ساخت داخل و تحقق آن مصوب 1399/07/09
آیین نامه روش احراز عمق ساخت داخل و تحقق آن مستند بـه جزء 3 بند (الف) ماده 4 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی 1398، مصوب 1399/07/09
شناسنامه آیین نامه:
شماره روزنامه رسمی: 22013
تاریخ روزنامه رسمی: 1399/07/21
شماره ابلاغ: 79048
تاریخ ابلاغ: 1399/07/12
مرجع تصویب: هیأت وزیران
تاریخ تصویب: 1399/07/09
بیشتر بخوانید:
نظریات مشورتی مرتبط با تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضائی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با تولید و صنعت
مقررات مرجع:
ماده 4 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب 1398:
الف ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است:
1 ـ از محل اعتبارات داخلی و با استفاده از سامانه های موجود، سامانه متمرکزی را جهت درج فهرست توانمندی های محصولات داخلی ساماندهی کند.
2 ـ با رعایت مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب 1390/11/16 با اصلاحات و الحاقات بعدی و دریافت نظرات اتاقها، کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران و دیگر تشکل های سراسری کارفرمایی و کارگری، ظرف مدت چهار ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون بـه درج فهرست توانمندی های محصولات داخلی، ظرفیت و اسامی تولیدکنندگان کالاها و عرضه کنندگان خدمات، پیمانکاران طراحی ـ ساخت، فناوری های داخلی و رتبه بندی در سامانه متمرکز موضوع جزء 1 این بند اقدام کند. اطلاعات این سامانه باید بـه صورت مستمر روزآمد و در دسترس عموم باشد.
3 ـ عمق ساخت داخل محصولات داخلی و نصب برچسب نشان دهنده درصد عمق ساخت داخل بر روی محصولات را حداکثر طی دوره دو ساله تعیین و در سامانه موضوع جزء 1 این بند درج کند.
تبصره ـ آیین نامه اجرایی این جزء مشتمل بر روش احراز عمق ساخت داخل و تحقق آن با رعایت مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب 1390/11/16 با اصلاحات و الحاقات بعدی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه های نفت، نیرو، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظرف مدت چهار ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه می شود و بـه تصویب هیأت وزیران می رسد.
متن آیین نامه روش احراز عمق ساخت داخل و تحقق آن:
هیأت وزیران در جلسه 1399/07/09 بـه پیشنهاد شماره 60/302678 مورخ 1398/11/14 وزارت صنعت، معدن و تجارت (با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه های نفت، نیرو، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) و بـه استناد تبصره جزء 3 بند (الف) ماده 4 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب 1398، آیین نامه اجرایی جزء مذکور را بـه شرح زیر تصویب کرد:
بیشتر بخوانید:
نظریات مشورتی مرتبط با تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضائی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با تولید و صنعت
ماده 1 ـ در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط بـه کار می روند:
1 ـ قانون: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب 1398
2 ـ وزارت: وزارت صنعت، معدن و تجارت
3 ـ عمق ساخت داخل: میزان مجموع سهم ارزش عوامل تولید و نهاده های بـه کار رفته در فرآیند ساخت محصولات داخلی کـه در قلمرو جغرافیایی کشور ایجاد شده باشد.
4 ـ بنگاه اقتصادی: واحدهای تولیدی و خدماتی کـه بر اساس مجوز دستگاه های ذی ربط مشغول فعالیت اقتصادی هستند.
5 ـ سامانه: سامانه توانیران موضوع جزء 1 بند (الف) ماده 4 قانون
ماده 2 ـ درصد عمق ساخت داخل هر یک از کالاها با روش شاخص های ارزش جزء بـه جزء (IPI) تعیین می شود.
تبصره 1 ـ اصلاح 1400/05/03 ـ جزییات اجرایی روش مذکور و نحوه محاسبه درصد عمق داخل با لحاظ زنجیره تولید مطابق دستورالعملی خواهد بود کـه دو ماه پس از ابلاغ این آیین نامه توسط وزارت با مشارکت وزارتخانه های نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران (اتاق ایران) تهیه و ابلاغ می شود.
تبصره 2 ـ درصد عمق ساخت داخل کلیه خدماتی کـه در قلمرو جغرافیایی کشور ارایه می شوند معادل درصد سهم نیروی کار ایرانی در ارایه آن خدمت است.
ماده 3 ـ درصد عمق ساخت داخل هر محصول و خلاصه گزارش محاسبه آن توسط بنگاه اقتصادی بـه صورت خوداظهاری در سامانه ثبت می شود و درصد درج شده در سامانه در حکم نصب برچسب موضوع جزء 3 بند (الف) ماده 4 قانون خواهد بود و بـه صورت عمومی منتشر خواهد شد.
تبصره 1 ـ درصد عمق ساخت داخل درج شده در سامانه، مبنای استفاده دستگاه مشمول قانون در مشوق ها و آیین نامه های داخلی قرار می گیرد.
تبصره 2 ـ وزارت در صورت خلاف واقع بودن اظهار بنگاه اقتصادی بـه میزان حداکثر پنج واحد درصد از بازه های تعیین شده در ماده 5 این آیین نامه، نسبت بـه اصلاح درصد عمق ساخت و در صورت تکرار نسبت بـه حذف بنگاه از سامانه بـه مدت سه ماه و در صورت تکرار مجدد نسبت بـه حذف بنگاه بـه مدت دو سال اقدام می کند.
بیشتر بخوانید:
نظریات مشورتی مرتبط با تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضائی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با تولید و صنعت
ماده 4 ـ عدم اظهار درصد عمق ساخت داخل حداکثر شش ماه پس از ابلاغ این آیین نامه موجب خروج بنگاه اقتصادی از فهرست توانمندی های مندرج در سامانه می شود.
ماده 5 ـ درصد عمق ساخت داخل در 5 بازه و بـه صورت زیر تعیین می شود:
1 ـ بیست درصد (20%) و کمتر از آن
2 ـ بیش از بیست درصد (20%) تا چهل درصد (40%)
3 ـ بیش از چهل درصد (40%) تا شصت درصد (60%)
4 ـ بیش از شصت درصد (60%) تا هشتاد درصد (80%)
5 ـ بیش از هشتاد درصد (80%) تا صد درصد (100%)
ماده 6 ـ تغییر درصد عمق ساخت داخل محصول اظهار شده در سامانه، در صورتی امکان پذیر خواهد بود کـه شش ماه از زمان اظهار قبلی توسط بنگاه اقتصادی سپری شده باشد.
ماده 7 ـ وزارت موظف است این آیین نامه و دستورالعمل مربوط را بـه نحو مقتضی بـه بنگاه های اقتصادی اطلاع رسانی نماید.
معاون اول رئیس جمهور ـ اسحاق جهانگیری
بیشتر بخوانید:
نظریات مشورتی مرتبط با تولید و صنعت