آیین نامه قانون واگذاری مالکیت تاسیسات آب و فاضلاب مصوب 1401/05/12
آیین نامه قانون واگذاری مالکیت تاسیسات آب و فاضلاب مشتمل بر 11 ماده مصوب 1401/05/12 هیات وزیران
شناسنامه آیین نامه قانون واگذاری مالکیت تاسیسات آب و فاضلاب:
شماره روزنامه رسمی:22557
تاریخ روزنامه رسمی:1401/06/07
شماره ابلاغ:83870/ت59363
تاریخ ابلاغ:1401/05/19
مرجع تصویب: هیات وزیران
تاریخ تصویب:1401/05/12
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه قانون واگذاری مالکیت تاسیسات آب و فاضلاب
نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
متن آیین نامه قانون واگذاری مالکیت تاسیسات آب و فاضلاب:
هیات وزیران در جلسه 1401/05/12 بـه پیشنهاد شماره 1400/37525/100 مورخ 1400/08/26 وزارت نیرو و بـه استناد ماده واحده قانون واگذاری مالکیت مربوط بـه تاسیسات آب و فاضلاب مصوب ۱۴۰۰ آیین نامه اجرایی ماده واحده قانون یادشده را بـه شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط بـه کار می روند:
١- قانون: قانون تشکیل شرکت های آب و فاضلاب مصوب ۱۳۶۹ با اصلاحات بعدی آن.
۲- شرکت آب و فاضلاب: شرکت های آب و فاضلاب کـه بـه موجب قانون و اساسنامه مربوط تشکیل و اداره می گردند.
٣- اموال: املاک (اعم از ابنیه و اراضی)، تاسیسات، شبکه ها، تجهیزات، ماشین آلات و هرگونه مالکیت مربوط بـه تاسیسات آب و فاضلاب کـه قبل یا پس از تشکیل شرکت های آب و فاضلاب احداث گردیده یا می گردد و از متولیان قبلی در اختیار شرکت های مذکور قرار گرفته یا خواهد گرفت و منطبق بر ماده 5 قانون و ماده 1 قانون تشکیل شرکت های آب و فاضلاب روستایی مصوب ۱۳۷۴ در محدوده تحت پوشش خود اعم از شهرها و روستاها می باشند و شامل هر نوع مایملک و حقوق مالکیتی متصوره (اعم از عینی، ارتفاقی یا انتفاعی) آنها می شود.
۴- متولیان قبلی: کلیه دستگاه های اجرایی از جمله شهرداری ها و دهیاری ها و همچنین شرکت ها، سازمان ها، نهادها، شوراها و سایر سازمان هایی کـه قبلا متولی تامین و توزیع آب بوده اند.
ماده ۲- مالکیت اموال موضوع این آیین نامه، طبق فهرستی کـه بـه تایید وزیر نیرو می رسد بـه شرکت های آب و فاضلاب انتقال قطعی می یابد. اجرای این ماده در مورد شهرداری ها با رعایت قانون انجام می گیرد.
تبصره- اراضی ملی و دولتی کـه حق بهره برداری از منافع آنها مطابق قوانین و مقررات بـه شرکت های آب و فاضلاب انتقال یافته با می یابد، کماکان در همین قالب مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و پس از رفع نیاز اعاده می شود.
ماده 3- در صورتی کـه اموال موضوع این آیین نامه از محل طرح های تملک دارایی های سرمایه ای انتفاعی ایجاد شده یا بشود، شرکت های آب و فاضلاب، مسئولیت بازپرداخت صرفا اصل وام های موضوع ماده 32 قانون برنامه و بودجه کشور را بـه تناسب آن قسمت از اموال طرح کـه در اختیار شرکت قرار گرفته است، نسبت بـه کل طرح از طریق انعقاد قرارداد با وزارت امور اقتصادی و دارایی بـه عهده خواهند داشت.
تبصره - چگونگی بازپرداخت اصل وام و مدت آن با توجه بـه قانون واگذاری مالکیت مربوط بـه تاسیسات آب و فاضلاب مصوب ۱۴۰۰ توسط شورای اقتصاد تعیین خواهد شد.
ماده ۴- اموال موضوع این آیین نامه کـه از محل طرح های تملک دارایی های سرمایه ای غیرانتفاعی ایجاد شده یا می شود با تایید فهرست آن توسط وزیر نیرو بـه طور قطعی و بدون دریافت هیچگونه مابه ازایی بـه شرکت های آب و فاضلاب مربوط منتقل می گردند.
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه قانون واگذاری مالکیت تاسیسات آب و فاضلاب
نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
مجموعه موضوعی آرای وحدت رویه قضایی
آرای دیوان عدالت اداری مرتبط با موضوعات تولید و صنعت
ماده ۵- بهای آن بخش از اموال موضوع این آیین نامه کـه بـه تشخیص و برآورد وزارت نیرو از محل منابع داخلی شرکت های آب منطقه ای و سازمان آب و برق خوزستان پس از تصویب قانون ایجاد و یا خریداری گردیده و بـه شرکت های آب و فاضلاب مربوط واگذار می گردد، پس از تایید مبلغ آن توسط وزیر نیرو با اقساط 10 ساله بـه شرکت های مربوط باز پرداخت خواهد شد.
ماده ۶- معادل ارزش کل اموال موضوع این آیین نامه اعم از طرح های انتفاعی و غیرانتفاعی پس از کسر اصل وام موضوع ماده 3 این آیین نامه بـه حساب اندوخته سرمایه ای شرکت مربوط منتقل می گردد و قابل تقسیم بین سهامداران نیست
ماده ۷- در صورت رفع نیاز از اموال موضوع این آیین نامه و فروش آنها، وجوه حاصل باید منحصرا صرف بهسازی و تکمیل تاسیسات موجود و یا ایجاد تاسیسات جدید برای شهرها و روستاهای تحت پوشش همان شرکت در استان مربوط، با اولویت مناطق روستایی گردد.
ماده ۸- کلیه تعهدات و دیونی کـه طبق استانداردهای حسابداری جزء قیمت تمام شده اموال و دارایی های مورد واگذاری این آیین نامه بـه وجود آمده و پرداخت نشده است، پس از تایید حسابرس و بازرس قانونی بـه شرکت آب و فاضلاب مربوط منتقل می گردد.
تبصره - پاسخگویی بـه دعاوی احتمالی بـه عهده شرکت های آب و فاضلاب مربوط خواهد بود.
ماده ۹- ادارات ثبت اسناد و املاک محل مکلفند در اجرای قانون واگذاری مالکیت مربوط بـه تاسیسات آب و فاضلاب مصوب ۱۴۰۰ با درخواست شرکت های آب و فاضلاب، کلیه اموال واگذار شده بـه استناد این آیین نامه را کـه بـه تایید وزارت نیرو رسیده است، بـه نام شرکت های آب و فاضلاب مربوط ثبت و نسبت بـه اصلاح و با صدور اسناد مالکیت اقدام نمایند.
تبصره - متولیان قبلی مکلفند اسناد و مدارک اموال در اختیار خود را بـه شرکت های آب و فاضلاب مربوط تسلیم کرده و همکاری لازم را در امر انتقال آنها انجام دهند.
ماده ۱۰- کلیه اموال انتقالی کـه از محل وقف، وصیت و موارد شرعی مشابه در اختیار و تصرف شرکت های آب و فاضلاب قرار گرفته یا خواهد گرفت، با رعایت موازین شرعی و قوانین مربوط انجام خواهد شد.
تبصره- در مواردی کـه اموال موضوع این آیین نامه موقوفه باشد، متولی موقوفه موظف است با رعایت موازین شرعی و قانونی نسبت بـه انحلال قرارداد قبلی و انعقاد قرارداد اجاره جدید با شرکت آب و فاضلاب مربوط اقدام نماید.
ماده ۱۱- ارزش اموال و دارایی های انتقال یافته بـه شرکت های آب و فاضلاب استانی از متولیان قبلی و همچنین از محل طرح های عمرانی غیرانتفاعی و نیز مبلغ حاصل از اجرای ماده 33 قانون در مورد طرح های عمرانی انتفاعی کـه بـه شرکت های آب و فاضلاب استانی منتقل شده یا می شود، مالیات آنها با نرخ صفر محاسبه می شود.
ماده ۱۲- نظارت بر حسن اجرای این آیین نامه بـه عهده وزیر نیرو می باشد.
محمد مخبر ـ معاون اول رییس جمهور
بیشتر بخوانید:
مجموعه مقررات مرتبط با آیین نامه قانون واگذاری مالکیت تاسیسات آب و فاضلاب
نظریات مشورتی مرتبط با موضوعات تولید و صنعت