لطفا منتظر باشید

مصوبه شناسه خدمت خدمات دستگاه های اجرایی مصوب 1395/11/09

مصوبه مواد 36 و 37 قانون مدیریت خدمات کشوری با موضوع شناسه خدمت خدمات دستگاه های اجرایی مصوب 1395/11/09 شورایعالی اداری

شناسنامه مصوبه مواد 36 و 37 قانون مدیریت خدمات کشوری:

شماره ابلاغ: 1126446

تاریخ ابلاغ: 1395/12/28

شماره انتشار: 20995

تاریخ روزنامه رسمی: 1396/01/21

مرجع تصویب: شورایعالی اداری

تاریخ تصویب: 1395/11/09


بیشتر بخوانید:

مجموعه مقررات مرتبط با مصوبه شناسه خدمت خدمات دستگاه های اجرایی (مقررات مدیریت خدمات کشوری)

استخدام و کار در آرای وحدت رویه قضایی

موضوعات استخدام و کار در آرای دیوان عدالت اداری

موضوعات استخدام و کار در نظریات مشورتی

مقررات مرجع:

ماده 36 قانون مدیریت خدمات کشوری 1386: دستگاه های اجرایی موظفند فرآیندهای مورد عمل و روش های انجام کار خود را با هدف افزایش بهره وری نیروی انسانی و کارآمدی فعالیت ها نظیر سرعت، دقت، هزینه، کیفیت، سلامت و صحت امور و تامین رضایت و کرامت مردم و براساس دستورالعمل سازمان تهیه و بـه مورد اجرا گذارند و حداکثر هر سه سال یک بار این روش ها را مورد بازبینی و اصلاح قرار دهند.

تبصره ـ میزان بهره وری و کارآمدی فعالیت ها، صحت امور و رضایت مردم از خدمات دولتی براساس شاخص هایی کـه با پیشنهاد دستگاه های اجرایی بـه تایید سازمان می رسد، سالیانه توسط سازمان با همکاری دستگاه های ذی ربط مورد اندازه گیری قرار گرفته و نتایج آن در ارزیابی عملکرد آنها لحاظ می شود.

ماده 37 قانون مدیریت خدمات کشوری 1386: دستگاه های اجرایی موظفند با هدف بهبود کیفیت و کمیت خدمات بـه مردم و با رعایت دستورالعمل های ذی ربط اقدامات زیر را بـه ترتیب انجام دهند:

1 ـ اطلاع رسانی الکترونیکی در خصوص شیوه ارائه خدمات همراه با زمان بندی انجام آن و مدارکی کـه متقاضی باید ارائه نماید.

2 ـ ارائه فرم های مورد نیاز جهت انجام خدمات از طریق ابزار و رسانه های الکترونیکی.

3 ـ ارائه خدمات بـه شهروندان بـه صورت الکترونیکی و حذف لزوم مراجعه حضوری مردم بـه دستگاه اجرایی برای دریافت خدمت.

تبصره ـ مدت زمان اجرا بندهای (1) و (3) این ماده از تاریخ تصویب این قانون بـه ترتیب یک، دو و سه سال تعیین می گردد.

متن مصوبه مواد 36 و 37 قانون مدیریت خدمات کشوری:

شورای عالی اداری در یکصد و هفتاد و هشتمین جلسه مورخ 1395/11/09 بنا به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور، در اجرای مواد 36 و 37 قانون مدیریت خدمات کشوری و نیز نقشه راه توسعه دولت الکترونیک با هدف تحقق بندهای 11، 12 و 15 تا 18 سیاست های کلی نظام اداری، ابلاغی مقام معظم رهبری و به منظور ایجاد وحدت رویه در ارایه خدمات دولتی، هماهنگی، یکسان سازی و بهبود فرآیندهای مورد عمل در دستگاه های اجرایی، تصویب نمود:

ماده 1 ـ در اجرای ماده 9 ضوابط فنی اجرایی توسعه دولت الکترونیکی، موضوع مصوبه شماره 200/145 مورخ 1393/06/11 شورای عالی فناوری اطلاعات، سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است با همکاری دستگاه های اجرایی، نسبت به احصاء، تدوین شناسنامه و اعطای شناسه منحصر به فردی، که مشخص کننده ویژگی های هر یک از خدمات دستگاه های اجرایی بوده و از این پس «شناسه خدمت» نامیده می شود، به تمامی خدمات دستگاه های اجرایی اقدام نماید. در این راستا، دستگاه های اجرایی موظفند حداکثر طی مدت 4 ماه، اطلاعات مربوط به هر یک از خدمات خود را به سازمان ارائه نمایند.

تبصره ـ دستگاه های اجرایی که شناسنامه خدمات آنها به تایید سازمان رسیده و شناسه دریافت نموده اند، موظفند در صورت هرگونه تغییر در خدمات خود، اطلاعات مربوط به شناسنامه خدمات خود را به روز نموده و مجدداً به تایید سازمان برسانند. همچنین در صورت اضافه شدن هرگونه خدمت جدید به خدمات دستگاه های اجرایی، اطلاعات مربوط به آن، جهت تدوین شناسنامه و اعطای «شناسه خدمت» در اختیار سازمان قرار خواهد گرفت.

ماده 2 ـ سازمان اداری و استخدامی کشور نسبت به راه اندازی «سامانه مدیریت خدمات دولت»، با قابلیت بروزرسانی شناسنامه خدمات و فرآیندها و به منظور بهبود ساختارها، حداکثر طی مدت یک سال اقدام می نماید.

ماده 3 ـ در اجرای ماده 3 ضوابط فنی اجرایی توسعه دولت الکترونیکی، موضوع مصوبه شماره 200/145 مورخ 1393/06/11 شورای عالی فناوری اطلاعات، کلیه دستگاه های اجرایی موظفند خدمات خود را بر اساس چارچوب مرجع معماری خدمات دولت الکترونیک که توسط کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی ابلاغ می شود، به روزرسانی نمایند.

ماده 4 ـ بر اساس دستورالعمل اصلاح فرآیندها و روش های انجام کار (دستورالعمل شماره 137047 مورخ 1393/11/07 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور)، کلیه دستگاه های اجرایی موظفند طی مدت 6 ماه، نسبت به شناسایی، احصاء و اصلاح فرآیندهای مورد عمل خود، اقدام نموده و گزارش دوره ای پیشرفت انجام کار را به سازمان اداری و استخدامی کشور ارائه نمایند.

ماده 5 ـ دستگاه های اجرایی موظفند طی 3 ماه برنامه الکترونیکی کردن خدمات خود را از طریق سازمان اداری و استخدامی کشور جهت بررسی و تایید به کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی ارائه دهند. کمیسیون موظف است طی مدت 3 ماه پس از دریافت برنامه مذکور، نسبت به اعلام نظر در خصوص آن اقدام نماید.

ماده 6 ـ وزراء و بالاترین مقام اجرایی در دستگاه های اجرایی، مسئول حسن اجرای این مصوبه بوده و دبیرخانه شورای عالی اداری گزارش ادواری آن را به شورا ارایه می نماید.

رئیس جمهور و رئیس شورای عالی اداری حسن روحانی

Top