لطفا منتظر باشید

آیین نامه بند (ب) ماده ۸۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت مصوب ۱۴۰۳/۱۲/۲۶

آیین نامه بند (ب) ماده ۸۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت با موضوع واردات کشتی های گردشگری، شناورهای تفریحی، وسایل نقلیه و تجهیزات ویژه گردشگری مصوب ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ 

شناسنامه آیین نامه بند (ب) ماده ۸۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت:

شماره روزنامه رسمی: 
تاریخ روزنامه رسمی: 
شماره ابلاغ: ۲۰۷۸۳۶
تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
مرجع تصویب: هیات وزیران
تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
بیشتر بخوانید:

مقررات مرجع:

بند (ب) ماده ۸۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت 1403: مجوز لازم برای واردات کشتی های گردشگری، شناورهای تفریحی، وسایل نقلیه و تجهیزات ویژه گردشگری برای سرمایه گذاران بخشهای خصوصی و تعاونی متقاضی با معافیت حقوق ورودی توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با رعایت اختیارات قانونی وزارت راه و شهرسازی با رعایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار صادر می گردد. فهرست مصادیق موضوع این بند توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری وزارتخانه های صنعت، معدن، تجارت و راه و شهرسازی ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون تعیین می گردد. مصادیق مذکور از سوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران یا مرجع قانونی ذی ربط با پلاک یا نشان ویژه متمایز شده و حداقل ده سال صرفاً در حوزه خدمات گردشگری باید بکارگرفته شوند. نظارت بر نحوه استفاده از خودروها و اخذ تضامین لازم با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و دستگاه های نظارتی ذی ربط بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
آئین نامه اجرائی این بند در چهارچوب قوانین و مقررات ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه می شود و بـه تصویب هیأت وزیران می رسد.

متن آیین نامه بند (ب) ماده ۸۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت:

هیات وزیران در جلسه 1403/12/26 به پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به استناد بند (ب) ماده (83) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403، آیین نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده 1 ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
2 ـ وزارت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی.
3 ـ وسایل نقلیه گردشگری: انواع وسیله های نقلیه زمینی، هوایی، دریایی و ریلی نو و یا کارکرده با عمر کمتر از پنج سال که اختصاصاً برای فعالیت های گردشگری مورد استفاده قرار می گیرد.
4 ـ کشتی های گردشگری: کشتی های گردشگری – کروز ـ کشتی های تفریحی بزرگ نو یا کارکرده با کمتر از ده سال که مجهز به تجهیزات ناوبری متناسب با محدوده دریانوردی هستند و برای انجام سفرها و گشت های دریایی ساحلی و یا آب های آزاد استفاده می شوند و دارای امکانات رفاهی، جاذبه ها و سرگرمی می باشند و با توجه به فواصل بین مبدأ و مقصد، انواع متفاوتی دارند.
5 ـ شناورهای تفریحی: هرگونه شناور موتوردار و بدون موتور نو یا کارکرده زیر (5) سال با هر ابعادی که با هدف بازدید از مقاصد گردشگری دریایی و انجام سفرها و گشت های تفریحی دریایی استفاده می شود و پس از خروج از مبدأ و تردد در محدوده مجاز دریایی به مبدأ خود باز می گردند.
6 ـ مجوز واردات: مجوزی که به منظور واردات مصادیق مشمول این آیین نامه بعد از مراحل ثبت درخواست و بررسی های کارشناسی با رعایت قوانین و مقررات مربوط و اختیارات قانونی وزارت راه و شهرسازی، از سوی وزارت برای متقاضی صادر می شود.
7 ـ فهرست مصادیق: کلیه اقلام مشمول این آیین نامه اعم از کشتی های گردشگری، شناورهای تفریحی، وسایل نقلیه و تجهیزات ویژه گردشگری که برابر ترتیبات مقرر در قانون با همکاری وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی و وزارت تعیین خواهند شد.
تبصره ـ تجهیزات ویژه گردشگری صرفاً در چارچوب اقلام مورد استفاده در تأسیسات گردشگری مصرح در آئین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها مصوب 1394 با اصلاحات بعدی خواهد بود.
8 ـ متقاضی: هر یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی بخش خصوصی و تعاونی که قصد سرمایه گذاری یا فعالیت در حوزه گردشگری را داشته و متقاضی دریافت مجوز واردات یک یا چند مورد از موارد مندرج در فهرست مصادیق به کشور می باشد.
9 ـ حقوق ورودی: حقوق موضوع بند (د) ماده (1) قانون امور گمرکی مصوب 1390 با اصلاحات بعدی آن.

ماده 2 ـ کلیه اقلام فهرست مصادیق که واردات آن برای ایجاد، تجهیز، نوسازی و بهره برداری با رعایت ترتیبات قانون و این آیین نامه و دستورالعمل های مصوب و ابلاغ شده درخواست می شود، مشمول معافیت قانونی از کلیه حقوق ورودی می باشد.

ماده 3 ـ به منظور توسعه گردشگری، ارتقای خدمات و رشد سرمایه گذاری در صنعت گردشگری کشور، در صورت نیاز فهرست مصادیق به صورت سالانه به پیشنهاد وزارت و با رعایت ترتیب مقرر در بند (ب) ماده (83) قانون، بازنگری می گردد.

ماده 4 ـ وزارت مکلف است با رعایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب 1400، بستر الکترونیکی ثبت درخواست متقاضیان و فرآیند رسیدگی و صدور مجوزهای واردات موضوع این آیین نامه را در بستر سامانه ذی ربط اعلامی از سوی وزارت ایجاد نماید و نسبت به رسیدگی به درخواست ها و شرایط متقاضیان نظارت نماید.

ماده 5 ـ متقاضی می تواند بعد از ثبت درخواست و اخذ تأیید نهایی از وزارت، اقدامات و تشریفات اجرایی واردات مصادیق فهرست را انجام دهد.
تبصره 1 ـ به منظور تخصیص و تأمین منابع ارزی این آئین نامه، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به اعضای کارگروه موضوع تبصره (6) ماده (5) آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات موضوع تصویب نامه شماره 62477/53535 مورخ 1403/3/30 اضافه و عبارت «میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی،» بعد از عبارت «وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت،» در ذیل تبصره فوق الذکر اضافه می شود.
تبصره 2 ـ دستورالعمل نحوه و فرآیندهای ثبت درخواست در سامانه ذی ربط وزارت، رسیدگی و صدور مجوز واردات اقلام فهرست مصادیق و نیز نظارت بر حسن اجرای صحیح دستورالعمل، توسط کارگروهی با مسئولیت وزارت و همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت با رعایت ترتیبات قانون و مقررات این آیین نامه، تهیه و ابلاغ خواهد شد.
تبصره 3 ـ مراجع ذی ربط مکلفند در ارتباط با ثبت و صدور مجوز واردات و فرآیند ترخیص اقلام فهرست مصادیق، ضمن فراهم نمودن بستر لازم برای تبادل اطلاعات برخط با سامانه های خود، در موعد تعیین شده نیز نسبت به درخواست های ثبت شده اعلام نظر نمایند.

ماده 6 ـ سازمان ها و شرکت های تابعه وزارت راه و شهرسازی حسب مورد پس از درخواست ثبت و یا بهره برداری کشتی های گردشگری، شناورهای تفریحی و وسیله نقلیه گردشگری بر اساس قوانین و مقررات مربوط، بررسی های لازم را حداکثر ظرف سه ماه انجام و نتیجه را به وزارت اعلام می کند.

ماده 7 ـ گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف است ضمن ایجاد تسهیلات لازم به منظور انجام فرآیندهای ارزیابی اقلام فهرست مصادیق، ظرف هفت روز کاری از تاریخ ورود اقلام فهرست مصادیق پس از اخذ مجوزهای قانونی نسبت به ترخیص آنها اقدام نماید.
تبصره ـ شناورهایی که با قدرت رانش موتور خود وارد بنادر می شوند از شمول این ماده مستثنی می باشند.

ماده 8 ـ فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با همکاری وزارت در راستای تکلیف مقرر در قانون، نسبت به تعیین پلاک ویژه گردشگری و صدور پلاک و سایر اسناد مالکیت مربوط برای وسایل نقلیه ی زمینی که طبق مقررات قانونی باید دارای پلاک انتظامی باشند اقدام می نماید.
تبصره ـ وسایل نقلیه مشمول فهرست مصادیق می توانند با اخذ موافقت مراجع ذی ربط از محدودیت های شدآمدی (ترافیکی) مقرر برای سایر وسایل نقلیه معاف گردند.

ماده 9 ـ سایر وسایل نقلیه که پلاک انتظامی برای آنها موضوعیت ندارد، همچنین برای سایر اقلام فهرست مصادیق، نصب نشان ویژه گردشگری که از سوی وزارت، طراحی و ابلاغ خواهد شد، الزامی است. دستورالعمل طراحی و نصب نشان و تابلو با همکاری دستگاه های ذی ربط ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه توسط وزارت تهیه و ابلاغ خواهد شد.
تبصره ـ برای تمایز وسایل نقلیه با پلاک یا نشان ویژه گردشگری، این وسایل حسب مورد باید دارای نشان و یا تابلو سقفی و متن بغل نویسی شده با عنوان فارسی و انگلیسی، نشان (برند) مصوب گردشگری ایران و علامت (لوگوی) صاحب مجوز باشند. دستورالعمل نحوه تعیین ابعاد و ویژگی های تابلو و بغل نویسی به موجب دستورالعملی است که وزارت با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) تهیه و ابلاغ خواهد نمود.

ماده 10 ـ وزارت مکلف است به منظور نظارت بر نحوه استفاده از خودروهای پلاک ویژه گردشگری با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران(فراجا) و دستگاه های نظارتی ذی ربط، سازوکار لازم برای نظارت را با بهره گیری از ظرفیت سامانه های هوشمند فراهم نموده و در صورت احراز تخلف بهره برداران و متصدیان وسایل مذکور، اخطار وقوع تخلف را ابلاغ نموده و مرجع ذی صلاح به اعمال جرایم پیش بینی شده اقدام می نماید.

ماده 11 ـ هرگونه تغییرکاربری و بهره برداری غیرمجاز از اقلام فهرست مصادیق در مدت (10) سال قید شده در قانون، تخلف محسوب می شود. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) مکلف است درصورت درخواست وزارت نسبت به توقیف وسیله موضوع تخلف اقدام و مراتب را به منظور رسیدگی به کمیسیون موضوع ماده (11) تصویب نامه شماره 75791/51001 هـ مورخ 1394/06/11 و اصلاحات بعدی اعلام نماید.
تبصره ـ به منظور رعایت قانون و استفاده صحیح از اقلام فهرست، حسب تشخیص وزارت، یکی از موارد تضمین موضوع آیین نامه تضمین برای معاملات دولتی حداکثر معادل ارزش روز هر یک از اقلام فهرست مصادیق، از صاحب مجوز اخذ خواهد شد.

ماده 12 ـ اقلام، تجهیزات و وسایل نقلیه موضوع فهرست مصادیق این آیین نامه که ماهیت غیرمصرفی داشته و جزو کالاهای سرمایه ای و بادوام می باشند، صرفاً با حفظ کاربرد گردشگری و استمرار ارائه خدمات عمومی آن، قابل جابجایی جغرافیایی و انتقال مالکیت و بهره برداری می باشند، در غیر این صورت مشمول ماده (11) این آیین نامه و ماده (120) قانون امور گمرکی خواهند بود.

ماده 13 ـ نظارت بر حسن اجرای این آیین نامه بر عهده وزارت خواهد بود و دستگاه های همکار موظفند حسب درخواست وزارت، اطلاعات لازم را در اختیار آن قرار دهند. وزارت موظف است گزارش نظارتی سالانه مربوط به این آیین نامه را در چهارچوب ماده (118) قانون، به شورای عالی راهبری برنامه ارائه نماید.
محمدرضا عارف ـ معاون اول رئیس جمهور

Top