لطفا منتظر باشید

اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) مصوب ۱۴۰۳/۰۹/۲۵

اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری مستند به بند (ب) ماده 66 قانون برنامه هفتم پیشرفت مشتمل بر 17 ماده مصوب ۱۴۰۳/۰۹/۲۵هیات وزیران

شناسنامه اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری:

شماره ابلاغ: ۱۵۸۹۴۹
تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
مرجع تصویب: هیات وزیران
تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۰۹/۲۵
بیشتر بخوانید:

مقررات مرجع:

بند (ب) ماده 66 قانون برنامه هفتم پیشرفت 1403: بـه منظور استفاده حداکثری از ظرفیت های زیرساختی کاروران مخابراتی و توسعه شبکه دسترسی نهائی اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر تار (فیبر) نوری، «صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری» تأسیس می شود.
اساسنامه صندوق شامل ارکان، وظایف، اختیارات، نحوه فعالیت، مدیریت و نظارت بر صندوق در چهارچوب این قانون باید ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بـه تصویب هیأت وزیران برسد، همچنین تمامی فرآیند های اجرائی این صندوق بدون هیچگونه افزایش ساختار سازمانی و اجرائی بر عهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است با استفاده از منابع این صندوق و سرمایه گذاری کاروران مخابراتی سالانه حداقل پنج میلیون امکان برقراری اشتراک اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر تار (فیبر) نوری در کشور ایجاد نماید و گزارش عملکرد در خصوص این صندوق را بـه کمیسیون های برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس بـه صورت سالانه ارسال نماید.
منابع مالی صندوق شامل منابع باقیمانده در حساب توسعه شبکه تار (فیبر) نوری موضوع بند «س» تبصره 7 قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و بخشی از درآمد های ناخالص سالانه کاروران ارتباطی و فناوری اطلاعات با تصویب هیأت وزیران از محل قانون اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیر دولتی در زمینه پست و مخابرات مصوب 1392/08/19 با رعایت قوانین و اعتبارات مندرج در بودجه سنواتی طی ردیفهای خاص لحاظ می گردد تا در موارد و بـه میزان قانونی کـه در قالب کمکهای فنی و اعتباری و یارانه و تسهیلات تعیین می شود با رعایت قوانین مصرف شود.

متن اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری:

هیات وزیران در جلسه های 1403/9/4 و 1403/9/25 به پیشنهاد شماره 1/62662 مورخ 1403/4/21 وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به استناد بند (ب) ماده (66) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403، اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده 1 ـ در این اساسنامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
1 ـ وزارت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
2 ـ کمیسیون: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات.
3 ـ سازمان: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی.
4 ـ کارور: کارور ارتباطی دارای پروانه از سازمان که برای توسعه شبکه تار (فیبر) نوری در کشور متعهد می شود.
5 ـ شبکه: شبکه دسترسی مبتنی بر تار (فیبر) نوری قابل بهره برداری با سطح کیفیت خدمت مطابق معیارها و ضوابط مصوب کمیسیون.
6 ـ یارانه: یارانه سود تسهیلات و یارانه مستقیم.
7 ـ مشوق: نصاب های تعیین شده توسط کمیسیون.

ماده 2 ـ به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت های زیرساختی کاروران مخابراتی و توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر تار (فیبر) نوری، صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری که در این اساسنامه به اختصار «صندوق» نامیده می شود، با شخصیت حقوقی مستقل و وابسته به وزارت با استفاده از امکانات موجود سازمان و بدون افزایش ساختار سازمانی و اجرایی و ایجاد نمایندگی و شعبه، تشکیل و طبق مفاد این اساسنامه فعالیت می نماید.

ماده 3 ـ حوزه فعالیت صندوق با رعایت قوانین و مقررات مربوط، به شرح زیر می باشد:
1 ـ اعطای مشوق در زمینه توسعه پوشش شبکه اعم از ایجاد، توسعه، بهره برداری و اتصال.
2 ـ جلب، جذب و هدایت منابع مالی و وجوه ریالی و ارزی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در راستای تحقق اهداف صندوق.
3 ـ حمایت و تشویق صنایع و شرکت های دانش بنیان تولیدکننده تجهیزات و محصولات بومی مورد نیاز توسعه شبکه.
4 ـ اعطای مشوق در قالب کمک فنی، اعتباری، یارانه و تسهیلات.

ماده 4 ـ محل استقرار و مرکز فعالیت صندوق در تهران است.

ماده 5 ـ منابع مالی صندوق به شرح زیر است:
1 ـ منابع باقی مانده در حساب توسعه شبکه تار (فیبر) نوری موضوع بند (س) تبصره (7) قانون بودجه سال 1402 کل کشور.
2 ـ اعتبارات پیش بینی شده برای صندوق در قوانین بودجه سنواتی از جمله بخشی از درآمدهای ناخالص سالانه کاروران ارتباطی و فناوری اطلاعات از محل قانون اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات مصوب 1392.
3 ـ بازپرداخت اقساط تسهیلات کمک های فنی اعتباری واگذارشده به ذی نفعان از محل منابع صندوق.
4 ـ درآمد حاصل از مولدسازی دارایی ها و واگذاری املاک و اراضی متعلق به وزارت و شرکت ها و سازمان های وابسته به آن در چهارچوب قوانین بودجه سنواتی و ضوابط مربوط.
5 ـ منابع کاروران و کمک ها و هدایای اعطایی از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی.

ماده 6 ـ ارکان صندوق به شرح زیر است:
1 ـ هیات امنا.
2 ـ هیات مدیره.
3 ـ حسابرس و بازرس قانونی.

ماده 7 ـ هیات امنای صندوق به شرح زیر است:
1 ـ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یا نماینده تام الاختیار وی که دارای شرایط اسلام، ایمان، وثاقت و امانت باشد. (رئیس هیات امنا).
2 ـ وزیر امور اقتصادی و دارایی یا نماینده تام الاختیار وی که دارای شرایط اسلام، ایمان، وثاقت و امانت باشد.
3 ـ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یا نماینده تام الاختیار وی که دارای شرایط اسلام، ایمان، وثاقت و امانت باشد.

ماده 8 ـ هیات امنا به عنوان بالاترین رکن صندوق دارای وظایف و اختیارات زیر است:
1 ـ راهبری و تعیین سیاست ها و خط مشی صندوق.
2 ـ تصویب برنامه های راهبردی و بودجه سالانه به پیشنهاد هیات مدیره.
3 ـ تعیین حقوق و مزایا و پاداش اعضای هیات مدیره و حسابرس و بازرس قانونی با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
4 ـ اتخاذ تصمیم درخصوص انحلال صندوق و ارائه آن به هیات وزیران جهت طی مراحل قانونی.
5 ـ اتخاذ تصمیم در مورد تغییر یا اصلاح این اساسنامه و ارائه آن به هیات وزیران جهت طی مراحل قانونی.

تبصره ـ جلسات هیات امنای صندوق حداقل سالی دو بار تشکیل می شود و با حضور تمامی اعضا رسمیت یافته و مصوبات آن با اکثریت آرای اعضای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.

ماده 9 ـ رئیس سازمان به عنوان دبیر هیات امنا، مسئول تنظیم دستور کار، تاریخ جلسه و تعیین محل تشکیل جلسات هیات امنا می باشد و دعوت نامه جلسات را حداقل (15) روز قبل از تشکیل جلسه برای اعضای هیات امنا ارسال می نماید.

ماده 10 ـ به منظور اداره امور صندوق در چهارچوب مفاد این اساسنامه و مصوبات هیات امنا، هیات مدیره صندوق مرکب از رئیس سازمان (رئیس هیات مدیره) و دو نفر عضو موظف از بین افراد سازمان، که دارای شرایط اسلام، ایمان، تخصص، وثاقت و امانت، صاحب نظر و خبره در زمینه امور اقتصادی، مالی، فنی، حقوقی، برنامه ریزی، بانکی و ارتباطات و فناوری اطلاعات و حداقل سه سال سابقه مدیریتی مرتبط و حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در رشته مرتبط می باشند، انتخاب می شوند. دو نفر عضو موظف به پیشنهاد رئیس سازمان و تصویب هیات امنا و با حکم رئیس هیات امنا برای مدت دو سال و به صورت تمام وقت منصوب می شوند و در صورت انقضای مدت عضویت تا تعیین اعضای جدید، مسئولیت آنان ادامه خواهد داشت و انتخاب مجدد ایشان برای دوره های بعد بلامانع است.

ماده 11 ـ هیات مدیره در چهارچوب قوانین و مقررات، دارای وظایف و اختیارات زیر می باشد:
1 ـ اجرای مصوبات هیات امنا در چهارچوب مفاد این اساسنامه.
2 ـ تهیه و تنظیم سیاست های اجرایی و مدیریتی صندوق و پیشنهاد آن به هیات امنا.
3 ـ تهیه بودجه سالانه و تنظیم گزارش عملکرد و صورت های مالی صندوق برای ارائه به هیات امنا.
4 ـ ارائه گزارش عملکرد فعالیت صندوق در چهارچوب برنامه عملیاتی آن هر سه ماه یکبار به کمیسیون های برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور پس از تأیید وزارت.
5 ـ ارائه گزارش عملکرد صندوق به هیات امنا هر شش ماه یکبار.
6 ـ تهیه و تنظیم دستورالعملهای مربوط براساس این اساسنامه و پیشنهاد آن به هیات امنا برای تصویب.
7 ـ تهیه و تصویب دستورالعمل های اجرایی نحوه اداره صندوق.
8 ـ اتخاذ تصمیم در مورد خرید، فروش و اجاره اموال غیرمنقول صندوق، سرمایه گذاری و مشارکت در چهارچوب مصوبات هیات امنا.
9 ـ برقراری و استقرار نظام پایش (کنترل) های داخلی، حسابرسی و بهینه سازی تخصیص منابع و پایش (کنترل) عدم ایجاد تعهد مازاد از سقف موجودی حساب صندوق.
10 ـ انعقاد قرارداد مشاوره با اشخاص حقیقی و حقوقی در امور سرمایه گذاری و مهندسی مالی و نظارت کمی و کیفی برای ارزیابی، بهبود و ارتقای عملکرد صندوق در زمینه اجرای طرح های احداث، توسعه و بهره برداری از شبکه.
11 ـ افتتاح یا بستن حساب های ارزی و ریالی در بانک های داخلی و خارجی و استفاده از آنها به نام صندوق و مسدود نمودن آنها حسب مورد.
12 ـ ارائه پیشنهادهای مربوط به تغییر و اصلاح این اساسنامه به هیات امنا.
13 ـ اتخاذ تصمیم نسبت به کلیه اموری که در محدوده وظایف و اهداف صندوق قرار دارد
به جز آنچه که صراحتاً برابر مفاد این اساسنامه در صلاحیت هیات امنا یا رئیس سازمان قرار گرفته است.
14 ـ اتخاذ تصمیم راجع به اموری که توسط رئیس سازمان برابر اختیارات خود در دستور کار هیات مدیره قرار می گیرد.
15 ـ ارجاع دعاوی مورد اختلاف به داوری و پیشنهاد صلح و سازش دعاوی به هیات امنا با رعایت اصل یکصد و سی و نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

ماده 12 ـ رئیس سازمان بالاترین مقام اجرایی صندوق است که در چهارچوب قوانین و مقررات، مفاد این اساسنامه، مصوبات هیات امنا و هیات مدیره و بودجه و برنامه مصوب، دارای اختیارات لازم برای انجام کلیه امور صندوق و وظایف و اختیارات زیر می باشد:
1 ـ اجرای مصوبات و تصمیمات هیات امنا و هیات مدیره.
2 ـ طرح و برنامه ریزی، تهیه و تأمین تدارکات برای انجام برنامه های مصوب صندوق.
3 ـ نمایندگی صندوق در مراجع قضایی، اداری، ثبتی و همچنین در مقابل سایر اشخاص حقیقی و حقوقی با حق توکیل به غیر. وکیل باید از میان افراد موثق و امین انتخاب شود.
4 ـ اتخاذ تصمیم درباره کلیه امور اداری، آموزشی، استخدامی و اخراج کارکنان طبق دستورالعمل های اجرایی صندوق.
5 ـ تهیه و تنظیم صورت های مالی و گزارش عملکرد سالانه صندوق.
6 ـ اقامه دعوا علیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی، مؤسسات و شرکت های دولتی و غیردولتی در موارد لزوم و دفاع از کلیه دعاوی که علیه صندوق اقامه شده و اقامه دعوای متقابل، ورود ثالث و دفاع از دعاوی متقابل در تمام مراجع.
7 ـ انجام سایر اموری که برای پیشبرد اهداف صندوق ضروری است.

تبصره 1 ـ رئیس سازمان می تواند قسمتی از اختیارات خود را به موجب ابلاغ کتبی به هر یک از اعضای هیات مدیره یا سایر مدیران ارشد صندوق که دارای شرایط موضوع ماده (10) این اساسنامه باشند، به تشخیص و مسئولیت خود تفویض کند.

تبصره 2 ـ کلیه اسناد، اوراق مالی، قراردادها و اسناد تعهدآور صندوق با امضای مشترک رئیس سازمان و یکی از اعضای هیات مدیره (به انتخاب هیات مدیره) و ذی حساب و با مهر صندوق معتبر است.

ماده 13 ـ حساب های صندوق در حساب متمرکز وجوه نزد خزانه داری کل کشور افتتاح می شود و کلیه عملیات پولی صندوق صرفاً از طریق افتتاح حساب نزد بانک عامل طرف قرارداد عاملیت با صندوق با مجوز خزانه داری کل کشور صورت می گیرد. مانده حساب در پایان سال مالی، قابل انتقال به سال بعد می باشد.

ماده 14 ـ سال مالی صندوق از اول فروردین ماه هر سال تا پایان اسفندماه همان سال است، به جز سال اول که ابتدای آن از تاریخ تأسیس می باشد.

ماده 15 ـ انجام عملیات حسابرسی صندوق اعم از رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان صندوق از طریق حسابرس و بازرس قانونی صورت می پذیرد.

ماده 16 ـ حسابرس و بازرس قانونی حق مداخله در عملیات اجرایی صندوق را ندارد ولی می تواند نظرات خود را به صورت کتبی به رئیس سازمان اطلاع دهد.

ماده 17 ـ صندوق، تابع این اساسنامه و در موضوعاتی که حکمی در این اساسنامه پیش بینی نشده است، تابع قانون تجارت (در مواردی که به تشخیص فقهای شورای نگهبان مغایر شرع نباشد) خواهد بود.

این اساسنامه به موجب نامه شماره 102/44457 مورخ 1403/10/8 شورای نگهبان مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

محمدرضا عارف ـ معاون اول رئیس جمهور


Top