آیین نامه استخدامی دهیاری ها مصوب 1383/04/07
آیین نامه استخدامی دهیاری ها به استناد تبصره 1 ماده واحده قانون تاسیس دهیاری های خودکفا در روستا های کشور 1377، مصوب 1383/04/07 هیات وزیران
شناسنامه آیین نامه استخدامی دهیاری ها:
شماره روزنامه رسمی: 17288
تاریخ روزنامه رسمی::1383/04/17
شماره ابلاغ: 3699/ت26923هـ
تاریخ ابلاغ: 1383/04/13
مرجع تصویب: هیات وزیران
تاریخ تصویب: 1383/04/07
بیشتر بخوانید:
مقررات مرتبط با آیین نامه استخدامی دهیاری ها (مجموعه مقررات دهیاری ها)
موضوعات شهر و شهرداری در نظریات مشورتی
شهر و شهرداری در آرای وحدت رویه قضایی
موضوعات روستا و دهیاری در آراء دیوان عدالت اداری
متن آیین نامه استخدامی دهیاری ها:
هیات وزیران در جلسه مورخ 1383/04/07 بنا به پیشنهاد شماره 3940/01/03/34 مورخ 1381/05/06 وزارت کشور و به استناد تبصره 1 ماده واحده قانون تاسیس دهیاری های خودکفا در روستا های کشور مصوب 1377 آیین نامه استخدامی دهیاری های کشور را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده 1ـ اصلاح 1398/06/20ـ بکارگیری افراد در دهیاری ها بر اساس ساختار سازمانی مصوب و در چهارچوب قانون کار انجام خواهد شد.
تبصره 3ـ الحاق 1398/06/20ـ بکارگیری افرادی که داوطلب خدمت در دهیاری ها می باشند به استثنای دهیار بر اساس مجوزهای صادره، تشکیلات مصوب و رعایت مراتب شایستگی و برابری فرصت ها از طریق آزمون انجام می شود. چگونگی اجرای آزمون در دهیاری ها به موجب دستورالعملی است که ظرف سه ماه از ابلاغ این آیین نامه، توسط وزارت کشور تهیه و ابلاغ می شود.
ماده 2 ـ پذیرش افراد برای تصدی پست های سازمانی هر دهیاری از طریق امتحان در همان روستا و با نظارت بخشداری انجام می شود. چگونگی اجرای امتحان در دهیاری ها به موجب دستورالعملی خواهد بود که توسط وزارت کشور تهیه و به تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور می رسد.
ماده 3 ـ داوطلبان اشتغال در دهیاری ها، پس از گذراندن امتحان، یک دوره آزمایشی را طی می کنند که حداکثر مدت آن دو سال خواهد بود.
تبصره ـ مدت هر قرارداد در طی دوره آزمایشی از هشتاد و نه 89 روز تجاوز نخواهد کرد.
ماده 4 ـ انعقاد قرارداد برای بکارگیری نیروی انسانی در هر دهیاری منوط به پیش بینی اعتبار در بودجه سالانه همان دهیاری و تایید استانداری مربوط است.
ماده 5 ـ داوطلبان استخدام در دهیاری باید دارای کلیه شرایط زیر باشند:
الف ـ تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
ب ـ تدین به یکی از ادیان به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
پ ـ نداشتن کمتر از بیست سال تمام سن.
ت ـ التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
ث ـ دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم از آن برای متقاضیان مرد.
ج ـ عدم اعتیاد به مواد مخدر و دخانیات.
چ ـ دارا بودن حداقل گواهینامه پایان دوره متوسطه (دیپلم).
ح ـ حسن شهرت اجتماعی و نداشتن سابقه محکومیت جزایی مؤثر.
خ ـ داشتن توانایی جسمی انجام کاری که برای آن استخدام می شود.
تبصره ـ در شرایط برابر، اولویت اشتغال با افراد بومی است.
ماده 6 ـ حقوق کارکنان دهیاری ها بر اساس مصوبات شورای عالی کار متناسب با ساعات کار و نوع شغل تعیین می شود. دهیاری ها می توانند متناسب با درآمد دهیاری، میزان کارایی و بهره وری هر مستخدم، تا پنجاه درصد (50%) حداقل حقوق مندرج در این ماده را به عنوان فوق العاده کارائی پرداخت نمایند.
ماده 7 ـ در صورت بکارگیری مستخدمان وزارت خانه ها، موسسات و شرکت های دولتی مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب 1370 یا دارای مقررات خاص استخدامی برای تصدی سمت دهیار و یا سایر مشاغل دهیاری به عنوان مامور، حقوق و مزایای مامور بر اساس ضوابط استخدامی حاکم بر آن مستخدم در دستگاه ذی ربط محاسبه و از محل اعتبارات دهیاری پرداخت می شود.
ماده 8 ـ استانداردهای لازم برای آموزش کارکنان دهیاری ها توسط وزارت کشور تهیه و ابلاغ می شود.
تبصره ـ دهیاری ها موظفند از طریق مراکز آموزش فنی و حرفه ای و مراکز آموزش عالی غیر دولتی بر اساس استانداردهای مصوب نسبت به اجرای دوره های آموزشی برای کارکنان خود اقدام نمایند.
ماده 9 ـ دهیار و کارکنان دهیاری ها از نظر تامین اجتماعی و استفاده از مرخصی و سایر مواردی که در این آیین نامه مسکوت است تابع قانون کار مصوب 1369 مجمع تشخیص مصلحت نظام و قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 و اصلاحات بعدی آنها هستند.
ماده 10 ـ به تخلفات کارکنان دهیاری بر اساس قانون کار رسیدگی می شود. در مواردی که در خصوص تخلفات اداری کارکنان یاد شده در قانون کار حکمی وجود نداشته باشد رسیدگی به تخلفات یاد شده بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات اداری توسط هیات های رسیدگی به تخلفات اداری مستقر در استانداری ها انجام می شود.
ماده 10 ـ به تخلفات کارکنان دهیاری بر اساس قانون کار رسیدگی می شود. در مواردی که در خصوص تخلفات اداری کارکنان یاد شده در قانون کار حکمی وجود نداشته باشد رسیدگی به تخلفات یاد شده بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات اداری توسط هیات های رسیدگی به تخلفات اداری مستقر در استانداری ها انجام می شود.
بیشتر بخوانید:
مقررات مرتبط با آیین نامه استخدامی دهیاری ها (مجموعه مقررات دهیاری ها)
موضوعات شهر و شهرداری در نظریات مشورتی
شهر و شهرداری در آرای وحدت رویه قضایی
موضوعات روستا و دهیاری در آراء دیوان عدالت اداری
ماده 11 ـ حقوق و مزایای دهیار بر اساس مقررات قانون کار و در چارچوب اعتبارات مصوب شورای اسلامی روستا تعیین و به موجب قراردادی که بین دهیار و ذی حساب دهیاری منعقد می شود پرداخت خواهد شد.
ماده 12 ـ ماموریت و مرخصی دهیار با موافقت شورای اسلامی روستا و با اطلاع بخشدار صورت می گیرد.
تبصره ـ کارکنان دولت در روستاها می توانند در زمانهای فراغت و خارج از ساعت کار با دهیاری به صورت دهیار یا همکار، همکاری نمایند. این فعالیت مشمول بازنشستگی و بیمه نخواهد بود. در روستاهای زیر پنجاه خانوار این افراد با حفظ سمت به عنوان دهیار فعالیت می کنند.
ماده 14 ـ در صورتی که دهیار مشترک یکی از صندوق های بازنشستگی باشد کسور مربوط به سهم او هر ماه از حقوق وی کسر و پس از افزودن سهم کارفرما (دهیاری) به صندوق بازنشستگی مربوط واریز می شود.
ماده 15 ـ وزارت کشور مسئول حسن اجرای این آیین نامه است.
معاون اول رییس جمهور ـ محمدرضا عارف